Klimatizace
-
- Člen klubu
Re: Klimatizace
vitacz: Otvpr kapotu. Nastartuj motor. Zapni klimu. Postav sa pred auto. Do minuty musi zapnut ventilator sahary. Ak nezapne, je niekde problem. Ale klima ako taka asi funguje, kedze pri jazde to ako-tak chladi.
Ak ti neochladzuje teply vymennik (ten pred chladicom), tak cidla mozu cely system vypinat. Kedze vysokotlakovy okruh je prehriaty a je tam privysoky tlak.
Ak ti neochladzuje teply vymennik (ten pred chladicom), tak cidla mozu cely system vypinat. Kedze vysokotlakovy okruh je prehriaty a je tam privysoky tlak.
- tym
- Test driver
Nevymlouvej se, knedlíku.miki21 píše:ZaQik ono hledat to různě po přízpěvcích je děsná prdel, stejně tak typ auta, motor a podobné detaily.![]()
Normálně bych zakázal lidem bez podpisu na cokoli odpovídat.

- C-Maxis
- Zkušený
Kdo nema podpis, nesmi nikomu odpovidat?miki21 píše:ZaQik ono hledat to různě po přízpěvcích je děsná prdel, stejně tak typ auta, motor a podobné detaily.![]()
Normálně bych zakázal lidem bez podpisu na cokoli odpovídat.

- miki21
- Test driver
neřeš,nepřepínej. slovíčkaření by tady šlo, jak to bylo myšleno snad důvtipní pochopili.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
- Noah
- Junior
Zdravim zajima me zkusenost lidi co maji TDCI s klimatizaci.Kdyz ji zapnu tak me prijde ze ma auto tak o polovinu mensi vykon,je to dost brutalni propad.Uvitam postrehy i jinych TDCIckaru.
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
- Jardak
- Test driver
Na svým autě zaplou klimu nepoznám, jede pořád stejně.
vita.cz: chyba je když je málo chladiva, ale taky je chyba když je ho moc. Co mám informace od makáčů přes klimy, tak aktuální množství chladiva se dá zjistit pouze tak, že ho ze systému vysajou a zařízení jim napíše kolik ho tam bylo. Ještě mi bylo řečeno, že jedna složka z chladiva časem uniká. Servis tedy spočívá v tom, že chladivo vysajou, odstředí z něj starej olej, doplní ho na předepsanej stav, dají do něj novej olej. Systém v autě vyvakuujou a chladivo tam vrátí.
Bylo mi řečeno, že výměnou oleje výrazně klesne odpor komprřesoru, tzn. nebere tolik výkonu.
V okruhu klimy je taky filtr. Podle údajů z manometrů profíci dokážou posoudit jeho stav.
vita.cz: chyba je když je málo chladiva, ale taky je chyba když je ho moc. Co mám informace od makáčů přes klimy, tak aktuální množství chladiva se dá zjistit pouze tak, že ho ze systému vysajou a zařízení jim napíše kolik ho tam bylo. Ještě mi bylo řečeno, že jedna složka z chladiva časem uniká. Servis tedy spočívá v tom, že chladivo vysajou, odstředí z něj starej olej, doplní ho na předepsanej stav, dají do něj novej olej. Systém v autě vyvakuujou a chladivo tam vrátí.
Bylo mi řečeno, že výměnou oleje výrazně klesne odpor komprřesoru, tzn. nebere tolik výkonu.
V okruhu klimy je taky filtr. Podle údajů z manometrů profíci dokážou posoudit jeho stav.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Noah
- Junior
No vymenu naplne jsem absoloval uz 2x a nepoznal sem zmenu k lepsimu.Pokud jedu do kopce a drzim konstantni rychlost,vypnu klimu je to jako kdyz me nekdo nakopne 

Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
-
- Nováček
PLNE SOUHLASIMNoah píše:Zdravim zajima me zkusenost lidi co maji TDCI s klimatizaci.Kdyz ji zapnu tak me prijde ze ma auto tak o polovinu mensi vykon,je to dost brutalni propad.Uvitam postrehy i jinych TDCIckaru.
ford focus 1.8./ 85 kw, tdci r.v. 2004
-
- Test driver
Mám MKI, viz. podpisNoah píše:Zdravim zajima me zkusenost lidi co maji TDCI s klimatizaci.Kdyz ji zapnu tak me prijde ze ma auto tak o polovinu mensi vykon,je to dost brutalni propad.Uvitam postrehy i jinych TDCIckaru.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- C-Maxis
- Zkušený
Tak se musim priznat, ze ja jsem minimalne ponekud "nevsimavy".
Nepoznam regeneraci (az na vyjimky), nepoznam rozdil chodu motoru podle druhu paliva (Verva x normalni nafta). A ani si nejak nevsimam poklesu vykonu pri klime.
Zkusim se na to zamerit.
Nepoznam regeneraci (az na vyjimky), nepoznam rozdil chodu motoru podle druhu paliva (Verva x normalni nafta). A ani si nejak nevsimam poklesu vykonu pri klime.
Zkusim se na to zamerit.
- vitacz
- Zkušený
Tohle vim. Ventilator toci, ale pomalu. Skoro neni slyset. Nejvic je slyset, kdyz vypnu motor tak jes slyset dochalzovani. Ale mel jsem pocit, ze ten ventilator foukal silneji. Ale uz si to fakt nepamatuju.stano. píše:vitacz: Otvpr kapotu. Nastartuj motor. Zapni klimu. Postav sa pred auto. Do minuty musi zapnut ventilator sahary. Ak nezapne, je niekde problem. Ale klima ako taka asi funguje, kedze pri jazde to ako-tak chladi.
- vitacz
- Zkušený
Tak tohle vím. A přesně tak to proběhlo. Odsáno cca 550g. Teď by tam mělo být těch 740. Tlak zkouška ok.Jardak píše:Na svým autě zaplou klimu nepoznám, jede pořád stejně.
-
- Člen klubu
Tak je asi problem vo vrtuli. Ak stoji auto na volnobehu, tak zapnutie prednej sahary pocut dnu aj pri zavretych oknach. Ak stojis pred otvorenou kapotou musi to byt poriadny hluk a prievan. Toci obe vrtule?
Ja by som hladal tu. Motor ventilatorov, vedenie, ich spinanie a napajanie.
Ja by som hladal tu. Motor ventilatorov, vedenie, ich spinanie a napajanie.
- vitacz
- Zkušený
Já mám jen jednu vrtuli. Ale pokud řikáš, že je to slyšet. Tady skoro vůbec. Tak by to mohlo být někde ohledně ventilátoru.