Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
- BrAtKo
- Junior
Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)
Podla mna tento krasny KIT bohate pokryje to co treba, zistujem este postovne... Je to z autobrite, lenze na ich webe je to drahsie ako ich ponuka na ebay.
- Marťas
- Test driver
Taky je k tomu vhodne mit wapku nad 120 Baru pro super vysledek...
Cena je dobra
Cena je dobra

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- BrAtKo
- Junior
To si ma nas... ja mam iba uplne malinkatu WAP Karcher K2.01 co stala asi 2000Sk (uz sa ani nepredava), ma 100 barov.Marťas píše:Taky je k tomu vhodne mit wapku nad 120 Baru pro super vysledek...
Cena je dobra
- Miguelicek
- Test driver
Marťas, takto vypadá pěna Magifoam 

- Marťas
- Test driver
Mozna by to slo taky, ale vysledek ti nezarucim
Ja mam nejakou neznackovou Italskou....140 Baru za 3400kc a s kovovyma vnitrnostma. Obaval jsem se sice koncovky, ale je kompatibilni s Nilfiskem
.
Miguelicek : Jj...uz jsem se za posledni tyden i ni dost nacetl
. Urcite ji bereme
...

Ja mam nejakou neznackovou Italskou....140 Baru za 3400kc a s kovovyma vnitrnostma. Obaval jsem se sice koncovky, ale je kompatibilni s Nilfiskem

Miguelicek : Jj...uz jsem se za posledni tyden i ni dost nacetl

- Miguelicek
- Test driver
Pro ty, kdo stále nechtějí protekci laku, přikládám pár snímků, co takový vosk umí, aneb docela podařený water beading 
2 vrstvy DODO Juice Purple Haze + DJ Red Mist

2 vrstvy DODO Juice Purple Haze + DJ Red Mist

- Dzefer
- Zkušený
jj, tradicne dodo gulicky, krasa 

- Milinko
- Zkušený
chlapi, chtěl bych se zeptat jak kompletně pečovat o fungl nový lak??
Je vhodné ho hned zkraje navoskovat?? Jedná se o bílou barvu,nikoliv metalízu, hraje to nějakou roli při výběru vosku?? Doporučte prosím jaký vosk na bílou.
A také prosím nějaký kvalitní přípravek na kůži(sedadla).
Jinak na mytí mám šampon od Doda s rukavicí. Clay(ten asi nebudu potřebovat,nebo se pletu?) a lubrikant Dodo.
Ještě uvažuju o Red Myst abych udržoval nanesený vosk.
Je třeba ještě něco?
Díky moc za rady.
Je vhodné ho hned zkraje navoskovat?? Jedná se o bílou barvu,nikoliv metalízu, hraje to nějakou roli při výběru vosku?? Doporučte prosím jaký vosk na bílou.
A také prosím nějaký kvalitní přípravek na kůži(sedadla).
Jinak na mytí mám šampon od Doda s rukavicí. Clay(ten asi nebudu potřebovat,nebo se pletu?) a lubrikant Dodo.
Ještě uvažuju o Red Myst abych udržoval nanesený vosk.
Je třeba ještě něco?
Díky moc za rady.
- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Môžeš zavoskovať nový lak (predpokladám, že na novom aute, či na novom celolaku ? )
Farba je nepodstatná pri výbere vosku. (z pohľadu protekcie, jedine dodo Juice ma na vymakanie efektov rôzne farby voskov, ale moc na to neverím ... )
Koža, Gliptone, Autoglym (ten sa mi páči viac, hovorí sa aj o lepších, ale cudzie referencie nejdem sprostredkuvávať)
Clay budeš potrebovať, či Máš 30 ročný lak, alebo 3 mesačný , kontaminuje sa rovnako.
Red MIst kúp.
Neviem čo všetko Máš, okná plasty at'd ...
Pa

Farba je nepodstatná pri výbere vosku. (z pohľadu protekcie, jedine dodo Juice ma na vymakanie efektov rôzne farby voskov, ale moc na to neverím ... )
Koža, Gliptone, Autoglym (ten sa mi páči viac, hovorí sa aj o lepších, ale cudzie referencie nejdem sprostredkuvávať)
Clay budeš potrebovať, či Máš 30 ročný lak, alebo 3 mesačný , kontaminuje sa rovnako.
Red MIst kúp.
Neviem čo všetko Máš, okná plasty at'd ...
Pa

Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

- Marťas
- Test driver
Taky hlavne sadu KVALITNICH mikrovlaken, at si nenicis lak
Osobne taky na kuzi pouzivam Autoglym - cistic i balzam....perfektni vec a kuze zustane krasne matna
Z Doda se sejde jeste neabrazivni Lime Prime Lite...

Osobne taky na kuzi pouzivam Autoglym - cistic i balzam....perfektni vec a kuze zustane krasne matna

Z Doda se sejde jeste neabrazivni Lime Prime Lite...

