pokec o strednej triede
Re: pokec o strednej triede
ako pisal mehturt, zalezi na vyuziti. ja som pozeral dalej po nejakom SUV, bud X-Trail alebo Kuga, ale je pravda, ze odkedy byvam na juhu, je mi na tie omnoho zriedkavejsie vylety zbytocna :o( bol som chvilu aj pri mondeo kombi, ale to som si povedal, ze v pripade potreby uz radsej pojdem do S-maxu. aj ked, nakoniec to vyzera, ze nase potreby uz budu stabilizovane, takze ja rad zostanem aj dalej pri focuse, aj ked zrejme uz pri nejakom silnejsom ;o). cize tato trieda zostane bezo mna.
zaujalo ma ale nieco ine. uz dlhsie si vsimam, ze neviem z akeho dovodu sa bmw3 radi medzi vyssiu strednu triedu a 5-ka medzi limuziny. podla "kolesovych vzdialenosti" mozno, ale to auto tam podla mna v ziadnom pripade nepatri, ani vnutornym priestorom, ani vybavou, ani cenou ani nicim. a uz vobec nie pouzivanim. v nemecku je to krasne vidiet, kam toto auto patri. bmw3 nie je proste na urovni mondeo, ale na urovni focus (ako premiova znacka samozrejme, aby nedoslo k omylu). tam (v triede modeo) ma predsa bmw 5-ku a na limuziny ma 7-cku, ktoru zase ford nema. neviem, co vsetci tak slepo a bezdovodne tlacia 3-ku tak vysoko. ona tam jednoducho nie je. to len u nas asi preziva ten vekslacky pohlad, ze bmw je extra super luxus a asi uz aj 1-ka bude limuzina (ved uz je aj vo verzii X1 :o)))
zaujalo ma ale nieco ine. uz dlhsie si vsimam, ze neviem z akeho dovodu sa bmw3 radi medzi vyssiu strednu triedu a 5-ka medzi limuziny. podla "kolesovych vzdialenosti" mozno, ale to auto tam podla mna v ziadnom pripade nepatri, ani vnutornym priestorom, ani vybavou, ani cenou ani nicim. a uz vobec nie pouzivanim. v nemecku je to krasne vidiet, kam toto auto patri. bmw3 nie je proste na urovni mondeo, ale na urovni focus (ako premiova znacka samozrejme, aby nedoslo k omylu). tam (v triede modeo) ma predsa bmw 5-ku a na limuziny ma 7-cku, ktoru zase ford nema. neviem, co vsetci tak slepo a bezdovodne tlacia 3-ku tak vysoko. ona tam jednoducho nie je. to len u nas asi preziva ten vekslacky pohlad, ze bmw je extra super luxus a asi uz aj 1-ka bude limuzina (ved uz je aj vo verzii X1 :o)))
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to mas nejake pomylene. BMW3 je jednoznacne stredna trieda, premiova s vyssou cenou, mensim interiom. Uz druha vec je ze Mondeo je tiez stredna a rozmermi to tlacia uz k vyssej strednej (BMW5), ale to robia prave preto, bo uz vacsi model nemaju. Konkurencia Focusa je predsa BMW1. Ci chces povedat ze podla tvojej uvahy BMW1 konkuruje malym autam, Fiesta, Clio?
da sa z toho spravit aj taky zaver... lenze pri bmw je ten problem, ze oni ine male auto nemaju ako ostatni. to je tiez taky vse-hybrid. od focusa po fiestu, ja by skor povedal, ze 1-ka siaha hore vyssie asi tak, ako siaha mondeo kusok vyssie... ale to je zase ina debata. bmw 3 rozhodne nepatri tam, kde ho radia ludia na vychod od nemeckych hranic. treba sa prejst po nemeckych uliciach a vsimnut si, kde sa naozaj nachadza. s fordami sa vseobecne tazko porovnava, lebo su v podstate vo svojej triede vzdy najvacsie. lepsie by bolo zobrat ako etalon nejaku inu znacku, ako napriklad VW, alebo Toyotu. lebo 3-ka urcite nie je passat. to je 5-ka. 3-ka je skor Golf-sedan :o) Bora, ci ako to volaju ? :o)))
dnes je to tazke, lebo kazdy chce byt iny, tak si vymyslaju donekonecna triedy a cisla. vid audi. uz maju vsetko skoro od 1 po 10... alebo PSA, pri Peugeote znacia "o cislo menej" ako pri Citroene. co je tam 207, je C3. co je 307, je C4 a tak dalej. mozno by EU mala vydat smernicu na harmonizaciu auto-zaradenia a zakazat presahy a hybridy a vymyslene medzi triedy. aspon by sa usetrili naklady... :o)))
dnes je to tazke, lebo kazdy chce byt iny, tak si vymyslaju donekonecna triedy a cisla. vid audi. uz maju vsetko skoro od 1 po 10... alebo PSA, pri Peugeote znacia "o cislo menej" ako pri Citroene. co je tam 207, je C3. co je 307, je C4 a tak dalej. mozno by EU mala vydat smernicu na harmonizaciu auto-zaradenia a zakazat presahy a hybridy a vymyslene medzi triedy. aspon by sa usetrili naklady... :o)))
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na vychod je toho pomylenejsieho viac. Octaviu castokrat zradovali do strednej triedy, hoci Golf, Leon, A3 bola vzdy nizsia stredna
U nas to totiz zaradovali podla celkovej dlzky.
Primarnym kriteriom na zaradovanie do tried je ale razvor, a nie celkova dlzka auta. Samozrejme, ak sa stretnu generacie starsej strednej triedy a novsej nizsej strednej triedy, tak ten rozdiel medzi nimi je minimalny, ba niekedy az v prospech novsej nizsej strednej.
Ale v globale je to jedno, najlahsie si to zaradis podla ceny

