Rozvody - kompletni info na straně 62

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Zamčeno
pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: rozvody

Příspěvek od pelen » 08.09.2009 21:51

Mi menili rozvody poprve ve znackovem servisu, na vymenu vodni pumpy "zapomneli". Po dalsich 90000km zacala vodni pumpa tect, musel jsem ji nechat vymenit a soucasne take rozvody, i kdyz by vydrzely jeste 60000km. Vodni pumpa vetsinou nevydrzi 2x vymenu rozvodu, proto se pri rozvodech meni.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 08.09.2009 22:08

pelen píše:Mi menili rozvody poprve ve znackovem servisu, na vymenu vodni pumpy "zapomneli". Po dalsich 90000km zacala vodni pumpa tect, musel jsem ji nechat vymenit a soucasne take rozvody, i kdyz by vydrzely jeste 60000km. Vodni pumpa vetsinou nevydrzi 2x vymenu rozvodu, proto se pri rozvodech meni.
To je jasny ale pokud by byla nova tak 2x vymenu rozvodu vydrzi. Ale vim jak jsi to myslel. Ja taky menim vsechno najednou. U takovych veci clovek neusetri. A hlavne to je dvoji prace. Kamos mel ted nedavno taky zapich v servise. Ma sice mazdu starou ale slo o to ze mu prej v dobrym servise menili tlumice ale jak jsme si v praci vsimli tak tam nemel prachovky. Oni mu tam nedali ani ty stary. Kdyz to sel reklamovat tak mu bylo receno ze to mel nahlasit ze chce novy. Nechapu!? To je snad samozrejmost. A pokud ten mechos ma kus rozumu tak mu zavola. Celkem ho vymena tech tlumicu vysla na 15 tis s toho 4tis byla prace. A ze tu montaz tech prachovek musi zacvakat jako dalsi opravu. Hnus proste.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.09.2009 22:25

Hrasek napsal :

Jestli origa tak to jde jestli repliky nekde u Franty v servise tak si na tobe vydelal. Protoze si vzal tak min. 2000 za pracu. Ja ted menil rozvody a olej+filtr a vyslo me to s praci. 3800.-

Rozvodova sada Continental 1480.- nechybi ti tam neco ? nebo ti to ten tvuj super mechos neudelal jak by se to melo ?
Olejovy filtr neorigo 300.- muzu se zasmat podruhé original stoji 213kc
Olej Mobil 10W40 5L 1200.- a potreti , spatnej olej a za raketu , formula F stoji cca 900kc 5L
Prace 800.- tak na rozvodyje to malo , ale na to ze to delal hodinu jak pises dal tak to je docela raketa 800kc/h

servis je sice pres kamarada ale zas tak vyrazny slevy nemam a praci platim jako kazdy kdo tam dojde on kamos dela v servise ale ne servisaka :). Mam jen jistotu ze to neodflakne menil ti sroub na klice ? pokud ne tak to odflakl a muzu byt u toho. Akorat ten olej mam za nakupku coz je o 200 levnejsi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A vymenu vzduchace, svicek a pylovyho f. si delam sam na tom neni co zkazit. Filtry pouzivam neorigo s jednoho prostyho duvodu ze vyrobce je stejny jak u origa.muzes mi rict kdo je vyrobce filtrů ? A muze se se mnou hadat cely forum. Na minulym aute jsem kupoval tesneni olejove vany neorigo, porad to teklo tak me mechos rekl ze at koupim origo. Stalo o 400 vic. Dostal jsem UPLNE to stejny jen na nem bylo vyrazeny GM. Po namontovani to porad teklo protoze byla hnuta vana. Takze filtry a jiny veci klidne neoriga. Origo kupuju jenom ramena atakovy veci i kdyz si myslim ze je to to samy je to spis moje neduvera a nerad bych aby me rameno treba ruplo jen ze jsem chtel usetrit 1000. To samy s brzdama atd.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 08.09.2009 23:06

