ostřikování
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Šimi
- Junior

Neví te někdo naco je v zadní části dole ( na auti je někde za tlumičem) tá plastová trubička na nádobce na odstřikovače? Tečemi stama totiž kapalina ven a nevím proč. Mám to rozdělaný a zabírá mi to půl garáže.
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=5651
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... pic&t=5651
Ford Grand C-MAX 1,5 Ecoboost, 110 Kw, Titanium - benzin
- Šimi
- Junior

Tak tady je podrobnej návod:
Potřebujete 2x 10klíč, šroubovák s nástavce hvězdice(ten múj mněl název T27 ale nevím jestli je to označení podle nějaké normy) a hever.
1/zvihnem na heveru
2/ demontáž podběhu - Podběh jsem mněl přidělanej 4 šrouby ale přední část
(u světla) jsem mněl nějakou okousanou a vypadalo to tam jakokdyby tam mněl být ještě jeden. Ty čtyry šrouby jsou ukázaný na fotce 1 a 2. Povolíte je a prah vytáhnete.
3/vymontujeme nádržku - Nádržka je přichicena 3 šrouby. První je hned vedle nalívacího hrdla pod kapotou (obr.3) druhej je zhruba ve stejným místě ale pod blatníkem a třetí je na druhým konci nádobky. Jako protikus toho posledního šroubu jsem mněl plastovou podložku která se mi protáčela. Dá se ale chyti druhým klíčem (obr.4). Poté oddělejte všechny hadičky a nalévací hrdlo (je jenom nasunutý ale jde dost blbě důle a po splnění tohoto olalá a je nádobka dole
Potřebujete 2x 10klíč, šroubovák s nástavce hvězdice(ten múj mněl název T27 ale nevím jestli je to označení podle nějaké normy) a hever.
1/zvihnem na heveru
2/ demontáž podběhu - Podběh jsem mněl přidělanej 4 šrouby ale přední část
(u světla) jsem mněl nějakou okousanou a vypadalo to tam jakokdyby tam mněl být ještě jeden. Ty čtyry šrouby jsou ukázaný na fotce 1 a 2. Povolíte je a prah vytáhnete.
3/vymontujeme nádržku - Nádržka je přichicena 3 šrouby. První je hned vedle nalívacího hrdla pod kapotou (obr.3) druhej je zhruba ve stejným místě ale pod blatníkem a třetí je na druhým konci nádobky. Jako protikus toho posledního šroubu jsem mněl plastovou podložku která se mi protáčela. Dá se ale chyti druhým klíčem (obr.4). Poté oddělejte všechny hadičky a nalévací hrdlo (je jenom nasunutý ale jde dost blbě důle a po splnění tohoto olalá a je nádobka dole
- Přílohy
-
- auti 1.JPG (39.33 KiB) Zobrazeno 2523 x
-
- auti 2.JPG (35.82 KiB) Zobrazeno 2529 x
-
- auti 3.JPG (22.39 KiB) Zobrazeno 2525 x
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Šimi
- Junior

Mám to tak v techničáku ale když se podíváš na můj odkaz tak pochopíš. Je to moje auti nafocený. Jinak ani nevím jak se tahle barva dá pojmenovat.
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 813#156813
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... 813#156813
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Re: odstøikování
Dneska jsem hledel na ostrikovace a zjistil jsem, ze ke kazdemu vede hadicka (necekane) a pak jeste draty. Na co tam jsou ty draty? Draty pak z obou ostrikovacu spolecne vedou pod kapotou do utrob auta. Znamena to, ze jsou ostrikovace vyhrivane? 
btw: nevim, jestli to s tim souvisi, ale vyhrivani celniho skla mam. Zirafak tu kdesi psal, ze se pripadne vyhrivani ostrikovacu zapina spolecne s vyhrivanim celniho skla.
btw: nevim, jestli to s tim souvisi, ale vyhrivani celniho skla mam. Zirafak tu kdesi psal, ze se pripadne vyhrivani ostrikovacu zapina spolecne s vyhrivanim celniho skla.
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,tak by to mělo být.Společně...A pokud vyhřívané sklo máš,tak by měly být i ty origo střiky,ne?Máš je zapojený?Například u mě tam vedou jen hadičky....Aspoň,že tak 
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Se strikama jsem nic nedelal, mely by byt origo. Zapojeny taky jsou (nejen hadicky
), jeste jsem je dneska rozpojoval, abych se podival, co to je 
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
No,tak to jsem přesvědčen,že ty trysky vyhřívaný máš... 
- zewl
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
toz to je pro me dobra zprava, ze si toho mam pristi zimu vsimat 
- Kóťa
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
A Tobě v zimě zamrzaly?