LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
jimm
Zkušený
Zkušený

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od jimm » 13.08.2011 23:22

Moje osobní zkušenost s plynem je že netankuju na shellce,pač poté mě auto míň táhne a jednou se mě rosvítila kontrolka motoru,ale natankoval jsem u nás v Teplicích takže to nemusí být u ostatních benzínek shell.Jinak plyn kralupol jestli to píšu správně tak ten mondeu nejlíp chutná,je tichý a živější ale jinak si plyn nevybirám :palec_nahoru:Cena plynu nahoru nepůjde pač je chraněna menší daní evropskou unií,je to ekologické palivo :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 14.08.2011 20:15

saymoncze píše: Jo jasan uděláme minisraz klubáků haha :palec_nahoru: :nazdravi: Já jsem z Prahy 5 kam ty jezdíš ? :cooler:
Ahoj,
Praha 6 - Dejvice kousek od kulaťáku, ale k dispozici jsem až po práci cca po 17:00 a není problém se sejít. Příští týden jsem v práci a pak mám 14 dní dovolenou :idea: Stěhujeme se z Olomouce do Třebichovic. Kam se chystáš za Prahu ty?? Taky budu denně dojíždět. Detaily probereme až se "scuknem" :wink:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 14.08.2011 20:32

Kralupol už neexistuje, jen Vitogaz.Kvalitní je Flaga.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 16.08.2011 08:13

no, abych to tu trochu podporil, mam taky plyn, jak uz jsem tady psal, takovy seskladany system na velice solidni sestavu (membranove vstrikovace, flashlube, atd ..)

po cca 15tis na plyn pozoruju jednu dve veci, 1. fashlube asi prilevat prestanu, za jeho cenu tu halvu po par desitkach tisic opravim nekolikrat a stejne mam i privstrik benzinu tusim nekde nad 4000rpm (dalnice jezdim vetsinu doby na 3500rpm tzn cca 120kmh podle navi)
a druhy, mnohem zasadnejsi poznatek!! Moje LPG zastavba am obrovskou vadu, mel jsem to tam nechat namontovat mnohem driv.

Jak tady psal tusim Ota o svych problemech, jestli mu udesel motor na pistech, tak to i ta hlava predtim asi nebyla v poradku, LPG bych to neprisuzoval, ale ono je to opravdu nejlehci svest to na LPG vzdy.
Bral bych kdyby se jen zaklepavaly ventily, ale vcasnou udrzbou se i toto da vyresit a pokud se motor netrapi na dalnici dlouho ve vysokych otackach bez privstriku benzinu tak to taky neco musi vydrzet panove,ty sedla nejsou z masla.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 16.08.2011 18:24

Otázkou je, co v tomto případě znamená "trápit" na dálnici. Já jezdím na tempomat kolem těch 4-4,5tis. otáček směrem na Olomouc (abych byl brzy doma :) ) a do těch 3,5tis. směr Praha jak píše el_Barto :lol:
Včera jsem mastil s narvaným autem až po střechu a kolem na střeše - spotřeba 10,7l při jízdě skoro trvale 3,5-4tis. otáček (musel jsem stihnout katastr v Kladně :oops: ) Ale i tak dobrý, tankuju v Prostějově za 15,40 a u Slanýho za 16,40. V sobotu k narvanýmu autu a 3 kolám na střeše přibude ještě plný vozík, tak jsem zvědav na spotřebu, no jízda bude do té 100vky 8)

Manželce teď hledáme Toyotu Yarise 1.0, kterého bude mít k práci a přemýšlím jestli se taky neoplatí to hodit do LPG .... i když toto moc nežere a bude dostávat od zaměstnavatele příspěvek na pohonné hmoty.
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 16.08.2011 18:29

Tak to máte v Prostějově dobrý ceny tady na Teplicku pořád okolo 17kč.V loni stál plyn okolo 12kč.Jak za komunistů :mrgreen: :palec_nahoru:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 16.08.2011 18:30

Mira píše:
saymoncze píše: Jo jasan uděláme minisraz klubáků haha :palec_nahoru: :nazdravi: Já jsem z Prahy 5 kam ty jezdíš ? :cooler:
Ahoj,
Praha 6 - Dejvice kousek od kulaťáku, ale k dispozici jsem až po práci cca po 17:00 a není problém se sejít. Příští týden jsem v práci a pak mám 14 dní dovolenou :idea: Stěhujeme se z Olomouce do Třebichovic. Kam se chystáš za Prahu ty?? Taky budu denně dojíždět. Detaily probereme až se "scuknem" :wink:

HOJ :palec_nahoru:

joooo Dejvice znám - znám jako celou Prahu. Jinak já mam ted volno do čtvrtka, ale klidně to nehroťme a můžem v klídku až se vrátíš z dovolené, jak chceš ... :nazdravi: Já se budu objednávat nějak v září, ještě to nehrotim, Chci ještě natankovat za 900 Kč a možná ještě plnou - abych pak porovnával cenově a dojezdově s LPG :shocked: Jinak já bydlim na Barrandově a i pracuji - Praha 5 takže neni problém se něke sejít, nebo dorazim někam tam do Dejvic, abych tě moc zas neotravoval :gott: Jsem moc zvědavej na to LPG, než půjdu i já na řadu :Dancer: Gratuluji k tomu přiblížení k Praze, to je za Kladnem že ? :bravo22: :bravo22: Jinak já se chystám zas ne tak daleko ... Jesenice u Prahy :bravo22: :nazdravi: Dostavují tam nové byty a jeden bude poprvé v životě můj :huraa: :Dancer: :bravo22:

Takže se určo dohodnem ... kam se chystáš na dovolenou ?? :nazdravi: a jak říkáš, pokecáme osobně :bravo22:

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 16.08.2011 18:37

Jinak ještě mam něco ... 1,6 se po dálnici trapí už při 120 km/h šílený ... už nikdy tak slabé a hlučné auto. Přijel jsem zrovna z chaty z Benešova a musel jsem mít nahlas zase rádio :dih: :wallbash: :wallbash: Jinak tim tempomatem mě moc neprovokujte :nnou: :nnou: Zrovna tady na foru řešim s klukama, kdo mi to zprovozní na mém a musim sehnat bud někde 4 ramen. volant s tempomatem nebo změnit to ovládání radia :nixw: :nixw: A snad to půjde :nixw:

A taková má neznalá otázka ... jak se pozná kvalita a název plynu ?? Ještě jsem to neřešil, tak at vim a někdo tady psal, že tankuje :shocked: měsíčně benzín za 250kč :shocked: ( VPower) :shocked: na 2500km ... je to pravda ? To stačí jen na ty starty ?? :shocked: :shocked: a proč ten VPower ... je drahej ne ??

Vrátí se ještě někdy cena PLG na těch 13 Kč, jak tady píšete v minulim roce ?? I pořád těch 17.70 co má Praha je super, ale tak 13 je :bravo22: :bravo22: :shocked: lepší než benzín 35.70 :wallbash: :wallbash: :nnou:

Děkuju :bravo22: :gott:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 16.08.2011 18:45

saymoncze: sorry za OT, ale psal si dovolenou??? :bebng: včera jsme podepisovali HYPO na 2,5mil. a od března kdy jsme šli do pozemku a novostavby dlužím kam se podívám. tato dovolená bude o stěhování z OL do Třebichovic a hlavně děti se musí před začátkem školního roku trošku adaptovat na nové prostředí, takže veškerá starost je se uchytit v novém bydlišti a ulehčit to dětem.

zpět k tématu, jo za cenama z Prostějova mi bude smutno, ale co už. Ve Slaném to taky ještě jde .... Kdosi psal, že netankuje na Shellce, já tam několikrát tankoval a bez problémů. Ze začátku jsem se taky hodně zaměřoval na to kde tankuji, resp. co tankuji (Flaga, Vittogaz, Prontogaz) Ale když jsem zjistil, že cisterna s názvem xy tlačí do nádrže yx si nedělám iluze. Samozřejmě věřím, že např. Vittogaz zaváží jen podle své mapy na webu ....
Zatím velice špatnou zkušenost mám z Tank ONO tady u Prahy tuším směr Úvaly nebo tak nějak - slabý plnící tlak a celkově nic moc. Tank ONO ve Vysokém Mýtě naproti tomu úplně bez problémů ....
Co se benzínu týče, tak jen kvalitní a jen aby zhaslo hladové oko, nemá cenu vozit zbytečně moc. Jednou jsem natankovat u hypersupergigamarketu a auto mi po čase začalo při jízdě na benzín kuckat ...

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 16.08.2011 19:05

Mira

Joo hypotéka, mno to mi taky něco říká :dih: já mam taky už, ale jen na malej byt, pak řeknu až se uvidíme :nazdravi: :cooler:

Jinak kolik teda tankuješ toho benzínu a na kolik ti to vydrží km s LPG a ten Natural 95 teda ne ? Lepší kvalitnější jo viz. ten dražší benzín o něco, ted nevim jak se to jmenuje. Je vidět, že už máte svoje benzínky ... já tady u Barrandova nic nemam, vim o Jižní spojce, krč, Řepy a pak už všude, jsem zvědavej jestli to poznám na tahu auta apod, to budou boje :shocked: v :dih: :nixw:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 16.08.2011 22:22

benzin si myslim ze podle potreby, vetsinou se to ohreje do 2km pak uz to frci na plyn ... osobne to tipuju jeste na mensi spotrebu benzinu nez se tu pise ... nereim to, jednou za cas neco vemu a jsem nasrany ze se ten benzin musi furt brat ..

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 17.08.2011 07:18

Asi tak nějak.. :mrgreen: :perfect:

Jerryk2
Nováček
Nováček

Seřízení

Příspěvek od Jerryk2 » 17.08.2011 09:38

Zdravíčko ve spolek,

čeká mě kontrola příp. seřízení vent. vůlí po 30 tkm. budu referovat. Koukám, že se tady moc km nejezdí...asi nebude úplně pravda, že po montáži lpg se jezdí víc :wink:
FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 17.08.2011 09:57

ty ventily se maji serizovat po 30tkm?

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 17.08.2011 10:28

Jááá :ble2: budu jezdit s LPG hned více ... už jsem přítelce slíbil daleké výlety na zkoušku, teda ehm hlavně ty výlety at má radost :huraa: :nazdravi:

Odpovědět

Zpět na „Motor“