Ale neumím, absolvoval jsem jedny střelby a to stříleli jen mazáci a vybraní bažanti aby byl výsledek. Klucí to uměli, ale co by jim to bylo platné, když při výjezdu na dlouho připravované cvičení za náma mohl jet kovošrotObake píše:Jé ty umíš řídit raketu na drátě?kolikrát jste z toho vystřelili?
my jsme je měli na PS rotě, ale nikdo s tím neuměl střílet
asi by nám poslali z vnitrozemí školenou obsluhu, kdyby nás napadli
Obsluha to měla ta 50 kilometrů a imperialisti asi 1.5
![]()
![]()
Vojna ANO - NE
-
Stenly
- Pokročilý

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
40007
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
OP nebylo ani tak občanský jako občasný pracovník.Jari píše:Rukovaj jsem do Martina na slovač jako řidič T-72
Pak Horoměřice k spojařum,a nakonec jsem skončil u bigošů v Klecanech.1990-1992.V Klecanech to nemělo chybu,tam jsem přemejšlel,že bych tam skončil i jako OP(Občanský Pracovník).
Ale jinak v Klecanech bylo fakt super
Jinak vojna byla krásná ale krátká a proto jsem zůstal dál .
das AUTO 2,0 TDI PD 103 kw r.v 2005
FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

FORD Focus 1,8 TDCI combi /74kw. r.v 2003

- Obake
- Zkušený

Ale neumím, absolvoval jsem jedny střelby a to stříleli jen mazáci a vybraní bažanti aby byl výsledek. Klucí to uměli, ale co by jim to bylo platné, když při výjezdu na dlouho připravované cvičení za náma mohl jet kovošrot
[/quote]
A vy jste si nebrali díly z uloženek
u nás to došlo tak daleko, že když měli před komisí vyjet s OT čkem z hangáru, tak nemohli protože nemělo ani kola ani motor
stejně dopadla i VS-ka
to víš náhradní díly nebyly 
A vy jste si nebrali díly z uloženek
- Baggio
- Junior

Já rukoval na podzim 1991 Velitelství pohraniční policie ČESKÉ BUDĚJOVICE. Zařazen k rotě RTTZ jako obsluha telefoní ústředny.Můžu říci ,že to bylo překrásných 18 měsíců života.Budějky jsou krásné město a v roce 91 tam bylo 54 hospůdek ,které jsme velice často navštěvovali.No prostě bomba.Já byl vlastně poslední ročník který tam sloužil.

Ford Focus combi 1,6 16V 74kw 2000
[img:3bftr2g5]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:3bftr2g5]
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Baggio
- Junior

Hele nebyl to náhodou fordpelen píše:U nas pri v zime pri poplachu mela vyjet pred kasarna vsechna vozidla. Nastartovat mohlo jen hotovostni vozidlo. To pak na tyci vytahalo vsechny zbyvajici a cil poplachu byl splnen.
Ford Focus combi 1,6 16V 74kw 2000
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Ja nebyl na vojne za 1. republiky nebo v USA, to byla V3S5 nebo neco takoveho.Baggio píše:Hele nebyl to náhodou fordpelen píše:U nas pri v zime pri poplachu mela vyjet pred kasarna vsechna vozidla. Nastartovat mohlo jen hotovostni vozidlo. To pak na tyci vytahalo vsechny zbyvajici a cil poplachu byl splnen.![]()
![]()
- elounek
- Nováček

Tak tam jsem byl v zadržovací cele páč jsem se cestou na Zhůří trošku opil a bylo to!Páni PS mě hnedka u vlaku čapli a bylo no ale velitel roty si pro mě přijel -nemusel jsem autobusem a pak pěšky.Obake píše:Tak dobrá PS útvar 8941 Sušice3-tí rota pohraniční stráže
četa OPK
Docel příjemný pobyt uprostřed šumavských hvozdů v 6elezné rudě
- Zakus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nastoupil v 10/93 do Podbořan, měl jsem jít ke spojařům, ale hned po přísaze přišel takovej SKUTR a že prej jsem "jeho". Byl to nprap. KARVAI zvaný stříbrný generál
. Odvelel mě na měsíc do jedné
na Šumavě na kurs z vyhl. 50/78 §6. Ani ho moc nezajímalo, že mám z civilu 7. V Polný na Šumavě to bylo šílený tak jsem občas zajel do ČB. 1 mě chytli tak jsem si u dozorčího udělal rajóny a protože v Polný jediný UAZ nebo jak se to menovalo byl rozbytej poslali mě k útvaru vlakem
.
Pak jsem byl na tankový střelnici jako správce a až na tu zakomplexovanou gumu to byla pohodička.
na Šumavě na kurs z vyhl. 50/78 §6. Ani ho moc nezajímalo, že mám z civilu 7. V Polný na Šumavě to bylo šílený tak jsem občas zajel do ČB. 1 mě chytli tak jsem si u dozorčího udělal rajóny a protože v Polný jediný UAZ nebo jak se to menovalo byl rozbytej poslali mě k útvaru vlakem Pak jsem byl na tankový střelnici jako správce a až na tu zakomplexovanou gumu to byla pohodička.
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Ghia, r.v. 2000, Combi
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
tou střelnicí myslíš Mětikalov?Zakus píše:Já jsem nastoupil v 10/93 do Podbořan, měl jsem jít ke spojařům, ale hned po přísaze přišel takovej SKUTR a že prej jsem "jeho". Byl to nprap. KARVAI zvaný stříbrný generál. Odvelel mě na měsíc do jedné
na Šumavě na kurs z vyhl. 50/78 §6. Ani ho moc nezajímalo, že mám z civilu 7. V Polný na Šumavě to bylo šílený tak jsem občas zajel do ČB. 1 mě chytli tak jsem si u dozorčího udělal rajóny a protože v Polný jediný UAZ nebo jak se to menovalo byl rozbytej poslali mě k útvaru vlakem
.
Pak jsem byl na tankový střelnici jako správce a až na tu zakomplexovanou gumu to byla pohodička.
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car

Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

- Jasio
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
Maljutka?romosch píše:Já měl taky PTŘS ale na BVP-2 a když jsme cvičily jak jí dát do pohotovosti tak mi to málem zlomilo ruku.Ale střílet nás jí nenechaly,měly strach.Stenly píše:Psal se rok 87/88, jako špagi půl roku v Uherském Hradišti coby výkoňák na PŠ, dobrý, pak ale převelení (jeden synáček šel blíže k mamince) - velitel čety PTŘS - Vysočany Bor u Tachova![]()
Co dodat, leda pro nezasvěcené definici vojny potvrzenou v praxi: "Vojna je zvláštní druh onanie, kdy ču..k honí člověka"
A jinak jsem ROTNÝ v záloze.
- lopatalo
- Nováček

Taky jsem byl v Hradišti, ale o něco později. Jako výkoňák 2.školní roty. Byla to tam pěkná gumárnaStenly píše:Psal se rok 87/88, jako špagi půl roku v Uherském Hradišti coby výkoňák na PŠ, dobrý, pak ale převelení (jeden synáček šel blíže k mamince) - velitel čety PTŘS - Vysočany Bor u Tachova![]()
Co dodat, leda pro nezasvěcené definici vojny potvrzenou v praxi: "Vojna je zvláštní druh onanie, kdy ču..k honí člověka"
- Zakus
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
- Skubi
- Test driver

- Kontaktovat uživatele:
no právě proto jsem se ptalZakus píše:to SKUBI
Nee, TSC Podbořany na kopci Kozinec. V Tankovém praporu mu říkaly Kobylec a ty rozstřílený záchody jsem musel natírat.
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car