Ako si banka robi co chce
- spigot
- Test driver
Re: Ako si banka robi co chce
Dreede: ako jednu z podmienok pre hypo, by som si sal, aby v zmluve bola moznost predcasneho splatenia bez poplatku. Neviem ci to maju uz vsetky. Je to dobra vec, ked sa rozhodnes ze mas kopu zbytocnych penazi
, alebo ked budes chciet preniest hypo inam.

-
- Test driver
Po zmedializovani novej ponuky balikov od Tatrabanky som sa rozhodol,ze prehodnotim vyuzivanie mojich uctov a kariet.Realne vyuzivam bezny ucet v TATRABANKE na trvale a jednorazove prikazy,inkasa a podobne,mozno raz za mesiac vyber hotovosti z bankomatu platobkou VISA ELEKTRON+kreditnu kartu VISA na 99% bezhotovostnych platieb.Ked ma vsak momentalne banka motivuje vic vyuzivat platobnu kartu/doteraz som vacsinou platil kreditkou VISA/,rozhodol som sa kvoli znizeniu poplatku ist touto cestou.Kreditka tym padom nieze pre mna straca zmysel,ale skor ju budem pouzivat druhotne.Rozhodol som sa preto,ze zrusim kreditku v Tatrabanke a poziadamku o kreditku v MBANK.
Kontakt s bankou cez tzv KIOSK.Personal abosolutne neprofesionalny.Vyjadrovanie ako z dediny a informacie velmi slabe,dokonca som ich mal ja z netu nastudovane lepsie.To clovek ale pri sumach na poplatkoch rovny 0 rad ozelie,pretoze to je jeho viacmenej prva a posledna navsteva.K internet bankingu sa vyjadrovat tiez nejdem,ale uz to tu niekto spomenul,ze tiez cisty pravek.Kredit banky co viem z overeneho zdroja velmi pofiderny.Zase sa ale vratim k tej 0-le za poplatky a clovek je opät kludnejsi.Neplanoval som tam mat totiz ziadne peniaze,ale skor si ich od nich cez kreditny ucet poziciavat.
O co mi ale ide,aby som sa tu nerospisoval na pol hodku.
Priniesol som potvrdenie od zamestnavatela o prijme/sam som bol prekvapeny,kolko kurnajs zarabam
/3 vypisy z banky za posledny 3 mesice.Moja predstava bola aspon obdobny uverovy ramec,ako som mal u TB,to jest 2500 eur.Pani,ktoru by som teda ja osobne ako pracovnicku prveho kontaktu nezamestnal/a nebolo to rozhodne pre to,ze vzhladom bola viac nez odpudzujuca/ papiere nahadzala do stroja a ponukla mi uverovy ramec 5000 eur.Som normalne odpadol a bol sokovany zaroven,ze kolko penazi mi chce ponuknut banka,ktora skoro nic o mne nevie a v duchu som bol nasrany na TB,ze po 10 aktivnych rokoch som mal u nej "iba" polovicu.Osobne takuto rezervu nepotrebujem akludne by som sa uspokojil aj s 2500-3000 ticickami,ale pani ma presviedcala,ze preco nie,ved clovek nikdy nevie,kedy sa mu to zide.Super.Spisali sme papiere,vytvorili sme MKONTO,ktore sice podmienkou na vytvorenie kreditneho uctu na nete spominane nebolo,ale kedze o5 cista 0 euris,tak preco nie.
Ake vsak bolo moje prekvapenie,ked mi pani na druhy den telefonovala,ze uvedeny uverovy ramec mi nebol schvaleny kvoli mojej nedostocnej bonite a ponukla mi smiesnych 1000 eur.Kurnaj,co potom dostanu ty,co zarabaju 300,500 eur,ked ani moj niekolkonasobok nestaci ani na podobny uverovy ramec,ako som mal v TB?Osobne som teda sklamany a dnes idem zobrat s5 moju podklady k uverovemu uctu a zrusit 2 dni "aktivny" ucet MKONTO v tejto pofidernej bankovej institucii.Doteraz som mal odpor k Polskym veciam,tymto sa este znasobil.Dakujem,ale ja MBANK NEPROSIM