Primarnym kriteriom na zaradovanie do tried je ale razvor, a nie celkova dlzka auta. Samozrejme, ak sa stretnu generacie starsej strednej triedy a novsej nizsej strednej triedy, tak ten rozdiel medzi nimi je minimalny, ba niekedy az v prospech novsej nizsej strednej.
Ale v globale je to jedno, najlahsie si to zaradis podla ceny

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
3-ka moze posobit mensie ako ostatne (casovo zrovnatelne) auta konkurencie v strednej triede. je to preto, ze u bmw nie su priority priestor a kufor, tam sa auta stavaju na radost z jazdy a tam je cim mensie auto, tym lepsie. preto auta ktore maju sice maly razvor ale su nafuknute sa casto umelo podsuvaju do strednej triedy.
vsetko to rastie jak dive, sak golf v 80 rokoch bol mensi ako je teraz polo... niektore auta rastu viac a niektore menej, toz je to tak
vsetko to rastie jak dive, sak golf v 80 rokoch bol mensi ako je teraz polo... niektore auta rastu viac a niektore menej, toz je to tak

- killerhammer
- Test driver
bmw 1 series je nizsia stredna
bmw 3 series je stredna trieda
bmw 5 series je vyssia stredna
bmw 7 series je luxusna trieda
bmw ma v tom jasno uz roky !!!
horsie je to so skodovkami, konecne uz oktaviu aj superb umiestnili do spravnych kategorii teda do nizsej strednej a strednej triedy
horsie je to so skodovkami, konecne uz oktaviu aj superb umiestnili do spravnych kategorii teda do nizsej strednej a strednej triedy

- killerhammer
- Test driver
najlepsie je mat viac autmadbugie píše:ono by to chcelo asi nejaky "Hybrid" v zmysle zvacsovania velkosti...

jedno velke rodinne, podla poctu deti mozno aj 7miestne (na rodinne vylety cez vikend)
jedno male sportove ako enjoy car (do prace a na okruh)
popripade tretie pre manzelku, moze byt elektricke do mesta

