LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Mošna
Nováček
Nováček

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Mošna » 10.08.2011 13:47

Klvys píše:...jen muj nazor je že za par let stat vytahne plyn tak navrch že nebude mít smysl ho montovat :-)
Pak si ho budem muset vyrábět sami - bioplyn :mrgreen:
Ford Focus Combi 1,6 74kW 03/2001 Silver
Od dubna 2010 jezdím na LPG

Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 11.08.2011 11:12

já ho mám v mondeu a měl jsem ho i před mondeem ,kia, felícia favorit,sestra ho má v loganu,strýc ve fábii,prostě má ho celá moje rodina a nikdo si na to nestěžuje naopak,taky jsem četl problémy jaký tady měli někteří kluci,já jsem najezdil přes 10000 a bez problémů,jaký výrobce to záleží na tobě ale já si myslím pokud to je výrobce renomovaný a zabývá se systémem lpg delší dobu tak by ho preferoval spíš než dovozce polských licencí na lovato.Důležitý je taky kdo ti to bude montovat do auta,na to taky bacha.Jinak to doporučuju,dneska ty systémy jsou už vymakaný všechny,mě to stálo 26000kč+1500kč nádrž místo rezervy :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 12.08.2011 17:21

:gott: jimm Super děkuju za příspěvek, já už mam našetřeno na to LPG a nějak jsem po přečtění tohoto vlákna znejistěl a dokonce uvažoval, že koupim raději kola. Ale když už to mam, tak to asi zkusim, stejně se mi vrátí ty pěníze a jak říkáš ty ... v dnešní době už jsou vymakenějsí a věřim, že ta firma na které mam dobré reference ... http://www.hlpropan.cz/firma.htm a i se mi líbí ta cena - Se všim všudy 26.000 jako píšeš ty :Dancer: :nazdravi: tak to bude OK :shocked:

Takže asi do toho půjdu příští měsíc a dám vám vědět a jestli mi auto nepojede a bude se to sr .., tak vám všem pošlu bombu :ble2: :ble2: :nazdravi:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 12.08.2011 23:45

Koukal jsem na to,lovtec mám v kii,ale je to monostřik,zeptej se jestli za tu cenu do fokusu je sekvenční vstřikování je to určitě lepší pro výkon a spotřebu tvýho fokusu :palec_nahoru:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.08.2011 10:22

jimm píše:Koukal jsem na to,lovtec mám v kii,ale je to monostřik,zeptej se jestli za tu cenu do fokusu je sekvenční vstřikování je to určitě lepší pro výkon a spotřebu tvýho fokusu :palec_nahoru:
No já mam od nich v mailu toto ... Sekveční vstřikování je za 24000 Kč + plná nádrž LPG. plus ještě to mazání a dělá to těch 26.000 Kč mno :)
A budu se objednávat na září :shocked: :bravo22: Tak snad to bude vše v pořádku a jak to myslíš s tim výkonem a spotřebou, se bojim že bude 15, že sice budu tankovat za polovic, ale ujedu také polovic km na plnou nádrž a výkon stejně při 105 hp neni :shocked: :wallbash: Ale aspoň si mi dal kuráž do toho nakonec jít :bravo22: :nazdravi:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 13.08.2011 15:47

saymoncze: Mira jezdí na LPG už 11 měsíců, najeto cca 18tis. a zatím spokojenost, pracuji v Praze a pokud bys měl zájem není problém se domluvit a můžeš si to omrknout osobně :wink: a uděláme aspoň malý minisraz klubáků :palec_nahoru:

Tady mám aktuální spotřebu: http://www.spotreby.cz/ford-focus-ii-1- ... lpg-a5090/
Co se výkonu týče, tak jsem nějak nezpozoroval rozdíl. Od května jezdím pravidelně Olomouc-Praha a když potřebuji být aspoň o minutku dříve doma, tak prostě jedu. Od 4,5tis. otáček automaticky přistříkává benzín ... nechal jsem to dělat v Brně http://www.autolpg.cz Jednou po cca 4,5tis. km což bylo v zimě jsem byl na seřízení protože mi to sem tam na křižovatce zdechlo, od té doby ťuk, ťuk.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.08.2011 16:03

pokud vychazi 1kc na kilak tak to bude za chvili zpatky ne ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 13.08.2011 16:22

Já to na výkonu taky nepoznám,spotřebu mám kolem 8l na 100 v létě a zimě kolem 10l.Benzín tankuju za 100kč jenom na starty a za tu stovku jsem nasranej jak je to drahý :D :D :palec_nahoru:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 13.08.2011 16:36

foki: Hodně zhruba se to tak dá říct. Na spotřeby.cz mi to píše 1,4kč na km každopádně jsem nepočítal, že budu mít zpět tak brzy investici, tím že jezdím pravidelně Ol-Praha a zpět ty km naskákaly neuvěřitelně :roll: nejvíce jsem měl ročně cca 13-14tis. s předchozím fofíkem. S tímto už máme cca 21tis.
btw. včera to byl rok, co jsem si ho od tebe přivezl :palec_nahoru: :beer: :palec_nahoru: :wink:

jimm: na mondeo 1.8. krásná spotřeba :idea: :palec_nahoru:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.08.2011 18:25

jimm Díky moc, tím jsi mě fakt do toho dokopal a příští týden se objednám a jsem faaaakt zvědavej :nazdravi: a snad to bude OK :palec_nahoru:

Mira Faaakt to rád slyšim a za jak dlouho se ti to vrátilo, já ted mam auto 2,6 roků a najeto jen 23 000, ALE od příštího roku najedu už více, budu se stěhovat lehce za Prahu, takže proto to dělám ... všude už budu dojíždět dále :shocked: :palec_nahoru:

Jinak pánové, poslední týden si všímám že LPG je fakt všude, jsem u přítelkyně v Pelhřimově odkud pochází a už jen o 3 benzínách vim a tady přidávám foto, nedalo mi to vyfotit ... krásna cena ... tankuji za 1800 Kč 44l a tady někdo 50l za 885 Kč :bravo22: :bravo22: :bravo22: :shocked:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.08.2011 18:56

Mira píše:saymoncze: Mira jezdí na LPG už 11 měsíců, najeto cca 18tis. a zatím spokojenost, pracuji v Praze a pokud bys měl zájem není problém se domluvit a můžeš si to omrknout osobně :wink: a uděláme aspoň malý minisraz klubáků :palec_nahoru:

Tady mám aktuální spotřebu: http://www.spotreby.cz/ford-focus-ii-1- ... lpg-a5090/
Co se výkonu týče, tak jsem nějak nezpozoroval rozdíl. Od května jezdím pravidelně Olomouc-Praha a když potřebuji být aspoň o minutku dříve doma, tak prostě jedu. Od 4,5tis. otáček automaticky přistříkává benzín ... nechal jsem to dělat v Brně http://www.autolpg.cz Jednou po cca 4,5tis. km což bylo v zimě jsem byl na seřízení protože mi to sem tam na křižovatce zdechlo, od té doby ťuk, ťuk.

Určitě bych zájem měl, pozvu tě na kafčo někde u Mcdonaldu a pokecáme a ukážeš jak to LPG vypadá :nazdravi: :bravo22: :gott: To si mě taky potěšil, že jsi spokojenej a to máš už hodně najeto ... 18 000 :bravo22: :shocked: Což trasa Praha - Olomouc je super test :palec_nahoru: :palec_nahoru:

Jo jasan uděláme minisraz klubáků haha :palec_nahoru: :nazdravi: Já jsem z Prahy 5 kam ty jezdíš ? :cooler:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.08.2011 19:51

jimm píše:Já to na výkonu taky nepoznám,spotřebu mám kolem 8l na 100 v létě a zimě kolem 10l.Benzín tankuju za 100kč jenom na starty a za tu stovku jsem nasranej jak je to drahý :D :D :palec_nahoru:
Ten výkon a spotřeba mě těší :huraa: :bravo22:
PREJ ZA 100 a nasranej LOL :bravo22: Co mam říkat já za skoro 1900 plná :wallbash: :blee: :irre: Na kolik startů to vydrží těch 100 Kč, super infa díky ti :palec_nahoru: :palec_nahoru:

Na plnou LPG se ujede méně km ?? Ted nevim kolik mam já km na plnou, zítra vyzkoušim budu brát ještě benzín :blee: .... co vy na to ?? :nazdravi:

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 13.08.2011 22:07

a to před rokem stál plyn 12-13.kč,jednou jsem si řekl že vezmu plnou benzínu,když jsem tankoval tak za 500kč jsem měl jenom 16.litrů tak jsem to stopnul.Zlatej plyn :mrgreen:

MartinXPV
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinXPV » 13.08.2011 23:08

Najeto 20k km na LPG za 8 měsíců a vůbec žádný problém zatím. Spotřeba na trase 30%město,30% dálnice a zbytek okresky 9L/100km. Několikahodinová trasa po okreskách se daří i pod 8l. Svíčky mám bosch platinum, od montáže LPG neměněny. Akorát co to tam montovali tak je evidentně sklepli bajvoko z 0,9mm na 0,6-0,7 jak kterou tak jsem je srovnal na 0,8mm odtrhu. Ve zdejších servisech jsem fakt potkal jen fušery, co mohu dělám si sám (viz. seřízení ventilů). Rozdíl mezi těmito svíčkami 400kus a origo 120kus jsem nepozoroval když jsem prvních 1500km jezdil na origo co měly za sebou 35k km. Ty Bosch mi tam dali po 1500km po první kontrole či co to je. FL mi došlo a nedolévám. Dolijí mi ho při pravidelné kontrole LPG a vydrží tak 5k km, dalších 5k km jezdím bez něj a vůle na ventilech se zatím nehnuly, teda mimo jejich seřízení že :gott: Přes 4k to netočím tak snad to ani není potřeba přimazávat. Měsíčne beru benzín tak za 250kč( VPower) na 2500km. Podle hrubého odhadu si studený motor na 1. km veme snad až 20L benzínu /100km, pokud bych to takhle přepočítal. Rozdíl mezi různými plyny (vitogaz,primaplyn,flaga)jsem mimo ceny nepoznal (výkon,spotřeba).
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 13.08.2011 23:17

Mno škoda, tu cenu už asi nezažiju že ? A myslíš že ten plyn půjde nějak závratně nahoru v tomto státě ? Jak se znám při mim štěstí, tak třeba LPG se srát na mém autě nebude :gott: tedy doufám ... ale cena bude skoro jako nafta :shocked: :wallbash: :blee: To snad nenastane hh, aspoň do té doby, než se mi ta investice aspoň vrátí :Dancer: :palec_nahoru:

Jinak se ti ani nedivim mno, já když tankuji plnou a furt ta částka stoupá jak kdybych měl nějaké SUV, tak říkám že je to šílený :blee: :irre:

Mno i tak 17.70 Kč za LPG je super :bravo22:

Odpovědět

Zpět na „Motor“