Čidlo tachometru
-
- Junior
Re: Čidlo tachometru
Ale ja nic nepsal o tom, ze by tam byla teprv prvni baterie 

Focus I., 1,8 benzin 85kW, 5 dv.
BMW E46, 330Ci, sport paket, 170kW
BMW E46, 330Ci, sport paket, 170kW
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny přítomné. Prosím též o radu. Mám stejné příznaky nemoci týkající se špatného čidla tachometru (padá dolů, vynuluje se počítadlo, rozsvítí se kontrolka, radio se zeslabí, ubere se výkon - při spadnutí ručičky). Ovšem nikde jsem se nedočetla o problému, který se týká mého škopíku. Pokud je spadlá ručička tachometru a já musím zastavit či hodně zpomalit, tak auto chcípne. Po nastartování bývá vše většinou v pořádku. Auto bylo na diagnostice ale ta nic neprozradila. Může to být stále tím čidlem?? Nebo je v tom i něco jiného?? Prosím o radu. Díky
Ford Focus 1,8, 16V, combi
-
- Nováček
Jo,to je taky tim čidlem.Mi to děla stejně.Musiš vyřadit až v hodně nizkych otačkach,aby to nechciplo. 

Focus I sdn 1,8 16v r.v. 2001
- miki21
- Test driver
Každá Ford diagnostika vypíše chybu čidla.Pokud Ti to na diagnostice nezjistili,tak doporučuji změnit servis.Tyhle všechny příznaky opravdu dělá čidlo.Řídící jednotka z něj bere signál,zda je vozidlo v pohybu a podle toho řídí volnoběh.Pokud signál nemá a vyřadíš,může dojít ke kolísání otáček až k zhasnutí motoru. 
Jinak zatím stále netušíme co máš v autě za motor.Napiš si to prosím do podpisu.

Jinak zatím stále netušíme co máš v autě za motor.Napiš si to prosím do podpisu.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Když ono to pak chcípe i ve ve velmi nízkých otáčkách. Ale jestli je to tím čidlem, tak není co řešit a zítra se jde nakupovat. :Toncek píše:Jo,to je taky tim čidlem.Mi to děla stejně.Musiš vyřadit až v hodně nizkych otačkach,aby to nechciplo.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Bylo mi řečeno, že by to diagnostika ukázala ve chvíli, kdy to čidlo nefunguje, což prý se v době připojení nestalo.miki21 píše:Každá Ford diagnostika vypíše chybu čidla.Pokud Ti to na diagnostice nezjistili,tak doporučuji změnit servis.Tyhle všechny příznaky opravdu dělá čidlo.Řídící jednotka z něj bere signál,zda je vozidlo v pohybu a podle toho řídí volnoběh.Pokud signál nemá a vyřadíš,může dojít ke kolísání otáček až k zhasnutí motoru.

-
- Nováček
Diagnostika by tu chybu měla vypsat i tak,měla by zustat uložena jako přechodna nebo neaktualni.Neměl jsi před tou diagnostikou odpojenou baterku?

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si vůbec vědoma, že by letos byla odpojená baterka.
Takže to spíš bylo asi špatnou volbou servismena.
Nové čidlo mě bude stát cca 1236,- takže jdu do toho, buď to pomůže nebo se bude hledat dál.

- miki21
- Test driver
Přesně tak.Chyby se ukládají a jednoduše se dají vyčíst.Mažou se až po určitém čase,nebo při resetu.
Pak napiš jak jsi dopadla
Pak napiš jak jsi dopadla

Fofo II 1,8 16v modrá combi
-
- Nováček
U mojeho je zajimave,že to děla podle venkovni teploty.V zimě pada ručička snad při každe jizdě,a v letě max. jednou měsičně. 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Cidlo tachometru je to same co Halluv snimac ruchlosti?? Ani automechanici se nedokazi shodnout jestli jo nebo ne. 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak poslušně hlásím, že čidlo tachometru bylo vyměněno. Největší problém snad byl vysvětlit pánovi ve Fordu, že bych k tomu potřebovala i zajišťovací kolík, nevěřil mi, šel si to ověřit do dílny a pak i s mechanikem na mě s dálky hulákali, že mám pravdu.
Čidlo bylo vyměněno za cca 15 minut. Žádný problém s výměnou nebyl, až jsem byla překvapená jak dobře to šlo. Děkuji všem za radu.

Čidlo bylo vyměněno za cca 15 minut. Žádný problém s výměnou nebyl, až jsem byla překvapená jak dobře to šlo. Děkuji všem za radu.

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
a kolik tě to stálo v tom servisu ? a jinak patříš mezi pár vyvolenejch lidí co jim to šlo bez problému
- petulak
- Test driver
Myslíš,že bylo vyměněno?? / když nevěděli,že je tam kolík/ ????Ivik píše:Tak poslušně hlásím, že čidlo tachometru bylo vyměněno. Největší problém snad byl vysvětlit pánovi ve Fordu, že bych k tomu potřebovala i zajišťovací kolík, nevěřil mi, šel si to ověřit do dílny a pak i s mechanikem na mě s dálky hulákali, že mám pravdu.![]()
To jsou asi atomový mechoši.

Byla jsi u toho,když to čidlo za těch/cca 15 min--lehce vyndal??/

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš,že bylo vyměněno?? / když nevěděli,že je tam kolík/ ????

[/quote]
Čidlo bylo 100% vyměněno.
Ve Fordu jsem jen kupovala čidlo a kolík (v Kladenském Fordu bych si nenechala měnit ani žárovku, když vidím jací tam jsou "odborníci").
Ano, byla jsem u toho když to čidlo bylo měněno. A samu mě strašně překvapilo jak šlo lehce ven.

Čidlo bylo 100% vyměněno.

Ano, byla jsem u toho když to čidlo bylo měněno. A samu mě strašně překvapilo jak šlo lehce ven.