LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Ota
Nováček
Nováček

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Ota » 22.08.2011 12:34

Mira píše:jimm: ťuk, ťuk. zatím no problemo. a doufám, že to tak bude i nadále!!! :wink: doufám, že jsme zvolili takový systém, který nebude vyžadovat naši zvýšenou pozornost a budeme pouze a jen chválit ....

Ota: jaká bude značka vozu?? tipuji, že Forda asi znovu nezvolíš .... :idea:
Mira:
Neé... Ten Ford za to nemůže. To byla moje chyba a tak to tak beru, jako zkušenost...
Ale jinak mně moc láká to nové Mondeo. Mám Fordy rád. Jen ten DPF a dvouhmoťáky by si mohli odpustit. Ale už to dělají bohužel všichni výrobci a jetou naftu už kupovat nechci...
Ale to je na jiné téma. Zatím není nic jisté, nechci to zakřiknout ale vyhlídnuto by bylo :wink: .
Byl: FF2 5dv., 1.6 , ročník 2007, benzín+LPG holandský AG Autogas SGI, dosti tmavě modrý, asi tak 74kW.
Bylo: Mondeo combi 2,0 Tdci, ročník 2011, midnight sky + comfortní titanium
Teď je: Ford EXPLORER 4.0 SOHC dosti tmavě modrý brouček z roku 1997

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 22.08.2011 13:45

jisol píše:Zdarec borci. Takže já montoval loni v červnu systém od HL Propan, momentálně se blížím k 30tKm, po servisu LPG (výměna filtru, ikdyž nebylo potřeba), spotřebováno 2l FL, spotřeba dlouhodobá 8,6L a dálnice do 130Km/hod. Zatím bez nejmenších závad :palec_nahoru:

Super tebe přímo potřebuji :bravo22: :bravo22: Spokojený asi seš s LPG vid a ty máš taky 1,6 benzín a ted to nejdůležitější ...
Jak jsi spokojen s firmou HL Propan ??? :bravo22: :shocked: Já budu u nich objednávat přestavbu v září tady v Praze, tak budu rád za tvoje reference typy a na co si dát pozor, jinak co je prosimtě 2l FL díky, ještě nemam zkušenosti a jinak ta spotřeba 8,6 je super ... já čekal že se zvíší o 1,5l a počítám se spotřebou 9 až 10 při normoš tempu :shocked: :nazdravi:

Moc díky, konečně člověk co má LPG z HL Propan :beer: :palec_nahoru:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 22.08.2011 17:10

zalezi pobocka od pobocky u toho hlpropanu urcite a 2L FL je 2 litry flashlube aneb primazavani ventilu.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

jisol
Nováček
Nováček

Příspěvek od jisol » 22.08.2011 20:46

Spokojený jsem a měl jsem LPG namontovat hned po koupi, bylo by to hned zaplacené. V HL jsem to nemontoval, mám mechanika co tam dělá takže mi to montoval on (systém od HL Magic III, dělají si své vstřikovače atd, kromě nádrží, ty jsou polské, velikost 53l, pojmou 48l) a dělá mi i servis (diagnostiku). Jinak FL je Flash Lube čili domazávání. Spotřeba se zvýší o cca 1,5L, ale pokud budeš jezdit dálnici 120-130 tak se na 8,5 dostaneš. Ventily jsem ještě nedělal ale při 50t Km na LPG je nechám udělat i s rozvody, snad to bude do té doby OK. LPG zdar, zdar, zdar.
MONDEO 2.0 TDCi 2011

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 22.08.2011 21:40

jisol píše:Spokojený jsem a měl jsem LPG namontovat hned po koupi, bylo by to hned zaplacené. V HL jsem to nemontoval, mám mechanika co tam dělá takže mi to montoval on (systém od HL Magic III, dělají si své vstřikovače atd, kromě nádrží, ty jsou polské, velikost 53l, pojmou 48l) a dělá mi i servis (diagnostiku). Jinak FL je Flash Lube čili domazávání. Spotřeba se zvýší o cca 1,5L, ale pokud budeš jezdit dálnici 120-130 tak se na 8,5 dostaneš. Ventily jsem ještě nedělal ale při 50t Km na LPG je nechám udělat i s rozvody, snad to bude do té doby OK. LPG zdar, zdar, zdar.

