MOTORKY - aneb na com jazdite
- Damon
- Test driver
Re: MOTORKY - aneb na com jazdite
Ona je hodná malá cestovní mašinka. Není to žádná zalehávačka ale tu bych ani nechtěl.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- vandal46
- Junior
miggell: S peniazmi su vzdy problemy a je to potom vlastne o prioritach
ale je dobre ze planujes do buducna potencialny navrat 
Raada: Chlape to si v tej istej situacii ako ja, pracujem v cechach a na slovensko idem tiez tak raz za tri tyzdne (ma ju tiez u rodicov) a musim povedat ze je to na nervy, najradsej by som na nej sedel kazdy den

Raada: Chlape to si v tej istej situacii ako ja, pracujem v cechach a na slovensko idem tiez tak raz za tri tyzdne (ma ju tiez u rodicov) a musim povedat ze je to na nervy, najradsej by som na nej sedel kazdy den

Naposledy upravil(a) vandal46 dne 04.05.2010 10:04, celkem upraveno 1 x.
Hyundai i30 kombi 1.4T-Gdi , 2018
Ford Mondeo kombi Ghia 2.0 TDCi , 2005 , 96kW/130k
- vandal46
- Junior
Damon: Zdravim Ta, mas peknu motorku a ako pises na zaciatok je to idealna motorka.
Co ma ale tiez uputalo je ten novy vyfuk. Mivv je dobra volba, zaujimave designy trochu nevsedne... Dufam ze najdes nejake fotky, budem rad ak sem nieco hodis
Co ma ale tiez uputalo je ten novy vyfuk. Mivv je dobra volba, zaujimave designy trochu nevsedne... Dufam ze najdes nejake fotky, budem rad ak sem nieco hodis

- mik100
- Nováček
zdravim jednostopari,
tak toto je moja nova resp stara- kupil som ju pred nedavnom,je to taka klasika,vzduchac,stvorvalec,pohodlna,pre mna ako novacika uplne staci(zatial)- Kawasaki ZR7
tak toto je moja nova resp stara- kupil som ju pred nedavnom,je to taka klasika,vzduchac,stvorvalec,pohodlna,pre mna ako novacika uplne staci(zatial)- Kawasaki ZR7
Ford Focus II,2008,1.6 16v 74KW,Black
- vandal46
- Junior
mik100: zdravim ta medzi nami motorkarmi
tak peknu motorku mas, vidim ze ma aj padaky, no istota je istota (tiez som ich chcel kupovat akurat som sa k tomu este nedostal...)
tak vela stastnych kilometrov

tak peknu motorku mas, vidim ze ma aj padaky, no istota je istota (tiez som ich chcel kupovat akurat som sa k tomu este nedostal...)
tak vela stastnych kilometrov
- mik100
- Nováček
dik Vandal,
je to user-friendly motorka,ziadne kopance,plynuly zatah a to je super
padaky jasne to musi byt,je to dobra vec...este tam hladam nejaky ladak
inak ako to je s ladakmi,zvysuju vykon ? alebo zvysuju spotrebu?
chcem si kupit barracuda ladak ohne DB killer ( asi bez tlmica) tak neviem
je to user-friendly motorka,ziadne kopance,plynuly zatah a to je super
padaky jasne to musi byt,je to dobra vec...este tam hladam nejaky ladak
inak ako to je s ladakmi,zvysuju vykon ? alebo zvysuju spotrebu?
chcem si kupit barracuda ladak ohne DB killer ( asi bez tlmica) tak neviem
- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
podle toho jaký ten ladák je... Když je to shit tak je to na nic, ale kvalitní by ti měl zvýšit výkon, krouťák a spotřeba by mohla jít taky dolů. A taky počítej s tím, že hluk půjde nahoru 

- vandal46
- Junior
Co sa tyka zvysenia vykonu tak to podla mna vobec nema vyznam, vyrobcovia sice uvadzaju zlepsenie vykonovej krivky ale myslim si ze pre bezne jazdenie je to bezvyznamny rozdiel, myslim ze nepoznas rozdiel nejake 3 kone, ale ten zvukovy efekt to je najvacsi prinos
A ak chces kupovat novy tak by som asi radsej vyberal s vyberatelnou homologacnou vlozkou. Ja mam na motorke otvorene, je tam este aj napis "race use only" ale mne to nevadi ja vzdy ked sa idem odviezt ako keby som zavodil
Ale teraz vazne vydim v tom aj nevyhodu, u nas to sice moc neriesim, cez STK som problem nemal aj ked mi ju kontrolovali iba na parkovisku ale v lete planujem alpy (Rakusko, Svajciarsko...) a tam sa trochu bojim, budem musiet nahodit originaly
.