[
V te rozvodove sade je remen, napinaci kladka a 4 matice krabici mam jeste doma. Co pouzil presne nevim ja mu pres rameno necumel. Presneji filtr stal 289, nebudu jezdit po Brne proto ze origo fitr je o 50Kc levnejsi nejsem duchodce. Ten olej nevim co to presne byl mam to na te cedulce u motoru ale litr jsem mel okolo 230Kc/l Co je na tom oleji spatnyho? Puvodne jsem tam chtel dat castrol ale nemel 10W40 a 10W40 tam puvodne byl tak jsem tam dal tohle. Jinak vyrobce filtru, svicek pokud to jde volim Bosh. Jo to jak jsem psal o te hodine na ty rozvody tak to nebylo u vymeny mych rozvodu. To jsem mozna spatne napsal, ale ta hodina na ty rozvody byla smerovana na toho Fiata od mlade. Tam udelal sup sup a i s vodni pumpou to mel do hodky hotovy. U FoFo je to slozitejsi. Tam nevim jak dlouho mu to trvalo ja kecal zatim s kamosem ale asi tak dve hodky se vsim asi. Jen propo pouzil jsi 2x slovo raketa v 2. ruznych odpovedich tak nevim co si pod tim mam myslet. Dik

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 08.09.2009 23:16

ja jsem se neptal co volis ale kdo je vyrobce filtru . to za 1/ . a za druhe jsem se ptal jestli ti menil sroub na klice - pokud ne , tak nekolik motoru se kvuli tomu potkalo . ale to asi vis moc dobre i kdyz tomu nerozumis ne ? a olej 10W40 je jen na doliti . precti si neco o olejich . a k tomu filtru , jsou lidi co kvuli 50 kc popojedou protoze na ulici je nenajdou .

raketa =drahe
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 09.09.2009 11:55

uz me nebavi ti odpovidat na ty tvoje arogantni otazky, to je porad samy ha ha to je tak to je tak a tohle udelal blbe tohle je na hovno. a nesnasim kdyz me nekdo rika zaprve, zadruhe to zkousej na svoje detska. Pokud ses nejakej mechos a rozumis tomu tak gratuluji ja zase delam servis pocitacu. Posledni odpovedi filtry jsou bosh, sroub na klice asi nemenil az se me to potka tak si na tebe vzpomenu. O olejich si nepotrebuju cist me staci ze mazou. A budu tam lit takovej jakej tam byl predtim. A lidi co maji auta za 100tis a resi 50Kc jezdi kvuli tomu buh vi kam jsou idioti. Tim bych tuhle debatu ukoncil. Diky

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 09.09.2009 12:05

Hrasek...dalsi mudrlant a vseved k partii na nasom fore :roll:
Sranda citat prispevky takejto skupiny odbornikov,ku ktorym si sa zaradil aj ty. :wink:
Ak si dobry v IT obore a PC servise,venuj sa radsej tomu :idea:

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 09.09.2009 12:32

[
Mudrlant to je dobry slovo zacnu ho pouzivat :wink: ukaz mi v jakym prispevku jsem delal toho tvyho mudrlanta? to ze jsem napsal ze nebudu nejakymu moulovi platit 2 litry za vymenu rozvodu - proste nebudu. Nebo ze nebudu jezdit nekde pro nejakej levnejsi filtr - nebudu. Radil jsem nekomu jak ma co udelat kdyz jsem napsal ze autum moc nerozumim - neradil. A mimochodem najdi si na wikipedii co znamena slovo Forum. Tohle neni technicka poradna mechaniku, ale diskusni kanal o Focusu, vymena nazoru, tipy, rady. Tak nevim co resis. Proto ty rozumis autum a ja komplum.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.09.2009 13:43

to hrasek :

a/ nemyslim ze kdyz se zeptam na vyrobce filtru ze to je arogantni otazka
b/ mel by jsi si dat pozor na jazyk protoze jsi me a verim i vetsinu lidi na foru nazval idiotem
c/ k tomu oleji , maze i olej na opalovani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
d/ neresi se tady kdo cemu rozumi ale kdyz nekdo sem da nesmyslne rady - viz proc to delas za tolik kdyz ja jsem nakoupil tohle a tohle ( ktere je spatne ) tak ti nekdo poradi co tam mas dat ,
e/a neni to treba BOSCH ? nebo to bosh je nejaka čína .

PS: vsiml jsi si ze jsem 1,2,3 zacal pouzivat pro deti a tobe a,b,c ?

a ted z tveho oboru :
tak mi rekni kdyz jsi zbehly v kompech , mam tiskarnu canon MP 210 , koupil jsem si barvy na BJC 210 a oni tam nejdou , rikal jsem si barva jako barva , cislo na tiskarne stejny (to vís to jsem pochytil od tebe kdyz olej jen maže ) a ono nic . muzes mi prosim te jako mechos poradit co s tim ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 09.09.2009 13:51

A vcul som zvedavy,co odpise PC expert :wink: Rodicia maju podobny problem s tlaciarnou,akurat je HP.