Kontakt s bankou cez tzv KIOSK.Personal abosolutne neprofesionalny.Vyjadrovanie ako z dediny a informacie velmi slabe,dokonca som ich mal ja z netu nastudovane lepsie.To clovek ale pri sumach na poplatkoch rovny 0 rad ozelie,pretoze to je jeho viacmenej prva a posledna navsteva.K internet bankingu sa vyjadrovat tiez nejdem,ale uz to tu niekto spomenul,ze tiez cisty pravek.Kredit banky co viem z overeneho zdroja velmi pofiderny.Zase sa ale vratim k tej 0-le za poplatky a clovek je opät kludnejsi.Neplanoval som tam mat totiz ziadne peniaze,ale skor si ich od nich cez kreditny ucet poziciavat.
O co mi ale ide,aby som sa tu nerospisoval na pol hodku.
Priniesol som potvrdenie od zamestnavatela o prijme/sam som bol prekvapeny,kolko kurnajs zarabam

Ake vsak bolo moje prekvapenie,ked mi pani na druhy den telefonovala,ze uvedeny uverovy ramec mi nebol schvaleny kvoli mojej nedostocnej bonite a ponukla mi smiesnych 1000 eur.Kurnaj,co potom dostanu ty,co zarabaju 300,500 eur,ked ani moj niekolkonasobok nestaci ani na podobny uverovy ramec,ako som mal v TB?Osobne som teda sklamany a dnes idem zobrat s5 moju podklady k uverovemu uctu a zrusit 2 dni "aktivny" ucet MKONTO v tejto pofidernej bankovej institucii.Doteraz som mal odpor k Polskym veciam,tymto sa este znasobil.Dakujem,ale ja MBANK NEPROSIM

-
- Junior
zirafak: Ja by som si na Tvojom mieste nechal aspoň to mkonto a platil cez neho všetky transakcie a výbery z karty. Nič Ťa to nestojí a mať tam pár peňazí na nákupy hocikde. Nemám problém nakupovať kartou ani smiešne malé položky, kedže za to naozaj nic nezaplatím 
spigot: No ja som práve preto chcel stavebné sporenie, že tam sa dá modulovať splátka a od toho vlastne výsledný preplatok. (konkrétne ČSOB) ... no bude to ťažká voľba

spigot: No ja som práve preto chcel stavebné sporenie, že tam sa dá modulovať splátka a od toho vlastne výsledný preplatok. (konkrétne ČSOB) ... no bude to ťažká voľba

