tomason píše:Klvys píše:Mošna:to tak nejde brat nahoda kdyby se to mělo stavat každemu tak by si nikdo plyn nedělal

nemuselo to byt anik tim plynem

Já tě uklidním Mondeo 1.8 2005 + flashlube stotisíc podpálené 2 ventily

Hmm, jo tak to bych taky rád věděl, proč mi to shořelo. Jestli to bylo blbě udělaný, ten plyn, jestli jsem něco přece nezanedbal já, nebo jestli je to vlastnost, že to prostě ty kilometry v kuse, co najezdím, nezvládne... Ten servisák mi říkal, že se domnívá, že to způsobil plyn. Že 1.6 je jinak nesmrtelný motor, a po 130000 km, nemá ještě nárok za normálních podmínek, na tak fatální poškození. Je ale zvláštní, že když jsem se ho ptal, proč i sám Ford nabízí LPG pohon, pokud by plyn nevyhnutelně způsoboval tohle poškození, tak mi řekl, že oni sice dělají 1,8 obsah a i tak to není tovární, je to taky dodatečná předělávka, ale že na druhé straně neví o tom, že by se takové potíže vyskytovaly. Navíc že 1.6 i 1.8 obsah má sedla ventilů ze shodného materiálu, takže z toho všeho klidně může vyplývat, že třeba fakt se tam něco pokazilo, že to nemusí prostě udělat každému. Já bych tohle strašně rád rozlousknul, když už mně to teda něco bude stát, prostě z toho udělám součást mého dlouhodobého testu LPG. Ale taky se asi pozeptám u plynomontážníků, neboť to byli právě oni, kteří se dušovali, že nic takového nenastane. Koneckonců, mám pocit, že to zařízení je od nich ještě v záruce. Sice na konci, ale pořád ještě je. Ideální by bylo nechat si dát od Forda písemně dobrozdání o příčině ( jestli něco takového jsou schopní napsat a jestli to má vůbec význam ) a společně s účtem jim to naservírovat. Já to asi tak udělám, a uvidím, jak na to budou reagovat. Že je šance malá, to vím, ale zkusit to můžu. Co myslíte vy

Byl: FF2 5dv., 1.6 , ročník 2007, benzín+LPG holandský AG Autogas SGI, dosti tmavě modrý, asi tak 74kW.
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997