usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1
- Fofan
- Zkušený
usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1
Ok říkal sem si že to přes gem nejde, tak to už si přepojím díky 

Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec

-
- Nováček
Re: usb diagnostika - ELM327+elmconfig - info str.1
Tak ELM327 se mi podařilo rozchodit na sousedovic Ford Fusion r.v. 2002, ale na mém a kámošově autě to nejde. Kamarád má Focuse 1.6 r.v. 2002. Asi je to marný. Přemýšlel jsem o téhle hračce: http://www.zbozi.cz/vyrobek/obdlink-sx- ... touchscan/
Nemáte s tím někdo zkušenost? Abych zase nekoupil něco co mi na mýho Ferdu nepůjde
Nemáte s tím někdo zkušenost? Abych zase nekoupil něco co mi na mýho Ferdu nepůjde

Ford Focus 2.0, 16V,96KW,r.v. 2003
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
STN11xx jsou znatelne lepsi co do kvality / presnosti signalu.
Ale zase, pouze pokud to neni cinska kopie. Ta cena ale naznacuje ze by melo jit o origo.
Ale zase, pouze pokud to neni cinska kopie. Ta cena ale naznacuje ze by melo jit o origo.
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo dlouho ve stavbě
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo dlouho ve stavbě
-
- Nováček
Píšou, že je to originál USA s CZ překladem. No tak uvidíme, asi si jí v září pořídím k narozkám. Kdyžtak dám vědět jak to funguje.
Ford Focus 2.0, 16V,96KW,r.v. 2003
- Fofan
- Zkušený
Máte někdo problémy s torque i na mk2? Mě teď torque zklamal při cestě z dovolené kdy se mi rozsvítila MIL, na mk1 mě to valilo v pohodě.
Edit: uz to funguje, smazal sem data v app, znovu sparoval a zviditelnil zarizeni, ne ze bych tohle uz nedelal ale pokud mate prepinac na sbernice tak to muze blbnout, je lepsi to odpojit a pak prepnout, ja uz mam prepinac 1-0-1 takze to je lepsi. To jen aby ostatnni co jim to nejdo neztraceli nadeji, vzdycky to nakonec nejak jde jen tady me to trvalo dlouho tak sem napsal
Edit: uz to funguje, smazal sem data v app, znovu sparoval a zviditelnil zarizeni, ne ze bych tohle uz nedelal ale pokud mate prepinac na sbernice tak to muze blbnout, je lepsi to odpojit a pak prepnout, ja uz mam prepinac 1-0-1 takze to je lepsi. To jen aby ostatnni co jim to nejdo neztraceli nadeji, vzdycky to nakonec nejak jde jen tady me to trvalo dlouho tak sem napsal

-
- Nováček
Zdravím,
děkuji za návody na kabel i elmconfig.
Plánuji si pořídit kabel http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD ... 96&vxp=mtr
Pročetl jsem diskuzi i na jiných webech. Kromě automatického zamykaní při jízdě a časování (vnitřního/ vnějšího osvětlení, zamykání) mě toho zatím moc nezaujalo. Ale zatím nemám ani auto, ani kabel a ani elmconfig
Chtěl bych se zeptat, co důležitého/zajímavého lze jěště ve Ford Focus MK3 po FL r.v. 2015 nastavit?
Děkuji, Tomáš
děkuji za návody na kabel i elmconfig.
Plánuji si pořídit kabel http://www.ebay.com/itm/V1-5-ELM327-OBD ... 96&vxp=mtr
Pročetl jsem diskuzi i na jiných webech. Kromě automatického zamykaní při jízdě a časování (vnitřního/ vnějšího osvětlení, zamykání) mě toho zatím moc nezaujalo. Ale zatím nemám ani auto, ani kabel a ani elmconfig

