Světla pro denní svícení info na 1. strane
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Světla pro denní svícení
romek883:A to prohlášení o shodě jsi vzal kde?Já mám stejný světla(výrobce)jako Ty jen já mám 4 diody v řadě a tohle bych klidně vozil s sebou....
-
- Zkušený
Uznávám, že některé čočkové světlomety jsou špatně viditelné a jedná se spíše o zde zmiňovanou novou Fabii a stejná intenzita světla je i u Superbu bez xenonů. Jinak jsem si nevšiml, že by originální čkčkové světlomety byly hůře viditelné. Ještě je možnost čočkových světlometů sice homologovaných, ale od náhradního výrobce a ty z vlastní zkušenosti byly také málo vidět.
Ex ST220 model 2004
-
- Test driver
Je mozne,ze spatne svietia,lebo su v nich ziarovky,ktore su urcene do reflektorovej paraboly s tienitkom a do nich treba ziarovky projektorove bez tienitka 

-
- Zkušený
Nebo další možnost může být špátná konstrukce.
Když jsem na Omeze porovnával originální xenonové světla Hella a xenonové od náhradního výropce Depo tak ty Depa neměly uvnitř (před čočkou) tolik odrazové plochy (origo měl jako kdyby válec od začátku výbojky a ta náhrada měla válec až těsně před čočkou do té doby měla stěny jen na dvou stranách..
Když jsem na Omeze porovnával originální xenonové světla Hella a xenonové od náhradního výropce Depo tak ty Depa neměly uvnitř (před čočkou) tolik odrazové plochy (origo měl jako kdyby válec od začátku výbojky a ta náhrada měla válec až těsně před čočkou do té doby měla stěny jen na dvou stranách..
Ex ST220 model 2004
- Hurvajs
- Pokročilý
Ohledně těch čočkových světlometů:
Měl jsem na mysli výhradně originální světlomety, ne žádné druhovýroby. Včera proti mne jela A8 s projekčními čočkami a xenony (100% originál) a slunce svítilo mně do zad, čili proti jedoucí Audi a dokud jsme se nepřiblížili na nějakých 20m nebylo vůbec poznat, jestli svítí nebo ne, resp. poznat to samozřejmě bylo, ale tím že je barva (teplota) světla vyzařovaná xenonovými výbojkami tak podobná dennímu světlu, logicky s ním splyne. Navíc je pro protijedoucí řidiče činná plocha světlometů omezena jen na plochu čočky. Pokud by vedle sebe jela tato Audi (nebo Fabia, Superb...) spolu s dejme tomu FF s klasickou optikou a žárovkami H7, je to nebetyčný rozdíl, FF by byl vidět o 50% lépe.
Měl jsem na mysli výhradně originální světlomety, ne žádné druhovýroby. Včera proti mne jela A8 s projekčními čočkami a xenony (100% originál) a slunce svítilo mně do zad, čili proti jedoucí Audi a dokud jsme se nepřiblížili na nějakých 20m nebylo vůbec poznat, jestli svítí nebo ne, resp. poznat to samozřejmě bylo, ale tím že je barva (teplota) světla vyzařovaná xenonovými výbojkami tak podobná dennímu světlu, logicky s ním splyne. Navíc je pro protijedoucí řidiče činná plocha světlometů omezena jen na plochu čočky. Pokud by vedle sebe jela tato Audi (nebo Fabia, Superb...) spolu s dejme tomu FF s klasickou optikou a žárovkami H7, je to nebetyčný rozdíl, FF by byl vidět o 50% lépe.

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

-
- Zkušený
OK, tvůj názor. Já si myslím svoje a co se dívám kolem sebe tak vidím to co jsem popsal.
Ex ST220 model 2004
- Hurvajs
- Pokročilý
Jasný, každý to vnímá jinak. V pohodě... 

Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes taky nainstalil denní svicení.
- Quickie
- Moderátor
máš medzi nimi 60cm? sa mi nezdá 

- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No , buď to máš vyfoceno pod špatným úhlem ,nebo se mi ty světla zdají nějaký BLUDIČKY, má to vůbec nějakej atest DENNÍCH SVĚTEL "RL" ???? Nebo to jsou zase nějaké obrysové světla prodány jako denní světla ????
- JaLoMe
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem se urazil
, jasné že to má atest, je i vyrážen na každém světle. Asi jsem to špatně vyfotil. Každé světlo má 28 ledek. Cena 2190 Kč.

- romek883
- Junior
No ono to asi moc lepší nejde vyfotit u mých to taky vypadá jak bludičky a svítí to hodně.Holt světlo z Ledek se blbě fotí.
Focus C-Max 2.O 100 kw 2005 Ghia
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
Suzuki Swift Sport 1,6 100 kw 2016
Felicia 1.3 MPI 50 kw 1997
fotogalerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- Miroslav K
- Nováček
tak moje svítí takhle...
..i když jsou 5 ledková, taky není dodržen rozměr 600 mm, nešlo to..mám rozestup asi 570 mm..snad to nebude až tak vadit 

- marras
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejné světla ale za 1500, automatické rozsvěcování a zhasínání jsem si udělal sám, i se zpožděným zapnutím po startu. Svítí to fakt hodně, rozhodně to nejsou žádné bludičky, jen na těch fotkách to nevynikne.JaLoMe píše:Teď jsem se urazil, jasné že to má atest, je i vyrážen na každém světle. Asi jsem to špatně vyfotil. Každé světlo má 28 ledek. Cena 2190 Kč.
Ford Focus kombi 1.8TDCI 74kW, 6/2004
Opel Corsa 1.0, 3dv. nákupní taška manželky
Opel Corsa 1.0, 3dv. nákupní taška manželky