Dobrý tip

Teˇjsem byl v pneuservise přezouvat na léto a maník co mi povoloval a dotahoval matice řikal že ty bezpečáky si zaslužej opatrný zacházení, že už jich viděl stržrnejch dost a dodal. Dotáhnout sice ano, ale nikdy ne jako obyč ostatní matice.ybuba píše:Myslím si (tak jako forbes), že bezpečáky musí vydržet stejné utažení, možná že i víc (protože to jsou vesměs univerzály)jamaka píše:no k tomu poctu - ak nechces poskodit bezpecak tak nie je celkom dobre ich dotahovat tak ako obycajne matice, jasne ze nie len na nejaku polovicu, len trosku menej.
takze ak by si mal takto utiahnutych viac skrutiek, asi by to nebolo celkom dobre.Tady bych problém neviděl
![]()
Foto bohužel nemám, ale je tam vždy na jednom šteftu taková vějířovitá podložka. No třeba je už někdo sundal.ybuba píše:Moc mi to není jasné, jaké zajišťovací podložky máš na mysli, můžeš poslat nějaké fotoJá mám nové alu disky, ale žádné podložky tam nejsou, tak nevím ...
není to klasický pojistný kroužek(segerovka)jaký si Ty asi myslíš,takže žádnej zápich nikde nehledej,je to jak uvádí Meda vjejířovitá podložka,která vlastně drží v závitu šteftu,pokud Ti to není ani těd jasný,tak Ti to zítra blejsknu pokud to sem nikdo nedá.ybuba píše:Znovu jsem na to kouknul, ale po podložkách ani památky a v disku taky není ani žádná drážka nebo zápich pro nějaký pojistný kroužek, takže asi máš zkušenost s nějakým jiným typem disků
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host