ClairVOYanT píše:No ja na svych Nokianech 195/60/15 mam v zadu 2,5 a predek na 2,6. Zadek ani nevadi, ale kdyz jsem na predek dal min jak 2,6, tak se mi zdalo, ze se kola rozplizly do stran - jen tak na pohled. Radeji bych tam fouknul 2,7 na predek. Zadek neresim, dokud nejsem plne nalozeny. Jakmile mam dal jet plne nalozeny, tak na zadek davam 2,7 az 2,8.
TDDI ma tezsi motor a je to uplne normalni, ze guma je rozplaclejsi, jezdil jsem tak taky a nakonec jsem se s tim dokazal smirit. Kdyz pri pohledu z boku vidis vzorek, tak to neni dobre, protoze mas prefoukane a bude se ti sjizdet stred, nehlede na to, ze ti to musi brutalne triskat, kdyz prejizdis nejake hrboly nebo koleje. Guma by mela spravne naraz pohltit a prizpusobit se nerovnosti a ne to prenaset na napravu...
Taky bych se radeji priklonil k tomu, co pisou v manualu, delal jsem taky pokusy s tlakem a nakonec jsem tam dal papirove hodnoty, protoze to bylo nejlepsi. Jezdil jsem s 2,4 vepredu a bylo jasne poznat, ze to boucha... V praci nam na Transitu prefoukavaji v servise kola o 0,5 - nevim proc, asi neumi cist. Kdyz prejizdim koleje (a to jich tam mame sakra hodne), mam pocit, ze se to auto rozsype, je to jako by na tech kolech vubec nebyly gumy.