ex FF1 1.6 16V, 74kW, combi
- spigot
- Test driver
Jo to skoda, ze maju ludi ktori robia takyto obraz o banke (kiosk). Ked som si chcel vybavit hypo, tak tiez som narazil na taku mladu fiflenu, ktora mala vacsi zaujem vykecavat s kolegynou ako riesit moj problem, nasledne mi povedala, ze ked budu mnou pozadovane informacie dostupne tak sa mi ozve, samozrejme, ze sa neozvala. Ked som tam siel 2x tak som nastastie natrafil na chlapika, ktory mal uplne iny pristup k veci a aj vdaka nemu som teraz v mBank (a nelutujem).
Zasa az take zle to nie je, je to len otazka zvyku. Je to jednoduchsi, ale plne funkcny ibanking.zirafak píše:K internet bankingu sa vyjadrovat tiez nejdem,ale uz to tu niekto spomenul,ze tiez cisty pravek.
Co tym myslis? Pretoze takto to napisat nic nehovori.zirafak píše:Kredit banky co viem z overeneho zdroja velmi pofiderny.
- vcedula
- .
cena jedneho klienta na SK bola pred par rokmi cca 3-4 tiscky. MBank nema reklamnu kampan, myslis ze preco ? Lebo isli na to tak, ze klientom ponuknu poplatky 0 Sk ci EUR. Ale toto je casovo obmedzene. Zvolili si cas, po ktory to bude platit, teda pokial nazbieraju dostatocny pocet klientov, a potom hura na zarabanie. Nikto vam nic zadarmo neda !!! Toto som hovoril uz aspon rok dozadu.
Ked mas podnikatelsky plan a prichadzas na novy trh, tak sa tam chces presadit a dostatocne rychlo zarobit. Ak by si nechcel zarobit, tak je to rozhadzovanie penazi. Dufam, ze som sa vyjadril jasne a toto si aj o MBank myslim. Je to polska banka, nie australska.
Okrem toho, MBank je polska banka podnikajuca na slovensku. Tusim ze doteraz nema slovensku licenciu. Nie som v tom odbornik, ale mam taky dojem, ze specialne bankove zakony vydane len na SK pre nu neplatia. takze nemozes od nej ocakavat, ze ked vsetky banky budu musiet nieco spravit, ze to budu musiet spravit aj oni.
Jednoducho jedine, co MBank prinasa, je poplatok 0. Vsetko ostatne su otazky a spekulacie okolo nej. Pre mna to nie je stabilna banka a tym padom nema u mna sancu. Okrem toho prechodom do MBank by som neusetril ani 1 EUR (teda 1 EUR mozno hej, ale to sa mi neoplati)
Ked mas podnikatelsky plan a prichadzas na novy trh, tak sa tam chces presadit a dostatocne rychlo zarobit. Ak by si nechcel zarobit, tak je to rozhadzovanie penazi. Dufam, ze som sa vyjadril jasne a toto si aj o MBank myslim. Je to polska banka, nie australska.
Okrem toho, MBank je polska banka podnikajuca na slovensku. Tusim ze doteraz nema slovensku licenciu. Nie som v tom odbornik, ale mam taky dojem, ze specialne bankove zakony vydane len na SK pre nu neplatia. takze nemozes od nej ocakavat, ze ked vsetky banky budu musiet nieco spravit, ze to budu musiet spravit aj oni.
Jednoducho jedine, co MBank prinasa, je poplatok 0. Vsetko ostatne su otazky a spekulacie okolo nej. Pre mna to nie je stabilna banka a tym padom nema u mna sancu. Okrem toho prechodom do MBank by som neusetril ani 1 EUR (teda 1 EUR mozno hej, ale to sa mi neoplati)
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ked podnika na slovensku musi podnikat podla SK zakonov
Ale ono to uz upravuju smernice EU ktore platia vsade v unii a umoznuju bankam kludne podnikat na inom ako domacom EU trhu. Ale zas samozrejme smerniciam EU su prisposobovane zakony jednotlivych statov. Takze o zakonnost a dohlad nad cinnostou mBank by som sa nebal...

- killerhammer
- Test driver
ja vnimam prichod mBank pozitivne
zvolili agresivnu politiku na ktoru musia zareagovat aj ostatne banky, znizenim poplatkov alebo aspon nejakym prehodnotenim poplatkov
je to nieco podobne ako s kia
nova kia ako auto stoji za hovno
ale aspon kvoli nej zlacneli nove focusy (aj dalsie znacky)
a tak je to aj s mBank
zvolili agresivnu politiku na ktoru musia zareagovat aj ostatne banky, znizenim poplatkov alebo aspon nejakym prehodnotenim poplatkov
nova kia ako auto stoji za hovno

ale aspon kvoli nej zlacneli nove focusy (aj dalsie znacky)

