Brzdy - MONDEO
-
- Zkušený
Re: Brzdy - MONDEO
Kopani do volantu nemusi byt nutne zvlneny kotouce, mohou byt vule na podvozku, ktere se pri brzdeni projevuji tak, ze se kolo chveje a tim to kope do volantu.
je: Ford Mondeo kombi, 2.5 V6, 2004, zlata metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
byl: Ford Mondeo kombi, 1.8 SCi, 2004, modra ink metaliza
- pavel85
- Nováček
Brzdy - MONDEO
No nejdříve vyměním to táhlo a pak uvidím. Spíš mi šlo o to, jestli je možné, že by došlo ke zvlnění v důsledku vůle na tom řízení.
Odesláno z Xperia XZ
Odesláno z Xperia XZ
Mondeo MK3 Kombi, 2.0 TDCi 96kW, r.v.2005
Mondeo MK3 Kombi, 2.0i 107kW, r.v.2001, GHIA - na prodej
Mondeo MK3 Kombi, 2.0i 107kW, r.v.2001, GHIA - na prodej
- x.line
- Pokročilý
Tak mě čeká výměna LZ třmenu. Nemáte někdo doporučení na značku, případně shop odkud objednat?
Většinou kupuji z Mroauto, ale zrovna toto mají většinu vyprodanou.
Ford Mondeo MK IV 2.0 TDCi Titanium X
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
Ford Mondeo MK5 2.0 TDCi Vignale
- Stehnak
- Test driver
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
-
- Junior
Zkoušel jste někdo zašroubovat zadní třmen pomocí nějakých kleští (sikovek)? Nebo si na to musím sehnat ten speciální přípravek? A šroubuje se po nebo proti směru hodinových ručiček?
Ford Focus, 1.6zetec r.v 2000, stříbrný hatch
Ford Mondeo 2.0 duratec r.v 2009, liftback, hypotic silver
-
- Nováček
Ano já už 2x, ve dvou lidech to jde. Jeden tlačí/páčí píst a druhý otáčí pístem po směru hodinových ručiček síkovkama (opatrně) nebo klíčem na kotouče od flexy.
Je: S-Max MK1 2.0 EcoBoost, Titanium S, MANUAL!
Je: Fiesta MK8 1.0, Rychlost Pumy
Byl: Mondeo MKIV 2.5T, Kombi, TITANIUM-X, LPG
Je: Fiesta MK8 1.0, Rychlost Pumy

Byl: Mondeo MKIV 2.5T, Kombi, TITANIUM-X, LPG
-
- Junior
OK, díky, zadní brzdy jsem dělal jen na focusu a mondeu Mk III, tak jsem nevěděl jestli tam není něco jinak 

Ford Focus, 1.6zetec r.v 2000, stříbrný hatch
- miki21
- Test driver
Princip je vpodstatě stejný. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Lishak
- Pokročilý
Dnes řeším to stejné, jen na pravé straně.x.line píše:Tak mě čeká výměna LZ třmenu. Nemáte někdo doporučení na značku, případně shop odkud objednat?

Taky kupuju na Mroauto, třmeny bohužel nejsou a tak bude třmen od TEXTAR z ELITu.
Ford Mondeo Turnier '08
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
Titanium X, 2.0 TDCi 103 kW, Sea Grey
- jarsvob
- Nováček
malý postřeh - před měsícem jsem dával na zadek Zimmermanny i s deskama a výsledek je skvělý - auto začalo pořádně brzdit...
-
- Nováček
Ahoj, čeká mě výměna předních brzd. Dnes jsem je rozmontoval, abych se podíval, jestli budu kupovat jen destičky, nebo i kotouče. Po sundání jsem zjistil, že destičky nebrzděj celou svou plochou. Kotouč má 0.9mm.
Obe přední kola jsou naprosto stejné, destičky nebrzděj celou svou plochou. Viz foto. Je chyba v deskách, kotoučích nebo někde jinde?
Obe přední kola jsou naprosto stejné, destičky nebrzděj celou svou plochou. Viz foto. Je chyba v deskách, kotoučích nebo někde jinde?
-
- Nováček
oprava.... kotouč má 0.9 cm .... 9mm 