MartyBartos
Junior
Junior

Příspěvek od MartyBartos » 09.09.2009 15:33

Hej, tak tady to zklouzlo do diskuze teda, super počtení. :lol:

To foki: to víš IT a auto... :wink:
1.8, benzín, 3dv, r.v.00 - PRODÁNO, nyní MAZDA RX-8, 231 HP, sport packet, r.v.04
Obrázek
1.6, benzín, 5dv, r.v.03, Ghia
Obrázek
Gallery: 1.8 Black Pearl

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 09.09.2009 16:52

foki píše:to hrasek :

a/ nemyslim ze kdyz se zeptam na vyrobce filtru ze to je arogantni otazka
b/ mel by jsi si dat pozor na jazyk protoze jsi me a verim i vetsinu lidi na foru nazval idiotem
c/ k tomu oleji , maze i olej na opalovani :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
d/ neresi se tady kdo cemu rozumi ale kdyz nekdo sem da nesmyslne rady - viz proc to delas za tolik kdyz ja jsem nakoupil tohle a tohle ( ktere je spatne ) tak ti nekdo poradi co tam mas dat ,
e/a neni to treba BOSCH ? nebo to bosh je nejaka čína .

PS: vsiml jsi si ze jsem 1,2,3 zacal pouzivat pro deti a tobe a,b,c ?

a ted z tveho oboru :
tak mi rekni kdyz jsi zbehly v kompech , mam tiskarnu canon MP 210 , koupil jsem si barvy na BJC 210 a oni tam nejdou , rikal jsem si barva jako barva , cislo na tiskarne stejny (to vís to jsem pochytil od tebe kdyz olej jen maže ) a ono nic . muzes mi prosim te jako mechos poradit co s tim ?
Precti si jakym stylem jsi me odpovidal a daval otazky za A.
Na jazyk si davat pozor nemusim a ani nechci kdyz se bavim s tebou. Idiot ses ty pac se do me navazis od zacatku to za B.
za C no comment za D se ti zda ze 230 ecek je normalni za rozvody a jeste cosi uz ani nevim ale jel bys nekam kvuli 50 korune. Ses borec.
za E nejsem takovej sectelej jako ty promin ano se to BOSCH.

PS: ABC je lepsi, jo jinak toho admina ti dali ze nikoho nesehnali nebo to bylo ze soucitu?

S tou tiskarnou to byl dobrej pokus :) ale uz se ani nedivim proc tady meles takovy sracky kdyz od oka nepoznas ze ty cartridge jsou kazda jina. Davali ti jako malymu takovej ten domecek s tema otvorama jak tam mas strkat skejne tvarovany kostky? Jsi ukazal ze ses silnej co? Je me jasny ze to bylo schvalne a uz me to nebavi takze to koncim. Narazil jsem na vetsiho protivnika nez jsem ocekaval. Prijmi moji omluvu. Uz se musim venovat jine praci.

to zirafak: zeptej se admina on ti to vysvetli a poradi.

Hrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrasek » 09.09.2009 16:57

MartyBartos píše:Hej, tak tady to zklouzlo do diskuze teda, super počtení. :lol:

To foki: to víš IT a auto... :wink:
Vis ja mam auto na to aby me odvezlo do prace, kde si sednu a tukam si do klavesnice. A ty mas auto na to aby te zivilo. Tak neprud. Ja si auto castecne dokazu opravit kdyz ne tak zajedu k nekomu, nekam,ale pochybuju ze ty si dokazes opravit kompl. Mam rad takovy ty vlez prdelky a patolizaly. Myslis ze ti admin koupi liatko za to ze mu lezes do prdele?

maxo111
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maxo111 » 09.09.2009 19:10

Kaslite na to chalani, nechce sa mi po dlhom dni citat taketo bludy. Radsej dajte nieco konstruktivne k rozvodom :wink:
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010

agrin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agrin » 09.09.2009 19:26

Prosim vas asi to tu bylo zminěno ale nějak sem to nedohledal. Po kolika km se dlaji rozvody u fofo 1.8 TDci 85kw? predem děkuji za kladnou odpověd :lol:
Ford Focus 1.8 Tdci 130ps 320Nm rv.03,17"alu ford orig., xenony,autochip
šedá magnum
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=16888

Zamčeno

Zpět na „Motor“