Pripojim sem i svuj dotaz. Ted v zime, je problem u meho fofo se startovanim, kdyz je motor studenej, hlavne kdyz stoji prez noc, tak rano nechce naskocit. Dnes rano jsem to zkousel, jelikoz auto neni me ale mamy. Normalne zhavici kontrolka zhasla a ja zacal tocit. Starter tocil a motor chtel hnedka naskocit, ale jak kdyby nemel vykon a hnedka ztichl. Starter tocil dal a motor zase za chvili chtel naskocit, ale zas nemel jakoby vykon a nenaskocil...(od vyfuku sel bilej kour, proste studeny motor)... cca po tretim pokusu (co sem skusil startovat) uz naskocil. Pak sem nekolikrat skusil motor zhasnout a uz startoval v pohode. Myslel jsem ze baterka, ale jelikoz to po zahrati motoru uz jde nastartovat na brnknuti, tak baterkou to asi nebude. Rikal jsem si ze mozna zhavici svicky ?
Nemate nekdo nejaky tip ? co by to mohlo byt, pripadne co zkontrolovat ?
Nestartuje-zhasinají kontrolky...
-
- Nováček
Re: Nestartuje-zhasinají kontrolky...
Ford focus II , 2008 , 1,8tdci , hatchback. Elektronická cigareta
Gumové Kachničky Avalon, with fix-point
-
- Člen klubu
Asi zhavice su v prdeli vsetky styri.
-
- Nováček
Dají se ty žhaviče nějak jednoduše otestovat ?
Ford focus II , 2008 , 1,8tdci , hatchback. Elektronická cigareta
- rh1980
- Pokročilý
Odpoj ze žhaváků kontakty, vem "žárovkovou zkoušečku", krokodýlka připoj na + pól na baterce a zkoušečkou se dotkni žhaváku. Pokud zkoušečka svítí je žhavák OK, pokud ne je KO. Určitě jsou i jiné způsoby otestování žhaváků, ale toto je asi nejjednodušší.
Ford Focus II kombi 1,6TDCi, 80kW (chip 96kW), 08/2007, Panther Black, DPF OFF, GALERIE