Rozvody - kompletni info na straně 62
-
- Nováček
Re: Zvuk ako šijací stroj
No sranda je že vytieklo mi z neho skoro 4,5L oleja, podľa návodu tám ma isť 4,25L a mne tam vošlo 4L a to už bolo po hornú rysku čiže max. A v servise mi pocedal že sa dolieva po max, nikdy viac lebo to môže ovplyvníť tlak a rozdiel medzi min a max je asi 1L čo je rezerva.
-
- Test driver
Este ma napadlo,ze si mohol kupit iny typ filtra.Nemyslim nespravny,ale s mensim objemom a tym padom tam staci aj menej oleja.To bude asi tvoj pripad.
- stand
- Zkušený
Jenže ty žiješ neustále někde v servisu, kde se na to totálně pečezirafak píše:Vzdy som mal u kazdeho auta po servise naliaty olej po max a k dalsiemu servisu po 20 000,alebo roku som sa dostal na polovicku,alebo blizsie k min.
Ale ja viem samo prd,lebo stand to vie o5 lip

Hladina má být mezi ryskami max a min, nedodržení množství je nebezpečné – malá náplň nedostatečně promazává a chladí, příliš oleje také paradoxně způsobuje nárůst teploty,která ovšem zase ničí samotnou olejovou náplň. Navíc může mazivo proniknout do spalovacího prostoru.
- risomas
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Neni to tak ze 4.25 dolejes keby bol motor suchy. Ale kedze pri vypustani nevypustis olej aj z cerpadla filtra hadiciek... a nepoztieras ho zo stien tak tam nieco zostane.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373

-
- Nováček
Kupil som FOMoCO EFL600 a dole píšu "filtre s označením FoMoCo (Ford Motor Company) sú zámenné s filtrami Motorcraft a spĺňajú tie isté technické špecifikácie" tak asi to bude tým, neporovnávali sme veľkosť so starým filtrom.
-
- Test driver
..ale ved preto tu mame teba stand-e,aby si nam to ozrejmilstand píše:Jenže ty žiješ neustále někde v servisu, kde se na to totálně pečezirafak píše:Vzdy som mal u kazdeho auta po servise naliaty olej po max a k dalsiemu servisu po 20 000,alebo roku som sa dostal na polovicku,alebo blizsie k min.
Ale ja viem samo prd,lebo stand to vie o5 lip![]()
Hladina má být mezi ryskami max a min, nedodržení množství je nebezpečné – malá náplň nedostatečně promazává a chladí, příliš oleje také paradoxně způsobuje nárůst teploty,která ovšem zase ničí samotnou olejovou náplň. Navíc může mazivo proniknout do spalovacího prostoru.

-
- Test driver
Napis potom teda,ked ten olej vecer cheknes,ci ho tam bolo dost.
-
- Nováček
A prečo to tam výrobca udáva ako max keď sa to po max nesmie davať. A aj v manuále je po max a v servisoch to tak dolievaju.
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ono stači když ti auto stoji čumakem malinko zkopce tak že se sotva samo rozjede a už ti to ukazuje o pul rysky víc... to se mi stalo když jsem měnil olej tak sem to kontroval v garaži a ta má podlahu mirne z kopce a ukazovalo to přesně mezi... a když jsem to kontroval na rovném parkovišti hned tam bylo minumum... oboje kontroly jsem dělal vždycky po dlouhé době stání 

Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
-
- Test driver
Lebo vsetko je u stand-a v garazi inak,resp.vsetko co napise zirafak,je blud.Jaroman23focus píše:A prečo to tam výrobca udáva ako max keď sa to po max nesmie davať. A aj v manuále je po max a v servisoch to tak dolievaju.

- stand
- Zkušený
Vždyť tohle je přece totální základ který se učí i v autoškole
BOD č 7.
http://vyuka_auto.smolikjan.cz/otazky.htm
Nevidím nejmenší důvod, abys mne tu stále napadal, radej si rozmysl co napíšeš než to napíšeš!

BOD č 7.
http://vyuka_auto.smolikjan.cz/otazky.htm
Nevidím nejmenší důvod, abys mne tu stále napadal, radej si rozmysl co napíšeš než to napíšeš!
-
- Test driver
To akoze podla tohoto sa mame riadit?
Si fakt ftipalek a bavis ma

-
- Nováček
Hmm keby mi aj ten odkaz išiel.
- Anduril
- Test driver
Tak imho ze se v autoskole uci, ze ma byt olej mezi MIN a MAX neznamena, ze tam musi byt pulka. Znamena to, ze olej je ok, pokud je jeho hladina nad MIN a po MAX, ne?
Mne teda vzdycky taky davali olej po MAX.
Jinak zvuk jako sici stroj muzou vydavat i vstrikovace a je to celkem normalni vec.

Jinak zvuk jako sici stroj muzou vydavat i vstrikovace a je to celkem normalni vec.
-
- Test driver
tu mas ten najdolezitejsi vycuc
7. popište kontrolu množství oleje v motoru a způsob jeho doplňování, časové intervaly pro jeho výměnu,
Ø z motoru vytáhneme měrku oleje, otřeme olej a měrku opět vsuneme do motoru, po opětovném vytažení musí být olej mezi spodní a horní ryskou →rovina,motor v klidu
Ø olej doplňujeme hrdlem na víku ventilů - motorový olej předepsaný výrobcem vozidla
Ø celková náplň motorového oleje je u osobního automobilu asi 4 L,funkce oleje :maže,chladí,smívá kovové piliny,zabraňuje korozi a dotěsňuje písty motoru
Ø olej kontrolujeme minimálně při doplňování paliva, u starších vozidel před každou jízdou
Ø intervaly výměny určuje výrobce oleje →doporučuje výrobce vozidla 10 000 až 30 000 km nebo 1 až 2 roky – pokud jsme neujely v uvedené době předepsané km
Ø při každé výměně oleje se provádí výměna olejového filtru →usazené kovové částice

7. popište kontrolu množství oleje v motoru a způsob jeho doplňování, časové intervaly pro jeho výměnu,
Ø z motoru vytáhneme měrku oleje, otřeme olej a měrku opět vsuneme do motoru, po opětovném vytažení musí být olej mezi spodní a horní ryskou →rovina,motor v klidu
Ø olej doplňujeme hrdlem na víku ventilů - motorový olej předepsaný výrobcem vozidla
Ø celková náplň motorového oleje je u osobního automobilu asi 4 L,funkce oleje :maže,chladí,smívá kovové piliny,zabraňuje korozi a dotěsňuje písty motoru
Ø olej kontrolujeme minimálně při doplňování paliva, u starších vozidel před každou jízdou
Ø intervaly výměny určuje výrobce oleje →doporučuje výrobce vozidla 10 000 až 30 000 km nebo 1 až 2 roky – pokud jsme neujely v uvedené době předepsané km
Ø při každé výměně oleje se provádí výměna olejového filtru →usazené kovové částice