Tohle téma jsem přesně hledal.
Potřeboval bych zjistit, jestli nemám v háji kompresor, nebo čím to je.
Projevuje se to tak, že klima nechladi tak jak má. Když stojím tak jde jen vlažný vzduch. Když jedu tak to chladí. Měl jsem podezření na ventilátor. Ale ten asi jede, když vypnu motor tak se dotáčí. Ale měl jsem pocit, že dříve to bylo víc slyšt. Kompresor se zapne a cca na chvilku vypne a zase zapne.
Chladivo tam je naplněné. Bylo doplněno 180g. A vše furt stejné. Na budíkách bylo 12Barů, při sešlápnutí plynu na cca 3000 ot cca 14Barů. Nevím jestli je to ok. Jinak luci na service moc nevěděli. Já bez zkušeností jsem se jich musel ptát a řikat co mají zkoušt. Na otázku kolik má tlačit mi bylo odpovězeno že asi tak nějak, jak mi to tlačí.

Napadla mě jedna věc, ale nejsem si jistý jestli to tak funguje. Napadlo mě jestli to není čidlo. Protože, kdyby Kompresor nenatlačil, tak se nevypne, ne? Tzn, že na čidle dostatečný tlak a kompresor vypne. A nebo kompresor tlačí good. A ten ventilátor moc netočí. Jinak když jedu po dálnici, tak to chladí celkem dostatečně. Ale kolony jsou pěkně teplý.
Kdybych aspoň věděl kolik Mpa, nebo Barů má mít na ventiu na vysokotlaku.
A teď další otázka. Dle prvního schématického nákresu, je vysokoltlak ventil u vysoušeče. A v dalším příspěvku je vysokotlat na servisní přípojce (v pravo u chaliče na hoře). Poradí mi někdo prosím? Mám kámoše co dělá všechny durhy klim, a přístroje na to má. Tak že bych to změřil. Nechce se mi kupovat komresor, pokud si nejsem jistý že to tím je. Přeci jenom vyhodit 6-8k za kompresor se mi nechce.
Strašně moc děkuji za odpověď. Moc mi tím pomůžete.
Děkuju!
edit: Reagoval jsem na tento článek
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97&t=13526
Velice zajímavé informace. Tak snad někdo poradí.
Díky