No jednak je tam zoufalý nedostatek úložných prostorů - my máme průchod z ložnice do šatny, která má asi 2,5x2 metry. A je zoufale malá. V ložnici ještě máme dvě komody, na chodbě před ložnicí jedna komoda. A vše je narvaný

. Určitě s tím budete mít problém. Ono se to nezdá ale těch krámů je...
Záchod v zádveří budiž, ale myslím že budete víc využívat ten v koupelně - je tam defacto rychlejší vstup o jedny dveře. Uvidíte sami, že ho skoro nebudete používat. My máme jeden v patře a je skoro nepoužitej.
Pak mi moc neladí ten jídelní stůl v obýváku, přijde mi moc v obývací části, v kuchyni rohová varná deska - zbytečně zabere celý roh, který je defacto nepoužitelný.
Trochu si myslím, že televize a okna na protější stěně si moc nebudou rozumět, budete mít pořád zatažené rolety, abyste okna v telce neviděli.
Světové strany - jih už jsem zmiňoval, že ti projektant říkal že se to moc neřeší - blbost, to se tedy řeší, navíc obývací pokoje a ložnice na jih a JZ přináší prodražení stavby - musíš řešit právě venkovní stínění. Vesměs bych dnes stavěl tak, že ložnice by byla na sever, nebo maximálně východ, pokud se někdo chce probouzet slunečními paprsky, koupelny a záchody tam je to fuk, kuchyně západ, nebo východ, obývák podle možností, ideálně asi JV nebo čistý západ. Samozřejmě chápu, že vše je závislé na pozemku a místních podmínkách.
My to máme: ložnice - JZ (neplánovaně, původně měla být SV, ale po nastěhování jsme zjistili, že místnost je malá, tak jsme to nechali jako pokoj pro hosty a přešli do druhého dětského na JZ. Nevhodné, nedělal bych to znovu, bohužel jsem si myslel že to bude stačit - moje chyba v projektu.
dětský pokoj - JZ - podobný problém jako ložnice... (jen díky dobrému domu a dobré izolaci je to snesitelné, ale mluvím o principech).
obývák - JZ - není problém, francouzské okno stíní terasa, v létě pohoda a chládek
kuchyně - Z - bez problému.
Pracovna a koupelny - SV - pohoda.
U nás to ale bylo o kompromisech, máme totiž vjezd na pozemek z JZ, navíc regulativ o nutnosti mít dům na určité pozici na pozemku atd., ale co už, bydlíme a je to tak nějak stále v pohodě.
Dneska bych ale stavěl určitě jinak, to se ale říká, že druhý dům je lepší a třetí dokonalý.