- Milinko
- Zkušený
Ano, bude to nové auto.
Z vosků vemu Dodo Juice Light Fantastic. Na kůži AG Leather Care Balm možná i ten čistič, bude to ale novota,takže ten AG Leather cleaner by nemusel být třeba.
Vím, že do budoucna ten Clay budu potřebovat, já ho i mám
, chtěl jsem jenom vědět jestli je nutné auto clayovat i prvotně, když bude uplně nové,sjeté z linky a předpokládám bez kontaminace. Stačí umýt, usušit a nahodit vosk ne?
Ten Red MIst určitě vezmu
Jinak na okna už mám z dřívějška AG Fast Glass a Car Glass Polish, na plasty AG Vinyl & Rubber Care. Na asfalt AG Intensice tar Remover, interiér AG Interior Shampoo.Lime Prime Lite mám také
Doma se mě valí i hromada mikrovláken a jeden větší sušící ručník. Koupím ale ještě jeden, doteď jsem střechu a kapotu stíral takovou silikonovou stěrkou, skvěle odvedla všechnu vodu a pak jen dosušil. Nyní ji ale budu používat jen na okna
a celé auto usuším ručníkama.
Jo a na http://detailing-obchod.cz/protekce.html předpokládám mají i velké balení vosků...vidím tam jen testery.
díkec
Z vosků vemu Dodo Juice Light Fantastic. Na kůži AG Leather Care Balm možná i ten čistič, bude to ale novota,takže ten AG Leather cleaner by nemusel být třeba.
Vím, že do budoucna ten Clay budu potřebovat, já ho i mám

Ten Red MIst určitě vezmu

Jinak na okna už mám z dřívějška AG Fast Glass a Car Glass Polish, na plasty AG Vinyl & Rubber Care. Na asfalt AG Intensice tar Remover, interiér AG Interior Shampoo.Lime Prime Lite mám také

Doma se mě valí i hromada mikrovláken a jeden větší sušící ručník. Koupím ale ještě jeden, doteď jsem střechu a kapotu stíral takovou silikonovou stěrkou, skvěle odvedla všechnu vodu a pak jen dosušil. Nyní ji ale budu používat jen na okna

Jo a na http://detailing-obchod.cz/protekce.html předpokládám mají i velké balení vosků...vidím tam jen testery.
díkec
- Marťas
- Test driver
Jj...na d-o.cz se s Kubou domluvis v pohode, pripadne je ochotny objednat i neco mimo nabidku e-shopu
. Pristi tyden si u nej vyzvednu zpnovac a Collinite 467 vosk a nejaky sealant na podporu a pripadne lesk.
Ten cistic na kuzi urcite taky priber - je to otazka 200kc a vyborne to pripravi kuzi pred balzamem
Odstran taky poctive terove tecky, at si je nezavoskujes...

Ten cistic na kuzi urcite taky priber - je to otazka 200kc a vyborne to pripravi kuzi pred balzamem

Odstran taky poctive terove tecky, at si je nezavoskujes...

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a pomozu mi take krasne nalestene gulky aj proti mega prachu co mi na ne do dvoch dni nasada a zasere cele auto ??Miguelicek píše:Pro ty, kdo stále nechtějí protekci laku, přikládám pár snímků, co takový vosk umí, aneb docela podařený water beading
2 vrstvy DODO Juice Purple Haze + DJ Red Mist![]()

- Miguelicek
- Test driver
misoo, oni ten prach sežerou a pak až uschnou, tak ani prach nebude...
Bohužel, to ti moc nepomůže, ale jelikož údržba je tak jednoduchá, tak ti mytí udělá jenom radost
Milinko, ono se možná budeš divit, ale i na novém laku najdeš určitě spoustu náletové rzi a podobně, takže clay bych rozhodně nevynechával...také čekám, až přijde domů nová Astra a clayovat ji určitě budu...a pak už konečně vyzkouším Black Light a V7 od Chemical Guys
Úplně nejlepší je se zbavit všeho z auta za použití APC, odstraňovače téru atd. a clayem už pak jenom "doladit", alespoň já se o to tak snažím

Milinko, ono se možná budeš divit, ale i na novém laku najdeš určitě spoustu náletové rzi a podobně, takže clay bych rozhodně nevynechával...také čekám, až přijde domů nová Astra a clayovat ji určitě budu...a pak už konečně vyzkouším Black Light a V7 od Chemical Guys

Úplně nejlepší je se zbavit všeho z auta za použití APC, odstraňovače téru atd. a clayem už pak jenom "doladit", alespoň já se o to tak snažím

- Milinko
- Zkušený
tyy jo, tak to jsem moc zvědavý na tvůj výsledek
http://www.chemicalguys.com/BLACK_LIGHT ... 619_16.htm

http://www.chemicalguys.com/BLACK_LIGHT ... 619_16.htm