Já mám FF08 a aux vstup u 6000CD tam mám v přihrádce spolujezdce. Zabil jsem 2 mouchy jednou ranou. Mám Nokii která přehrává mimo jiné i MP3 a náhodou jsem objevil za 130Kč kabel o délce cca 30cm, který zapojím do mobilu jako handsfree na kabelu je pak mikrofon s potenciometrem a kabel je zakončen 3,5 jackem (samicí). Pak už jsem jen doma měl několik let nepoužívaný kabel s 3,5jackovými samci na obou stranách (nový bude stát do 100 Kč) a jen jsem to všechno pospojoval a mobil mám v přihrádce na ty nápoje za řadící pákou, v autě jezdím sám, tak mám ten mikrofon na sedačce spolujezde, takže když mi někdo volá, tak mobil sám vypne přehrávání MP3 a pak když to přijmu, tak toho kdo mi volá slyším v reproduktorech v autě a funkci to plní. Určitě to není tak ideální, když mi ten mikrofon leží na té sedačce, popř. jak tam vedou od mobilu ty dráty do přihrádky spolujezdce, ale funkci to plní na 100% a za 130Kč - no nekup to. Kdo dělá jeden hovor z auta denně tak musí být spokojený, než instalovat do auta složitě handsfree, či si ho za 10tis koupit z továrny....Chobby píše:Nevím, jestli se tím už někdo nezabíval, tak kdyžtak sorry...
Přemýšlím už delší dobu nad tím, jak připojit k 6000CD (pro FoFo I) jiné audio zařízení (třeba MP3 přehrávač), když 6000CD nemá AUX vstup. Napadlo mě rozhraní pro CD changer - tam je AUX vstup, akorát je problem, jak vnutit rádiu info, že je "připojený" changer aby se rádio přeplo na tento vstup (changeru)![]()
A jen tak mimo - nevíte někdo, kdo vyráběl rádia (6000CD) pro FoFo I - jen zvědavost![]()
Ford rádio 6000CD
- acoLaco
- Nováček
Re: Ford rádio 6000CD
-
- Test driver
acoLaco:medzi 6000 vo fofo08 a 6000 vo fofo04 je rozdiel svetelnych rokov 

-
- Nováček
Modul za pár Eur stojí přes 270 Eur /bez Mwst./ Pokud bys jej měl v autě, budeš mít na ovládání rádia pod volantem shora ještě tlačítko "Voice". Umí to vytáčet hlasem, přelaďovat rádio a v kombinaci s aut.klimou měnit hlasem nastavenou teplotu a rychlost ventilátoru. Bohužel tyto jednotky jsou snad ve všech EU řečech, kromě češtiny. Naštěstí jako HF to funguje bezvadně, přijímáš na rádiu, vytáčíš na telefonu. Dával jsem tuto jednotku novou německou místo nefunkční a musíš ji ještě k tomu nechat opět naprogramovat s autem a u nás, co jsem se ptal se k tomu moc neměli, takže mi to dělali v německu, je s tím docela zábava. Nebýt to již originál v autě, asi bych cestou dodatečného zabudování nešel. Jsou jistě rozumnější a levnější řešení viz. ostatní příspěvky.acoLaco píše:To si nemyslím. To jsem si určitě nekoupil a pochybuji že by mi to tam v továrně dali navíc zadaraChobby píše:2acoLaco: Jen tak mimochodem, co to máš za rádio - 6000CD určitě ne, pokud tam máš tlačítka na přijmutí/ukončení hovoru. Nemá to rádio už "modrého" v sobě integrovaný?, chtěli za to 10tis a to se mi zdálo hodně. Za tolik si už můžu koupit navigaci která to má. Koupil jsem si nedávno úplně nové auto, výbava Trend, tak podle ceníku by to měla být 6000, ani za autorádio jsem nepřiplácel, mám tam to co tam bylo v základu. Na předváděčce, co si pamatuju, jsem ty tlačítka také viděl a taky si nemyslím že by to někdo dával do předváděčky, navíc když jsem se ptal jestli to můžu zkusit spárovat v té předváděčce, tak mi bylo řečeno, že to tam je jen jako příprava... Nyní mají ty tlačítka pouze funkci MUTE (je jedno, které z nich použiji)... Myslím že to tak mají všechny autorádia, aby to měli hned připravený, pokud někdo těch 10tis za toho modrýho vysolí aby tam jen přidali nějaký modul za pár EUR...
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, takze po analyze je asi v pytli ten chip. Kluci se na to divali a pokud privedli na chip druhe napeti (tusim 5V) se spozdenim, radio hraje, ale ne vzdy. Je to podivne a tak bude asi v pytli, snad ho sezenu. Idealni by bylo sehnat celou desticku tuneru, krom toho chipu je to jeste par SMD soucastek...Danista píše:MK: měl jsem stejný problém, rádio mi nehrálo vůbec jen cd. U fordu do toho nechtěli vrtat, že prý to nejde opravit, ale v OV na burze je borec co mi to dokázal opravit za 800,-
Umí v tom chodit, prý jen nějaký čip či co. Bylo mi to celkem jedno jsem rád, že to hraje. Říkal, že je to častá porucha a prý si těch součástí nechal poslat hned několi z USA. Bydlí někde ve FM, pokud chceš napiš mi SZ a jak najdu číslo pošlu Ti ho.
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- MK
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Takze vyreseno vymenou chipu, udajne celkem casty problem techto radii. Snad to vydrzi.
Ford Focus Combi 1.6 16V, BlackMetal
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mozna byste mi mohli taky poradit. Mam 3000 trafic. Celou dobu v pohode hralo a najednou zaclo jako by hrozne nahlas piskat. Tak jsem ho vypnul a zapnul a hralo dal. Pak to za hodinu udelalo jeste jednou a pak uz nehralo. Nejde ani kazeta ani radio. Radio sice bezi sviti a tak ale ani hlaska. Semtam praskne v repracich nebo neco ale jinak nic. Konektory vzadu jsem kontroloval, odpojil jsem i od baterky. Nic proste... 

Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

- Jemar
- Zkušený
Nejsem expert v oboru elektro - možná koncový zesilovač. Nevím kde, je ale předpokládám že bude na levém boku skříně rádia, protože je potřeba ho chladit a celá levá bočnice je hliníková. Při normálním provozu se dost hřeje, zkus zjistit jak je to s teplotou teď.
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No je pravda ze kdyz jsem radio vyndal a sahnul na levej bok tak byl dost teplej. Nevim teda jak teplej je normalne. Porad dela to samy a semtam zacne praskat behem jizdy az ho musim vypnout. Pre to dela hrozne nahlas. Nevim jestli sem to nemohl zpusobit jak jsem nandaval zpatky dvere ktery byli v oprave. Jo a taky jsem ted vyndal za provozu pojistku ktery je za radiem a ono hralo dal. Se mi zda docela divny...

- Chobby
- Junior
Bych řekl že sis sám odpověděl a i tomu nasvědčují příznaky - z největší pravděpodobností máš zkratované kabely reproduktoru - mrkni na ty dveře a eventuelně zaizoluj a bude to pak ok

- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Myslis? A jak se jako da takovej reprak vyskratovat. Takze radio je vlastne v pohode? Zitra to rozeberu...

-
- Nováček
Nevíte prosím někdo, jak znovu nastavit rádio? po vybití baterky se vyresetovalo a je požadován kód, který bohužel nemám:) dík
- Jiri02
- Pokročilý
Kod se generuje podle vyrobniho cisla radia. Zde najdeš hafo kalkulacek, ale nevim, zda Ti zafungujou. Pritom POZOR! - Mas jen omezeny pocet sptatnych pokusu. Vice v manualu k radiu (viz sekce Manualy v pdf).jeremy píše:Nevíte prosím někdo, jak znovu nastavit rádio? po vybití baterky se vyresetovalo a je požadován kód, který bohužel nemám:) dík
- Chobby
- Junior
Repro zkratuješ jednoduše, když se zkříží přívodní kabely - vlastně zkratuješ takto koncový zesilovač - a právě pro tyto případy je zesilovač chráněn různými ochranami a mezi nimi i proti zkratu - zafunguje tak, že odpojí všechny repro, nejen ten ze zkratem.venaf píše:Myslis? A jak se jako da takovej reprak vyskratovat. Takze radio je vlastne v pohode? Zitra to rozeberu...

- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- Chobby
- Junior
No zkontrolovat ty vyměňovaný dveře, jestli se tam ty kábliky k repro nezkratli...