Super děkuju, takže to vypadá že firma HL je asi dobrá :bravo22: :huraa: Takže se příští týden objednávám :ble2: S tou nádrží jak píšeš, četl jsem že se netankuje plná apod, takže mam taky jít do té 53l abych pojmul 48l ???? :nixw: :nixw: Ted tankuji plnou benzínu myslim 44l a byl bych rád, kdyby šlo toho LPG více :palec_nahoru: :beer:

Jááá se těším a přeji ti hodně km bez problému :bravo22: :nazdravi: U mě se uvidíííí :twisted: :wink:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 23.08.2011 22:17

u te nadrze se da upravit plovak, ale bacha na to neni to pak uplne seriove :-)

jisol
Nováček
Nováček

Příspěvek od jisol » 24.08.2011 13:16

el_Barto píše:u te nadrze se da upravit plovak, ale bacha na to neni to pak uplne seriove :-)
Ano, plovák se dá upravit ale s rozumem a člověk by neměl nabrat 100% před odstavením auta.
MONDEO 2.0 TDCi 2011

Miroslav K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Miroslav K » 25.08.2011 06:41

kvôli pár litrom plynu nebudem šahať do zariadenia!!!...nehľadiac na to, že sa jedná o tlakovú nádobu :gott: ...pri čerpačkách lpg pomaly už na každom kilometri to ani nemá zmysel :dih:
Ghia combi, 1,6 16V Zetec SE 74 kW, Ba+Lpg (Stargas, už čiastočne adaptovaný na AG Compact), 2003, modrozel metal
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.08.2011 09:38

Pánové, psal jsem na stránky TDICHIP na Facebook nějaké otázky, jak upravit moje koníky a to i po přestavbě na LPG a dostal jsem tyto odpovědi ...
Co vy na to :nixw:

Dobrý den, mam Focuse 1,6i 74KW ?? Šlo by s tim něco udělat a chystám se ještě v září na přestavbu na LPG, tak jestli to má smysl potom ještě :) děkuji moc

TDIchip Ktery rok je Focus? Obecne u atmosferickych benzinu cca 8-10%. To radeji doporucim prestavbu na bioethanol ..

Já: Rok 2009, takže se dá vytáhnout něco z 74KW benzín ? Pokud budu mít LPG, tak se už nedá čipnout ? A děkuji :)

TDIchip Ano da. Pokud to pojede na lpg, tak doladim akorat predstih, davka lpg se ridi jednotkou lpg. Lepsi je ale prestavba na bioethanol nez na lpg ...

Já: Tak super a v čem prosím ? Něco jsem taky četl, ale nějak o tom nic nevim a už mam i dobrej servis kde mi to udělaj ... :) A myslim, že to je i dražší ...

TDIchip Prestavba na bioethanol je samozrejme levnejsi a neplati na to omezeni jako na auta s lpg - garaze apod. a i na provoz to vychazi mozna o neco vyhodneji nez lpg ... ;) Umime zaridit pokud by jste mel zajem ...

Milan Tomáš A kolik by stála přestavba prosím a ceny za litr a spotřeba ? Něco si o tom tedy přečtu :) Děkuji

Děkuju za vaše drahocené rady kluci, ještě jsem se u HL Propanu neobjednal :palec_nahoru: Je ještě čas na změnu ... :shocked:

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 25.08.2011 11:21

Miroslav K píše:kvôli pár litrom plynu nebudem šahať do zariadenia!!!...nehľadiac na to, že sa jedná o tlakovú nádobu :gott: ...pri čerpačkách lpg pomaly už na každom kilometri to ani nemá zmysel :dih:
tlakova nadoba je i petlahev :-) vzdyt to LPG je jen cca pod 2ATM :-)

a je fakt ze s cerstve naplnenou upravenou nadrzi neni dobre hned zastavit, kor treba na slunicku, pak si auto muze odfouknout trochu plynu pod auto. To odfouknuti ale je treba brat jako svetovou katastrofu 8O