a tak je to aj s mBank

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
na to aby mBank predstavovala konkurenciu pre stare zabehane banky jednoducho nema. A to kvoli tomu ze nema kamenne pobocky. Zalozit si to vies cez net, peniaze vies presuvat cez net, ak mas problem mas problem sa ist stazovat niekomu zoci voci... Pre vacsinu slovenskej populacie je mBank nepouzitelna...
-
- Test driver
Kazda banka je na trhu hodnotena nezavislimi instituciami.Denisa pracovala cele 4 mesiace prazdnin pra takuto spolocnost a rating MBANK je hodnoteny velmi slabo,az podpriemerne.spigot píše:Co tym myslis? Pretoze takto to napisat nic nehovori.zirafak píše:Kredit banky co viem z overeneho zdroja velmi pofiderny.
Naopak taka TB a CSOB boli hodnotene velmi pozitivne,aj ked kazda z bank ma nejake + a - a je stale co zlepsovat.
-
- Junior
presne tak to vnímam aj ja .... už iba čakám kedy príde nejaká čínska Chuan ha Li banka, ktorá Ti bude platiť navyše, že si k nej prišielkillerhammer píše:...
nova kia ako auto stoji za hovno![]()
ale aspon kvoli nej zlacneli nove focusy (aj dalsie znacky)![]()
a tak je to aj s mBank

ex FF1 1.6 16V, 74kW, combi
- spigot
- Test driver
zirafak: Na ratingove spolocnosti mam vlastny nazor, ale to je jedno. Dolezite je aky si robia image medzi ludmi a ten ako si sam napisal je ubohy.
vcedula: mne sa oplatilo do mBank ist a preto som tam, to mas ako s TB. Niekomu sa to oplati (KH) a niekomu nie.
Co sa tyka podnikania mBank na SK, tak ked tu podnika tak podlieha SK zakonom ako pisal TJ. Jedina vec ktoru stale nemaju doriesenu je FOV. Stale patria pod PL FOV a nie SK, pretoze SK a PL FOV sa nevedia dohodnut. Takze to nie je ich chyba, ale klasicka byrokraticka, a jediny kto trpi su klienti a ostatne banky toto vyuzivaju ako strasiak na ludi.
Inak mBank je PL banka, vlastnena nemeckou Commertz bank, v ktorej ma DE podiel (podobne ako vo VW). Cize nie je dovod na paniku.
vcedula: mne sa oplatilo do mBank ist a preto som tam, to mas ako s TB. Niekomu sa to oplati (KH) a niekomu nie.
Co sa tyka podnikania mBank na SK, tak ked tu podnika tak podlieha SK zakonom ako pisal TJ. Jedina vec ktoru stale nemaju doriesenu je FOV. Stale patria pod PL FOV a nie SK, pretoze SK a PL FOV sa nevedia dohodnut. Takze to nie je ich chyba, ale klasicka byrokraticka, a jediny kto trpi su klienti a ostatne banky toto vyuzivaju ako strasiak na ludi.
Inak mBank je PL banka, vlastnena nemeckou Commertz bank, v ktorej ma DE podiel (podobne ako vo VW). Cize nie je dovod na paniku.
- Dzefer
- Zkušený
kua chlapi, vy nemate hypoteky? mBank je jedina banka na sk, ktora ma bilancny mechanizmus a toto bol neskutocny argument, ked som si bral hypo + to, ze mozem kedykolvek splatit hociaku sumu bez nejakej pokuty. Ja som rad, ze tu mbank je.
-
- Test driver
Nemam.Doplatil som predcasne leasing ns auto,buduci mesiac mi odide posledna splatka na NB a pracku bez navysenia a som hypotek,splatok a poziciek uplne FREE 

- spigot
- Test driver
Stastny clovek. Ale su aj ludia, ktori maju, takze ti riesia taketo problemy. 

- killerhammer
- Test driver
take banky mas v US, volaju to kredit, zalozis ucet, dostanes automaticky prvy kredit (uver) 500 USDDreede píše:presne tak to vnímam aj ja .... už iba čakám kedy príde nejaká čínska Chuan ha Li banka, ktorá Ti bude platiť navyše, že si k nej prišiel![]()

samozrejmostou su polatky za vsetko = 0
zialbohu uz takychto skvelych bank skrachovalo presne 100