ja to takto urcite budem mat, preto si staviam troj-garaz

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Podpis aj so stemplom 

no bmw v tom mozno ma jasno, akurat vychodna europa to vidi inak. v nemecku si 3-ku kupuju ako male auto, robotnici a mladi ako jazdene. ako rodinny ekvivalnet mondea kombi ide 5-kova rada, pripadne "ti lepsi v pracovnej hierarchii" si kupia 5-ku nekombi. a ak sa bavime o jednotke, to si kupuju ako nakupne auto pre manzelky, ti ktori maju peniaze. miesto corsy :o)killerhammer píše:bmw 1 series je nizsia stredna
horsie je to so skodovkami, konecne uz oktaviu aj superb umiestnili do spravnych kategorii teda do nizsej strednej a strednej triedy 8)
mozes sa pozerat striktne na vzdialenosti kolies a podla toho tvrdo stat za zaradenim do triedy, ale realita je ina. a inak, pokial som mal par-krat tu cest viezt sa v tychto autach, tak si myslim, ze aj samotne bmw, napriek rozmerom usposobuje auta pre ludi, ktori ich naozaj pouzivaju.
- killerhammer
- Test driver
neviem, zeby sa jednotka kupovala ako male auto namiesto corsy. pretoze ta cena za 1tku je sialena podla mna aj pre nemca, je 3x drahsia ako corsa 

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Culex:Tak ano, ale ty to beries z ekonomickeho hladiska, nie z hladiska delenia na automobilove triedy. To je vec financii a toho, ze u nas neexistuje zdrava stredna trieda
U nas ten kto sa ma uz trosku lepsie ma prave to BMW3 mozno a v Nemecku ho ma robotnik. Ale jeho zaradenie do triedy to nemeni...

ved preto hovorim, ze ti, ktori na to maju peniaze. dam iny priklad, rozdielneho chapania bmw v nemecku a vo V-europe. bol som tam, pred fabrikou stala nejaka Z4. pytam sa kolegu (v podstate radovy kancelarsky clovek s bmw 5 kombi), ze koho je. pokrcil nos a celkom arogatne prehlasil, ze nevie a vcelku ho to nezaujima. ze to je take typicke zenske auto. vtedy som si uvedomil, koho som na takych autach videl jazdit tam a koho tu. a prislo mi luto vsetkych tych uzemcistych, na kratko ostrihanych frajerov :o) ktori u nas s oblubou jazdia krizom cez krizovatku na cervenu, LEBO maju Z4 :o(
Naposledy upravil(a) Culex42 dne 24.09.2009 15:32, celkem upraveno 1 x.
lenze to sa potom uz pletie rozdelenie do tried a do premiovych znaciek. taky mercedes A je "jedna z nizsich tried" ale sucasne je to premiova znacka. treba si uvedomit rozdiel a netlacit A-cko vyssie len preto, ze je drahe.TripleJay píše:Culex:Tak ano, ale ty to beries z ekonomickeho hladiska, nie z hladiska delenia na automobilove triedy. To je vec financii a toho, ze u nas neexistuje zdrava stredna triedaU nas ten kto sa ma uz trosku lepsie ma prave to BMW3 mozno a v Nemecku ho ma robotnik. Ale jeho zaradenie do triedy to nemeni...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
sak jasne, ja trvam na tom ze do tried sa to ma delit podla razvoru. Cena primarne zaradenie do triedy neurcuje. mini/male/nizsie/stredne/luxusne/sportove je radenie podla razvoru, resp. urcenia. Cena tam nehra rolu. Do sportovych zaradis aj Mercedes SL za 4 mega ale aj Mazdu MX5 za 900k.
To, ze mne osobne by stacilo napr. auto z nizsej strednej triedy kvoli rozmerom a praktickosti ale mam rad BMW a kupim si jeho 1 pre jeho pridanu hodnotu v triede (zadny nahon, jazdne vlastnosti, spracovanie) a hoci aj stoji o polovicu viac ako Golf, mam fpecku, kupim si ho. Radsej ako dialnicny korab BMW 5.
Inac na Z4 tiez skor vidam zeny, hlavne missky
To, ze mne osobne by stacilo napr. auto z nizsej strednej triedy kvoli rozmerom a praktickosti ale mam rad BMW a kupim si jeho 1 pre jeho pridanu hodnotu v triede (zadny nahon, jazdne vlastnosti, spracovanie) a hoci aj stoji o polovicu viac ako Golf, mam fpecku, kupim si ho. Radsej ako dialnicny korab BMW 5.
Inac na Z4 tiez skor vidam zeny, hlavne missky