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 26.08.2011 00:04

saymoncze píše:Děkuju za vaše drahocené rady kluci, ještě jsem se u HL Propanu neobjednal :palec_nahoru: Je ještě čas na změnu ... :shocked:
Vykašli se na LPG ,buď chlap a jezdi na benzín :totlsmile: :totlsmile: :totlsmile:
a hlavně nic nečipuj , stačí ,když si dáš ještě nějakou samolepku na kufr a pojede to minimálně o 50Hp více . :bebng: :bebng: :bebng:

1) hlpropan je dobrej ,ale ne v Praze
2)na E85 určitě nebudeš jezdit levněji ,tak jako na LPG

moje rada zní , MAGIC 3 je jasná volba ,levné náhradní díly , vlastni zkušenost např . repas vstřikovačů 1ks = 120kč ,NEBO nový vstřikovač cca 300kč/ks prostě za hubičku . ŘJ lpg se dá nastavit v různých módech a super věc kalibruje se sama :wink:

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 26.08.2011 00:56

Sice mam jiny system, ale svuj podpis hazim i pod radu od Wolfa!! Na druhou stranu je to tve auto a delej si s nim co chces. Tady ve vlakne jsi dostal tipy a zkusenosti tech co uz na LPG jezdi, zbytek je na tobe ;-) .... taky se muze stat, ze pacholci ve vlade natvrdo zavedou spotrebni dan na LPG a pak cena poleti nahoru ....
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.08.2011 08:39

Wolf2 píše:
saymoncze píše:Děkuju za vaše drahocené rady kluci, ještě jsem se u HL Propanu neobjednal :palec_nahoru: Je ještě čas na změnu ... :shocked:
Vykašli se na LPG ,buď chlap a jezdi na benzín :totlsmile: :totlsmile: :totlsmile:
a hlavně nic nečipuj , stačí ,když si dáš ještě nějakou samolepku na kufr a pojede to minimálně o 50Hp více . :bebng: :bebng: :bebng:

1) hlpropan je dobrej ,ale ne v Praze
2)na E85 určitě nebudeš jezdit levněji ,tak jako na LPG

moje rada zní , MAGIC 3 je jasná volba ,levné náhradní díly , vlastni zkušenost např . repas vstřikovačů 1ks = 120kč ,NEBO nový vstřikovač cca 300kč/ks prostě za hubičku . ŘJ lpg se dá nastavit v různých módech a super věc kalibruje se sama :wink:

Proč hlpropan neni dobrej v Praze ?? Jinak k nálepkám ... kapota půjde dolů, ale strany ne ... to vypadá dobře a kdo říká že ne je to páprda :D :irre: :ble2: :huraa:

MartinXPV
Nováček
Nováček

Příspěvek od MartinXPV » 26.08.2011 11:41

O prestavbu na E85 jsem se zajímal než jsem šel do LPG. Postřehy z diskuzí shrnu takto: přestavba stojí kolem 8k. 1L E85 kolem 26kč. Jedni píšou jak klesla spotřeba oproti benzínu o 0,5-1l ale klesl i výkon, jiní jak výkon se jim zdá vyšší ale i spotřeba je vyšší asi o 1-2l. Po přestavbě je potřeba vyměnit benzínový filtr a znovu po 500-1000km protože E85 rozpustí usazeniny z benzínu a zanesou filtr. Údajně E85 může časem poškodit (rozleptat nebo způsobit jejich zkřehnutí) gumové části kterými prochází (hadice,těsnění). Má vyšší teplotu vzplanutí než benzín nebo plyn takže může být problém se starty v silných mrazech. 1km na LPG mě vychází 1,5kč, na E85 by to bylo teoreticky 2kč a na benzín kolem 2,6kč. Zvolil jsem LPG. Nechápu smysl tunit výkon auta na LPG. Na jednu stranu chce dotyčný ušetřit tak pořídí LPG ale je ochotný nacpat 10-20k za zvýšení výkonu o 7-10% o který příjde po přestavbě LPG. Samotný systém LPG váží kolem 50kg+50L LPG taky něco, takže už jen díky tomuto se spotřeba může zvýšit a snížit pružnost motoru. Leda že by na tuningu chtěl nasrat někoho s názorem že plyn je na vaření tím jak jej "oddělá na sprintu" :lol:
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 26.08.2011 12:01

ten magic 3 má také ten přívstřik benzinu ,nebo kdo ho má kromě Elpigazu.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Odpovědět

Zpět na „Motor“