A ak chces kupovat novy tak by som asi radsej vyberal s vyberatelnou homologacnou vlozkou. Ja mam na motorke otvorene, je tam este aj napis "race use only" ale mne to nevadi ja vzdy ked sa idem odviezt ako keby som zavodil

Ale teraz vazne vydim v tom aj nevyhodu, u nas to sice moc neriesim, cez STK som problem nemal aj ked mi ju kontrolovali iba na parkovisku ale v lete planujem alpy (Rakusko, Svajciarsko...) a tam sa trochu bojim, budem musiet nahodit originaly

- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
hele tak to nesouhlasím... Podle mých zkušeností a to jsem měl najednou dvě uplně stejný motorky... a jedný ladáky na druhý ne a protože jsem tu první motorku prodával tak to přehazoval... Takže mám srovnání z obou motorek najednou a musím říct že to je znát hodně... Motorka jde líp za plynem a křivka je rozložená ve větším spektru otáček... Mám laufy od arrow, je tam přídavná vložka, ale v čechách jí mám vyndanou... Nemůžu jinak než chválit... Já sám bych si je tam asi nedal, ještě že je předchozí majitel měl... Dneska už bych si to nedovedl představit bez nich.
Jsi si jistý že to není nějaký shit když nepoznáš rozdíl mezi originálem a tímhle???
Ještě k tomu ten nápis tam... To mi nějak nesedí, pač kdyby to byl skutečně závodní lauf tak nechápeš co to s tou motorkou dělá 
Jsi si jistý že to není nějaký shit když nepoznáš rozdíl mezi originálem a tímhle???

- vandal46
- Junior
OK mozno som to trochu prehnal ale vo vseobecnosti by som od vymeny iba koncovky moc necakal. Moze v urcitom rozsahu zlepsit prebeh ale celkovo by som nikomu neradil aby isiel do koncovky s ocakavanim zlepsenia priebehu motora a zvysenia vykonu. Zalezi to od kombinacie motorka x konkretny vyfuk. Su ale aj pripady kedy sa majitelia stazuju ze to chovanie motorky dokonca zhorsi. Proste je to trochu loteria, clovek moze kupovat ladak za nehorazne prachy a cakat zlepsenie ale to v konkretnom pripade nemusi nastat.
Za dalsie niekedy ten pocit ze motorka taha lepsie v jazdcovi vytvara prave ten agresivnejsi zvuk
Ak by si chcel ozaj poladit motorku tak to vidim na koncovku aj so zvodmi, power-commander... a samozrejme ladenie na brzde ale to uz su naklady v desiatkach tisicov.
Tak a teraz do mna
A v mojom pripade som teda este neskusal nahodit originaly, takze u mojej motorky som neporovnaval
mam ich iba v zalohe
A ze ci su Scorpiony shit? tak to si uz trochu prehnal

Este na koniec, pred kupou by som moznos kusil nejake motoforum a pohladal ci nema niekto skusenosti s konkretnou motorkou...
Za dalsie niekedy ten pocit ze motorka taha lepsie v jazdcovi vytvara prave ten agresivnejsi zvuk

Ak by si chcel ozaj poladit motorku tak to vidim na koncovku aj so zvodmi, power-commander... a samozrejme ladenie na brzde ale to uz su naklady v desiatkach tisicov.
Tak a teraz do mna

A v mojom pripade som teda este neskusal nahodit originaly, takze u mojej motorky som neporovnaval

A ze ci su Scorpiony shit? tak to si uz trochu prehnal

Este na koniec, pred kupou by som moznos kusil nejake motoforum a pohladal ci nema niekto skusenosti s konkretnou motorkou...
- mik100
- Nováček
dik za nazory chlapi,
no kedze moja motorka nie je az tak bezna u nas ako napr. bandit a hornet,tak sa aj horsie ziskavaju inoformacie na forach.
ja chcem kupit len koncovku hlavne aby to vylepsilo zvuk ,nezvysilo spotrebu,vykon a prebieh krutaku sa zvysit nemusi,staci tento
no kedze moja motorka nie je az tak bezna u nas ako napr. bandit a hornet,tak sa aj horsie ziskavaju inoformacie na forach.
ja chcem kupit len koncovku hlavne aby to vylepsilo zvuk ,nezvysilo spotrebu,vykon a prebieh krutaku sa zvysit nemusi,staci tento
- Sobull
- Zkušený
mik100: Jen pro mou info, jaká je papírová hodnota výkonu a krouťáku té Kawy?
Jinak pěkná mašina, mám rád tyhle klasiky...
Jinak pěkná mašina, mám rád tyhle klasiky...

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- mik100
- Nováček
dik sobull
vykon 76k/9500 ot. a kroutak 63nm/7300 ot. 750 ccm
zatial tieto parametre stacia,ta motorka nie je ziadny sportovec
vykon 76k/9500 ot. a kroutak 63nm/7300 ot. 750 ccm
zatial tieto parametre stacia,ta motorka nie je ziadny sportovec
- Sobull
- Zkušený
No to bez diskuze stačí. Mám šestku, to je ještě malinko horší s tím krouťákem, ale taky stačí. Zatím 

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
já neřekl že Scorpion je shit
ale že když to nepoznáš tak máš shit vejfuky
Teda aspon tak to bylo myšleno. Dej tam ty originály projed to a pak se budeme bavit... Dobrej ladák poznáš právě tím že ti zvedne výkon, k čemu by to jinak bylo??? Kvuli zvuku??? No dobrý tak jo... Jinak nic proti, jak jsem už napsal, já bych asi do ladáku nikdy nešel kdyby nebyli na motorce a pak jsem si nekoupil uplně tu samou druhou bez nich... Nevěřil bych tomu, že to má nějaký vliv, kromě zvuku... A ono fakt ale má
aspon teda u mě