-
- Nováček
Ahoj potřeboval bych poradit. Mám Mondeo 2008 kombajna 2.0 TDCi 103kw. Jde o záležitost zadních brzd. Loni jsem měnil na zadku destičky a kotouče jsem si nechával stočit, protože ty staré destičky mi zničili kotouče. Kotouče po stočení měli 10mm což je v normě. Po 60 tisíc km mě začalo pískat zadní levé kolo, tak jsem si myslel, že budou po smrti ty stočené kotouče. Tak jsem to rozdělal a oba kotouče mají nyní 9,5 milimetrů. Co mě překvapilo na levé straně je z vnější strany destička sjetá úplně na železo a z vnitřní strany destička úplně v pořádku a odpovídá nájezdu 60 tis. km. Na právé straně auta jsou oboje destičky v pořádku. Lanovody ručky běhají a vracejí se normálně. Vůbec mi nejde do hlavy jak se jedna strana může takhle sjet. Budu měnit zadek komplet kotouče i desky, ale nechci aby se stalo opět toto samé. Objednal jsem si opravenou sadu na třmeny tak zkusím vyměnit pístek. Nyní na autě origo kotouče a desky od Delphi. Díky za každou radu
Budoucnost:
Ford Mondeo combi, Titanium S, Silver, 2.2 TDCi, 147kw + chip
Současnost:
Ford Mondeo combi 2008 Black, 2.0 TDCi, 103kw/ chip 128kw
Minulost:
Ford Mondeo combi 2001 Silver, ST paket, 2.0 TDDi, 85kw/ chip 100kw
Ford Mondeo combi, Titanium S, Silver, 2.2 TDCi, 147kw + chip
Současnost:
Ford Mondeo combi 2008 Black, 2.0 TDCi, 103kw/ chip 128kw
Minulost:
Ford Mondeo combi 2001 Silver, ST paket, 2.0 TDDi, 85kw/ chip 100kw
- solfan
- Test driver
zdar panove,
planujem vymenit zadne (a casom i predne kotuce).
mozete niekto zhrnut co sa tyka maziva? pripadne dat odkaz co pouzit?
- na dosky mam medeny vazelinu
- niekto doporucuje, niekto nie, namazat i dosadaciu plochu kotuca - ale pokial je to kvoli tomu, aby som pri dalsej vymene v pohode dal dole kotuc, tak to ma asi trapit nemusi, vzadu to uz urcite robit nebudem
- co pouzit na sroby, na pistky a pod? mam Cartechnic Keramický sprej Cartechnic Bílá vazelína ve spreji. Co pouzit?
- samozrejme, vsetko vycistit, co pouzivate na naboj? drateny kartac do vrtacky? nemoze poskodit stefty? alebo nejaky iny cistiaci material?
dik.
planujem vymenit zadne (a casom i predne kotuce).
mozete niekto zhrnut co sa tyka maziva? pripadne dat odkaz co pouzit?
- na dosky mam medeny vazelinu
- niekto doporucuje, niekto nie, namazat i dosadaciu plochu kotuca - ale pokial je to kvoli tomu, aby som pri dalsej vymene v pohode dal dole kotuc, tak to ma asi trapit nemusi, vzadu to uz urcite robit nebudem

- co pouzit na sroby, na pistky a pod? mam Cartechnic Keramický sprej Cartechnic Bílá vazelína ve spreji. Co pouzit?
- samozrejme, vsetko vycistit, co pouzivate na naboj? drateny kartac do vrtacky? nemoze poskodit stefty? alebo nejaky iny cistiaci material?
dik.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat

Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,

Focus I 3D, 1.6i, 2003

- solfan
- Test driver
tak zadne brzdy vymenene 
moje poznatky:
- pripravte su torx 50, nie je to uplne standardny bit. ja som ho nemal a doslo k zbytocnemu zdrzaniu
- povolte ho este kym je zatiahnuta rucna brzda, pokial to rozoberiete a skrutku, ktora drzi kotuc chete povolit, tak sa cely kotuc toci... je nutne vymysliet zaaretovanie kotuca. ja som si trochu rozbil hlavu tej skrutky (ten torx), ale slo to v pohode potom zatiahnut a myslim, ze tie kotuce tam uz budu do smrti
- nakoniec som nic extra nemazal. len dosadacie plochy dosticiek medenou pastou. tie capy v strmeni som ani nevytahoval. pekne sa pohyovali, tak som si vravel, ze to nebudem vytahovat, este to tym bytocne pokazim.
- tie skrutky, co drzia strmen idu sakra tazko...a nie len na zaciatku, ale az po uplny koniec. to mi zabralo najviac casu. je k tomu blby pristup, racna mala velku hlavu, takze to slo pomaly.
- prave zadne koleso budete mat rychlejsie, je k nemu lepsi pristup
- jedna skurtka, ktora tlaci na cap v strmeni nejde vybrat, zavadzia lanovod rucnej brzdy, iba ak by som rozobral mechanizmus rucnej brzdy (aspon mne sa to nepodarilo
), do toho som nesiel. kvoli comu sa to meni? ja som ho nestrhol ani nic podobne, tak snad ok. ten druhy som vymenil.
a teraz premyslam, ci som nahodou zadne dosticky nedal dole hlavou
jr to vobec mozne 
ale uz som s tym siel cca 30 km a zda sa ok.
kazdopadne chvenie volantu pretrvava, takze na rade asi budu predne, i ked dosticky su este tak polovicne a kotuc by to este vydrzal.

moje poznatky:
- pripravte su torx 50, nie je to uplne standardny bit. ja som ho nemal a doslo k zbytocnemu zdrzaniu

- povolte ho este kym je zatiahnuta rucna brzda, pokial to rozoberiete a skrutku, ktora drzi kotuc chete povolit, tak sa cely kotuc toci... je nutne vymysliet zaaretovanie kotuca. ja som si trochu rozbil hlavu tej skrutky (ten torx), ale slo to v pohode potom zatiahnut a myslim, ze tie kotuce tam uz budu do smrti

- nakoniec som nic extra nemazal. len dosadacie plochy dosticiek medenou pastou. tie capy v strmeni som ani nevytahoval. pekne sa pohyovali, tak som si vravel, ze to nebudem vytahovat, este to tym bytocne pokazim.
- tie skrutky, co drzia strmen idu sakra tazko...a nie len na zaciatku, ale az po uplny koniec. to mi zabralo najviac casu. je k tomu blby pristup, racna mala velku hlavu, takze to slo pomaly.
- prave zadne koleso budete mat rychlejsie, je k nemu lepsi pristup

- jedna skurtka, ktora tlaci na cap v strmeni nejde vybrat, zavadzia lanovod rucnej brzdy, iba ak by som rozobral mechanizmus rucnej brzdy (aspon mne sa to nepodarilo

a teraz premyslam, ci som nahodou zadne dosticky nedal dole hlavou

ale uz som s tym siel cca 30 km a zda sa ok.
kazdopadne chvenie volantu pretrvava, takze na rade asi budu predne, i ked dosticky su este tak polovicne a kotuc by to este vydrzal.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003

Focus I 3D, 1.6i, 2003