problémy s klimatizací

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.06.2007 21:24

kompresor mozes v takom prípade zadriet ,pretoze ho nema čo mazat, ale určite ho ten tlak neroztrhne

hape
Junior
Junior

Příspěvek od hape » 13.06.2007 21:24

O.K., já tomu nerozumím, tak se omlouvám, takhle mi to bylo řečeno, prosímtě, řeším to tu sice už jinde, ale nevíš, jestli ty dva ventilátory co jsou u chladiče mají jet oba najednou, popřípadě v jakém režimu, mě jede totiž jen ten levý (při pohledu do motoru) a druhý ne, ale nevím zda nesepne později, nezlob se za hloupé dotazy. Dík.
FF Combi GHIA 1,6 Zetec, r.v.7/99, Pacific green
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.06.2007 21:26

v chladení sa až tak nevyznam, ale myslím si, že by tie dva vetraky nemali byt na sebe zavisle a kazdy by mal mat svoje cidlo, ale ako to tu uz chlapi spominali, pozri všetky kontakty, poistky...či nieje iba out..

Drah
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drah » 08.07.2007 18:32

Foqus píše:já se připojím s dotazem: koukal jsem, že se mi pod tou baňkou vlevo vpředu (výparník??) ukapává voda (žádnou barvu ani zápach to nemá), tipuju to na zkondenzovanou vodu, ale chci se ujistit, zda máte podobnou zkušenost
Díkes
Poraďte prosím - dneska při zastávkách po cestě ze SK jsem si všiml louže pod autem. Koumal jsem, až jsem vykoumal, že jakmile je zapnutá klima, kape z hadičky kdesi uprostřed za motorem voda. Jakmile jsem klimu vypnul, kapání přestalo. Celkem mě to vyděsilo, jak začala zpopod auta vytékat voda... Čím to může být? Máte někdo podobnou zkušenost?
Dočasně: lítačka na MHD
PRODÁNO: Ford Focus combi, Ghia, 1.8TDCi, 85kW, r.v. 10/2002

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 08.07.2007 19:22

Drah píše:
Foqus píše:já se připojím s dotazem: koukal jsem, že se mi pod tou baňkou vlevo vpředu (výparník??) ukapává voda (žádnou barvu ani zápach to nemá), tipuju to na zkondenzovanou vodu, ale chci se ujistit, zda máte podobnou zkušenost
Díkes
Poraďte prosím - dneska při zastávkách po cestě ze SK jsem si všiml louže pod autem. Koumal jsem, až jsem vykoumal, že jakmile je zapnutá klima, kape z hadičky kdesi uprostřed za motorem voda. Jakmile jsem klimu vypnul, kapání přestalo. Celkem mě to vyděsilo, jak začala zpopod auta vytékat voda... Čím to může být? Máte někdo podobnou zkušenost?
Kdybys poradne cetl, tak to tady najdes, je to tu popisovane xx krat, mozna dokonce v tomhle tematu a je to napsane nejspis i v manualu. Klimatizace vysusuje vzduch, takze oddelena vlhkost se musi nekam odvadet a to je prave tam, kde popisujes. Je to uplne normalni, ze po pouziti klimy se ti pri zastaveni objevi pod autem louze.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

herizn
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od herizn » 08.07.2007 19:57

to Ahmed: :D nebuď na "fofokolegy"tak přísnej jako pan učitel :D myslím,že stále tu chybí návod návod jak pracovat s forem a to bude asi ten problemos a neustále zakládání nových témat.....,ale jinak s tebou plně souhlasím,je to tady jen začít hledat..... :wink:
Ford Focus 1,6 Zetec-SE,Futura-74KW-stříbrná metla,11/2001,hatchback5

Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 08.07.2007 20:48

no ja zase naopak obdivujem Ahmedovu trpezlivost, ja to precitat prvý tak mi asi nervy uz potecu ako niagara :lol:

Drah
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drah » 08.07.2007 20:49

Ahmed píše:Kdybys poradne cetl, tak to tady najdes, je to tu popisovane xx krat, mozna dokonce v tomhle tematu a je to napsane nejspis i v manualu. Klimatizace vysusuje vzduch, takze oddelena vlhkost se musi nekam odvadet a to je prave tam, kde popisujes. Je to uplne normalni, ze po pouziti klimy se ti pri zastaveni objevi pod autem louze.
Neboj, prolezl tu jsem skoro všechny související témata, než jsem napsal. :wink: Jde mi o to, že tohle nebylo pár kapek, ale poměrně hodně velká louže. Doteď se mi tohle při zapnutý klimě ještě nestalo, proto mi to přijde podezřelý.

