Ja mám tiež svoj sen. Autá sú nadherné stroje a chcem sa povoziť na veľkej väčšine z nich, páčili sa mi napríklad BMW Z3, Audi A8 a mnoho iných, no absolútny vrchol by bolo vlastniť nejakú legendu.
Proste dnešný svet nás zahŕňa autami, ktoré pomaly šoférujú za nás, majú desiatky asistenčných programov, kopu obmedzovačov a je to v nich samá elektronika. Samozrejme zvyšuje to pasívnu bezpečnosť, mnohokrát je to aj užitočné, ale ľudia ktorí milujú šoférovanie, pre nich sú asi ideálnejšie autá ktoré už boli. Dokonca som počul na margo designu, že pekné autá sa už vyrábali a to je už za nami.
Strašne sa mi páčia americké pony cars z 60. a 70. rokov, taký Mustang, či dokonca Shelby... Vlastniť to, tak pri tej myšlienke má človek psychický orgazmus. Ale viac než Mustang sa mi dokonca páči starý Dodge Challenger (70-74) s originál gumami. Nádhera, a ten zvuk, no MŇAM!
Ibaže zohnať dačo také stojí pekný majland, hrdzavú kraksňu Challengera som našiel na nete za 6600 € (bez motora a prevodovky) a pojazdné kúsky, bez nejakých väčších opráv po kúpe, no ceny idú od 30 000 € vyššie. Navyše živiť hladné americké 6.0 či 7.0-tre, no bol by problém asi zajazdiť si častejšie než raz do mesiaca
A tak som našiel (pre túto chvíľu, lebo ja mením chute moc často) riešenie:
Lotus Esprit [hociaký po roku 96 a iba čierny]
Dúfam, že sa mi to podarí, kríza hádam pominie, finančne sa zadarí a na "staré kolená" by som si jeden zaparkoval do garáže (bez nej to nepôjde, nebudem riskovať takého krásavca, ani voči krádeži ani poveternostným podmienkam). V8 má síce nádherný zvuk, ale takisto spotreba u 3.5 benzínu... No nič lákavé. Preto si myslím, že taký 2.2-liter s 264 koníkmi by bohato stačil na vytretie zraku nejakému nafukanému červenému Ferraristovi

Držte palce, musím našetriť cca 25 000 €.