Klimatizace
- 321910336
- Zkušený
Re: Klimatizace
dali tam při plnění barvivo? pak by mohli tu netěsnost najít něž jenom konstatovat že to někde teče
- lukasun
- Nováček
Taky řeším podobný problém. Asi před měsícem klima doplněná a teď se mi zdá, že míň chladí. Netěsnosti přístroj nehlásil. Doplněné médium, olej, barvivo. Jen mě udivuje, že to hlásilo žádná netěsnost...
1,8 tddi r.v. 2001
-
- Nováček
Po cca 2 měsících od doplnění klimy mi přestala úplně fungovat. Dnes pomocí barviva zjištěna minimální netěsnost nýtku na držáku chladiče, kde vše uniklo
Máte někdo zkušenosti se zavařením chladiče, je to v pohodě a nemá cenu řešit nový chladič? auto je z r.2008, takže by měl byt chladič ještě v poho.. jen aby se neposral další nýtek za měsíc
Díky za rady, zkušenosti atd..

Máte někdo zkušenosti se zavařením chladiče, je to v pohodě a nemá cenu řešit nový chladič? auto je z r.2008, takže by měl byt chladič ještě v poho.. jen aby se neposral další nýtek za měsíc

Ford Focus Combi r.v. 2008 1.6 TDCI 80kW
-
- Nováček
Zdravím všechny,
rád bych se zaptal na váš názor. Stalo se mi, že jsem jel na dovolenou, celou cestu zapnutá klimatizace, fungovala na jedničku. Auto jsem zaparkoval, stálo cca 2dny, pak jsem ho nastartoval a zjistil jsem, že mi nechladí jedna zóna (u spolujezdce). Chovalo se to tak, že když jsem klimu vypnul, z obou zón šel stejně teplý (venkovní) vzduch. Po zapnutí klímy bylo krásně cítit, jak u řidiče teplota klesá, ale u spolujezdce to bylo stejné. Tak jsem si říkal, že kompresor je asi OK, chladivo asi také, tak jedině, že servo klapky asi odešlo nebo se někde něco ucpalo. Jenže po dalších cca 2 dnech přestala fungovat i druhá zóna. Tak teď nevím, jestli je to opravdu jen unik chladiva nebo to bude něco vážnějšího. Na PC ani klimatizaci žádný alarm nesvítí (mám dvouzónovou digitální).
Jak se vám to jeví, na co bych se měl ještě podívat nebo vyzkoušet, než pojedu do servisu?
rád bych se zaptal na váš názor. Stalo se mi, že jsem jel na dovolenou, celou cestu zapnutá klimatizace, fungovala na jedničku. Auto jsem zaparkoval, stálo cca 2dny, pak jsem ho nastartoval a zjistil jsem, že mi nechladí jedna zóna (u spolujezdce). Chovalo se to tak, že když jsem klimu vypnul, z obou zón šel stejně teplý (venkovní) vzduch. Po zapnutí klímy bylo krásně cítit, jak u řidiče teplota klesá, ale u spolujezdce to bylo stejné. Tak jsem si říkal, že kompresor je asi OK, chladivo asi také, tak jedině, že servo klapky asi odešlo nebo se někde něco ucpalo. Jenže po dalších cca 2 dnech přestala fungovat i druhá zóna. Tak teď nevím, jestli je to opravdu jen unik chladiva nebo to bude něco vážnějšího. Na PC ani klimatizaci žádný alarm nesvítí (mám dvouzónovou digitální).
Jak se vám to jeví, na co bych se měl ještě podívat nebo vyzkoušet, než pojedu do servisu?
Ford Focus C-max 1.8 16V 92kW Ghia 2006
- Stanley_vy
- Člen klubu
Můžete mi prosím někdo mrknout, kolik stojí ve Fordu kompresor klimatizace na FFII 2,0i rv. 2008 s aut. klimou? Díky!
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jde to varit ale musi to delat nekdo do ma nejakou pelsi svarecku , protoze kdyz to ohreje tak se ti ta packa odlepi a zacne to propoustet pod , a musi to varit okolo a dostane se do voštin a tim ho znici .Satanek píše:Po cca 2 měsících od doplnění klimy mi přestala úplně fungovat. Dnes pomocí barviva zjištěna minimální netěsnost nýtku na držáku chladiče, kde vše uniklo![]()
Máte někdo zkušenosti se zavařením chladiče, je to v pohodě a nemá cenu řešit nový chladič? auto je z r.2008, takže by měl byt chladič ještě v poho.. jen aby se neposral další nýtek za měsíc![]()
navic ja mam treba na to udelane pripravky ze i pri vareni se kontroluje unik a casto se stane ze na rvni zavareni se to nepovede a to varime bod cca 5mm v prumeru .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Stanley_vy píše:Můžete mi prosím někdo mrknout, kolik stojí ve Fordu kompresor klimatizace na FFII 2,0i rv. 2008 s aut. klimou? Díky!
16-17tkc
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Zdarec kluci, mám menší problém...i přes vypnutou klimu pořád cítím, jakoby byla pořád částečně zapnutá
teď v létě to není až taková hrůza, ale na zimu bych to rád vyřešil.Nevíte, v čem by mohl být problém?

Ford Focus 1,8 TDDi 66kW r.v.2001 hatchback
-
- Člen klubu
Nemaj nastaveny ofuk predneho skla. Otoc kolecko trochu prec z krajnej polohy. Napriklad okno+nohy alebo horne prieduchy.
-
- Nováček
Ok, dík zkusím, ale i tak nechápu, jakou to může mít souvislost...
-
- Člen klubu
Taku, ze ked mas nastaveny ofuk skla, tak sa klima spina automaticky. Je tam tlacitko, ktore sa zapne pri otoceni toho velkeho kolecka doprava na ofuk skla.
-
- Nováček
Aha, no jo:) jenom mi fakt nejde do hlavy, že jsem si toho nevšiml dřív a to už auto nějaký pátek mám...díky!
- Abramms
- Nováček
Niekedy dosť pomôže iba si len tak z dlhej chvíle prelistovať manual k autu je tam toho dosť
a presne aj toto čo si sa pýtal

Ford Focus II, 1,6 TDCi 80kW, 2005, Hatchback
-
- Člen klubu
Len dodam, ze pri tomto automatickom zapinani sa nerozsvecuje kontrolka na tlacitku A/C.
A ked uz sme pri tych "ficurach": ak mas 4 el. okna, tak si ich mozes dialkovym vytahovat pri zamykani hore. Aj to je v manuali
A ked uz sme pri tych "ficurach": ak mas 4 el. okna, tak si ich mozes dialkovym vytahovat pri zamykani hore. Aj to je v manuali

-
- Nováček