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 08.07.2007 21:16

zřejmě si chladil víc než obvykle a delší dobu, takže i vody asi bylo víc :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Drah
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drah » 08.07.2007 21:22

Skubi píše:zřejmě si chladil víc než obvykle a delší dobu, takže i vody asi bylo víc :wink:
Mno je pravda, že z BB až na benzinku ve Starém Hrozenkově jsem chladil, pak odtud až do Kolína taky, ale delší dobu jsem už klimu puštěnou měl i ve větším horku... Uvidím, co se bude dál dít. :) Ještě že vódka nedóšla... :lol:

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 08.07.2007 22:42

Nekdy mi ty nervy tecou, v tu chvili se ale vetsinou udrzim a neodpovidam vubec. Kdyz kazdy den nekdo zalozi nove tema s olejem, tak uz to prehlizim :D Navody by stejne vetsine lidi nepomohly, protoze kadzdy nove prichozi jako prvni vec zalozi nove tema. A pokud se nekomu neco s fofem stane, tak taky okamzite zaklada tema bez vyhledavani.
Nejlepsi jsou ti, co se ptaji na tu samou vec podruhe nebo potreti v tom samem tematu, aniz by byli schopni si to precist od zacatku :D :lol:
Myslim, ze by nebylo od veci, kdyby jsme se nejak domluvili a zpracovali nejake temata s popisem urcitych funkci, zavad a jejich resenim, pac nam z toho za chvili jebne, kdyz budeme kazdy den nekomu psat, jaky si ma dat do auta olej, kolik stoji, proc mu to skube, atd. :roll:
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 09.07.2007 13:55

lidi, mám na vás dotaz......bavil jsem se jen tak s kámošem a přišla na řadu klimatizace. jelikož ji v autě nemam :oops: jen tak mě napadlo, jestli je možné ji dodatečně instalnout...pokud ano, jak moc to je nákladné...jestli by se dali použít věci třeba z vrakáče.
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

opicak
Junior
Junior

Příspěvek od opicak » 09.07.2007 14:04

FOCKI píše:lidi, mám na vás dotaz......bavil jsem se jen tak s kámošem a přišla na řadu klimatizace. jelikož ji v autě nemam :oops: jen tak mě napadlo, jestli je možné ji dodatečně instalnout...pokud ano, jak moc to je nákladné...jestli by se dali použít věci třeba z vrakáče.
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... limatizace :wink:
focus 1.8 TDCi 85kW kombi,rok výroby 2002, výbava GHIA
Obrázek

FOCKI
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FOCKI » 09.07.2007 14:30

opicak píše:
FOCKI píše:lidi, mám na vás dotaz......bavil jsem se jen tak s kámošem a přišla na řadu klimatizace. jelikož ji v autě nemam :oops: jen tak mě napadlo, jestli je možné ji dodatečně instalnout...pokud ano, jak moc to je nákladné...jestli by se dali použít věci třeba z vrakáče.
http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... limatizace :wink:
ha, tak to jsem přehlíd :oops: každopádně mě to už přešlo :lol: :lol:
je: Ford ,,Matýsek,, Mondeo Titanium kombi 02/2008,2.0 TDCi 103kw
Obrázek

byla: Ford Focus 1.4 16V Zetec rv.10/98, hatchback, červená beruška - Respect!
Obrázek

vozgrunt
Nováček
Nováček

automatická klimatizace

Příspěvek od vozgrunt » 09.07.2007 14:35

Přečetl jsem snad všchny příspěvky na problémy s klimatizací a jsem asi jediný s tímto problémem:
Venku 30-34 st. - automat. klima funguje při nastavení 22-24 st. bezproblému.
K večeru venku 20-23 st. automat. klima nastavena na 22 a v kabině fouká studený vzduch, začne mě bejt zima tak přidám na 23, nic !vzduch fouká stejně chladně i silně, přidám na 24 nic, 25 nic furt to samý až dám přes všechny teploty na HI tak to začne konečně topit ! Nemáte někdo nějakou radu ?
focus I, TDCi, 10/03, sedan

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“