Chtěl bych se zeptat, co důležitého/zajímavého lze jěště ve Ford Focus MK3 po FL r.v. 2015 nastavit?
Děkuji, Tomáš
- x.line
- Pokročilý
Ahoj ve spolek,
objednal jsem si od Adowa ELM327. Pořídil jsem si to z důvodu, abych si mohl pročíst chyby a zjistit, zda vše funguje jak má(maximálně až budu trochu v tomto otrkaný, tak se MOŽNÁ pustím u do nějaé té upravy FW apod). Ale jelikož učený z nebe nespadl a nerad bych něco zvrtal, chtěl bych se zeptat, zda by se nenašla nějaká dobrá duše v okolí Hradce Králové, při nejhorším i Prahy(občas mívám cest), která by byla ochotná a schopná nad to se mnou sednout a říct mi co a jak. Určitě ocením někoho, kdo je v tom zběhlý
Toto vlákno jsem pročetl celé, ale vesměs se tu řeší, že někdo nastavil tohle a nejde mu to, ale pro úplné lamy, jako jsem já nic moc užitečného
objednal jsem si od Adowa ELM327. Pořídil jsem si to z důvodu, abych si mohl pročíst chyby a zjistit, zda vše funguje jak má(maximálně až budu trochu v tomto otrkaný, tak se MOŽNÁ pustím u do nějaé té upravy FW apod). Ale jelikož učený z nebe nespadl a nerad bych něco zvrtal, chtěl bych se zeptat, zda by se nenašla nějaká dobrá duše v okolí Hradce Králové, při nejhorším i Prahy(občas mívám cest), která by byla ochotná a schopná nad to se mnou sednout a říct mi co a jak. Určitě ocením někoho, kdo je v tom zběhlý

Toto vlákno jsem pročetl celé, ale vesměs se tu řeší, že někdo nastavil tohle a nejde mu to, ale pro úplné lamy, jako jsem já nic moc užitečného

Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
- ZaQik
- Admin
najdi si vlakno o sw focccus, ten je pro FF3nokie píše:Chtěl bych se zeptat, co důležitého/zajímavého lze jěště ve Ford Focus MK3 po FL r.v. 2015 nastavit?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Zdravím, mám C max 06 1,8 ben 92 kW, koupil jsem kabel ELM nainstaloval podle návodu na str. 1, Forscan i Scanmaster mě normálně běží ale Elmconfig při pokusu o adapter setup hlásí error COM 3 Error reading comm device, rychlost mám 38400, zkoušel jsem i jiné rychlosti ale nic. Napadlo mě jestli to nemůže souviset s tím že když jsem podle návodu psal v příkazovém řádku registraci toho ms32.ocx, tak to napsalo že soubor byl zaregistrován ale selhalo spojení DLL nebo tak něco s kódem chyby 0x8002801c. A to jsem v řiti, neporadíte někdo?
Ford C-MAX 2006, 1.8 Duratec 92 kW
- Anduril
- Test driver
Mne tohle delal spatny ovladac.
ForScan fungoval, ale ELMconfig ne. Dal jsem spravny ovladac a uz to slo vsechno.
Instaloval jsi ovladac z CD prilozeneho ke kabelu?
ForScan fungoval, ale ELMconfig ne. Dal jsem spravny ovladac a uz to slo vsechno.
Instaloval jsi ovladac z CD prilozeneho ke kabelu?
-
- Nováček
Bohužel CD bylo poškozené, tak jsem našel tento postup:
http://www.totalcardiagnostics.com/supp ... 2-software
Ve správci zařízení mě u COM 3 oranžový trojúhelník nesvítí a píše to, že zařízení funguje správně, fakt nevím, neměl bys někde ten ovladač se kterým ti to funguje? Na tom anglickém odkazu jsem musel instalovat pět ovladačů.
http://www.totalcardiagnostics.com/supp ... 2-software
Ve správci zařízení mě u COM 3 oranžový trojúhelník nesvítí a píše to, že zařízení funguje správně, fakt nevím, neměl bys někde ten ovladač se kterým ti to funguje? Na tom anglickém odkazu jsem musel instalovat pět ovladačů.
- Anduril
- Test driver
Trojuhelnik mi taky nesvitil, vse se tvarilo OK, ale proste ELMconfig nesel.
Nejprve jsem mel driver z Windows Update (novy) a pak nejaky starsi, co jsem nasel a mel fungovat.
Prvni nesel vubec, s druhym sel ForScan, ale ne ELMconfig. Az treti z original cd zabral.
Tady mas ty drivery. Jsou tam dve slozky v tom ZIPu, kazda jedno CD, ktere mam.
Na kazdem jsou jine drivery, tak vyzkousej. Zalezi, co mas za prevodnik. Ja mam Profilic.
Drivery pro W7 se obvykle daji pouzit i na Win8/10.
Nez zacnes, odeber vsechny nainstalovane drivery k tomu kabelu.
http://uloz.to/xvXjPwfL/elmdrivercd-zip
Nejprve jsem mel driver z Windows Update (novy) a pak nejaky starsi, co jsem nasel a mel fungovat.
Prvni nesel vubec, s druhym sel ForScan, ale ne ELMconfig. Az treti z original cd zabral.
Tady mas ty drivery. Jsou tam dve slozky v tom ZIPu, kazda jedno CD, ktere mam.
Na kazdem jsou jine drivery, tak vyzkousej. Zalezi, co mas za prevodnik. Ja mam Profilic.
Drivery pro W7 se obvykle daji pouzit i na Win8/10.
Nez zacnes, odeber vsechny nainstalovane drivery k tomu kabelu.
http://uloz.to/xvXjPwfL/elmdrivercd-zip
-
- Nováček
Dík za rady, problém vyřešen verzí ovladače. Měl bych ještě dvě otázky:
1. Ručka ukazatele teploty leze pomalu nahoru, do svislé polohy se prakticky nikdy nedostane, tak jsem vyměnil termostat (origo ford), nepomohlo, tak jsem vyměnil čidlo teploty (taky nic), teď jsem našel na sousedních vláknech, že na to může mít vliv verze firmware budíků popř. zobrazení reálné/simulované teploty, můžete mě poradit postup jak změnit verzi firmware, popř. mám se do toho pouštět abych něco nepo...
2. A druhá věc auto mě ukazuje průměrnou spotřebu 9,3 ale když spočítám podle tankování tak je to méně, lze s tímto něco dělat přes diag nebo to brát prostě jako fakt a jak ford počítá průměrnou spotřebu? Vím, že některá auta to při tankování nulují, Dík moc za případné rady.
1. Ručka ukazatele teploty leze pomalu nahoru, do svislé polohy se prakticky nikdy nedostane, tak jsem vyměnil termostat (origo ford), nepomohlo, tak jsem vyměnil čidlo teploty (taky nic), teď jsem našel na sousedních vláknech, že na to může mít vliv verze firmware budíků popř. zobrazení reálné/simulované teploty, můžete mě poradit postup jak změnit verzi firmware, popř. mám se do toho pouštět abych něco nepo...
2. A druhá věc auto mě ukazuje průměrnou spotřebu 9,3 ale když spočítám podle tankování tak je to méně, lze s tímto něco dělat přes diag nebo to brát prostě jako fakt a jak ford počítá průměrnou spotřebu? Vím, že některá auta to při tankování nulují, Dík moc za případné rady.
- x.line
- Pokročilý
Nikdo nic?x.line píše:Ahoj ve spolek,

Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
- Fofan
- Zkušený
Konkretni vec by ti nekdo poradil ale obecne nekoho ucit autodiagnostiku to nevim, zalezi co si pod tim predstavujes, vycteni chyb te vetsinou jen nekam navede pak uz je potreba vedet jak funguji snimace, vedet neco o napeti v siti auta, neco o jednotkach, jak funguje sbernice CAN BUS atd atd... Prosim vas nevite nekdo jestli umi elmconfig nastavovat osvetleni v zrcatkach? Mam na mysli ty lampicky, kdyz auto odemcu a necham otevreny dvere tak sviti porad. Popr. az klesne napeti baterie, vypne si to samo kvuli setreni? Mam to na svym focusu 2007 pred fl. Dik