LPG - montáže a zkušenosti sem...
- kyblic3k
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- hanyz
- Nováček
no to mazadlo nemám, mám ujeto přes 52000 km na LPG, spotřeba je kupodivu když courám 10 km tam a zpět tak vždy kolem 7,5 l, ale když najedu na dálnici valím kolem 140 - 160 a mám surf na střeše nebo lyže tak se držím zuby nehty kolem 9 l což se mi zdá dost. A vy hošani. kolik. Připadá mi že auto jezdí líp na LPG než na benál.
Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
- Zdenekold
- Nováček
To Hanyz: Ty s náma vtipkuješ
Spotřeba kterou uvádíš je na LPG královská. Pokud tedy píšeš o LPG. Já s s Feldou nedostanu pod 8l/100.
Výrobce to mazadlo doporučuje dokonce i pro běžné benzínové motory jako náhradu za benzín s aditivy.

Výrobce to mazadlo doporučuje dokonce i pro běžné benzínové motory jako náhradu za benzín s aditivy.
On: Ford Focus Combi III 1.6 TI-VCT 74kW 2012
Ona: Ford C-Max 1.5 Ecoboost 110 kW 2019
- akumulator
- Nováček
Souhlasim, ze na LPG mam tez pocit ze to jede o fous lip - ostatne oktanu to ma vic, tak proc ne 
Spotrebu na Fikovi zatim moc hodnotit nemuzu, nemam najeto jeste ani 1tkm, takze to se uvidi casem.
S Felinou jsem bezne jezdil kolem osmi, deviti. 9l/100 na dalnici 130kmh, 8l/100, dyz jsem jezdil mesto+okresky. Nicmene da se jet i daleko levneji. Letos jsem s tim byl v cerne hore, tam byla vsude sedumdesatka a mraky fizlu, takze jsem jel pohodu na petku tech 70-80kmh a spotreba mi vysla na 5.9l/100km
A to bych rekl ze je pekny udaj na auto, ktere ma za sebou pres 250tis km!
Hanyz: jak mas nastaveno davkovani Flashlube? Kolik kapek za min pri volnobehu? Jake mas LPG zarizeni (BRC,AG, etc....)?

Spotrebu na Fikovi zatim moc hodnotit nemuzu, nemam najeto jeste ani 1tkm, takze to se uvidi casem.
S Felinou jsem bezne jezdil kolem osmi, deviti. 9l/100 na dalnici 130kmh, 8l/100, dyz jsem jezdil mesto+okresky. Nicmene da se jet i daleko levneji. Letos jsem s tim byl v cerne hore, tam byla vsude sedumdesatka a mraky fizlu, takze jsem jel pohodu na petku tech 70-80kmh a spotreba mi vysla na 5.9l/100km

Hanyz: jak mas nastaveno davkovani Flashlube? Kolik kapek za min pri volnobehu? Jake mas LPG zarizeni (BRC,AG, etc....)?
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
- kyblic3k
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ono s tou spotrebou to bude vubec zajimavy... Hodne bude zalezet na tom, jak dlouhy trasy kdo jezdi a jakym terenem se pritom pohybuje.
Ja kdyz jezdim po dalnici Beroun-Praha, tak s benzinem jsem se dostal na nejakych 7,5, protoze tu mam dva krpaly jako blazen a ty se na spotrebe projevi, hlavne ten hned za berounem, kterej davam pomalu jeste na sytic, pac se auto poradne nestihne ohrat...
S 1,9TDi 81kW Octavii jsem to daval z Berouna do Prahy za 6,1, z Prahy do Berouna za 5,2...
Ted ty cca 3 tydny po namontovani LPG, jeste nez jsem sel na "doladeni", jsem zivil svoje fofo celymi neradostnymi 10l/100km. Nicmene ted po ujeti 1500km po "ladici prohlidce" se mi zda, ze auto je mene hlucne, ma lepsi tah a celkove je chod na LPG prijemnejsi nez predtim.
Jestli to po tomto zasahu klesne i spotreba, budu rad.
Samo si umim predstavit, ze jestli nekdo jezdi 10km tam a zpatky po rovne silnici mezi dvema vesnicemi bez provozu, tak nema problem jezdim treba i za 7l/100. Me se na benzin povedlo na D1 v sobotu pres obed, kdy neni skoro provoz, jet pres Brno na Bratislavu za 6,5l/100 v benzinu... Ale hladil jsem to a jel max. tech 120-130, prave kvuli spotrebe...
Cili zaverem tohoto meho predlouheho slintu:
Jestli chcete porovnavat spotrebu, je potreba aby jste uvadeli i kde s vasim fofem drandite a jak daleho jedete, jestli jsou to kopce nebo rovina, silny nebo slaby provoz...
Toz tak chalani
Ja kdyz jezdim po dalnici Beroun-Praha, tak s benzinem jsem se dostal na nejakych 7,5, protoze tu mam dva krpaly jako blazen a ty se na spotrebe projevi, hlavne ten hned za berounem, kterej davam pomalu jeste na sytic, pac se auto poradne nestihne ohrat...
S 1,9TDi 81kW Octavii jsem to daval z Berouna do Prahy za 6,1, z Prahy do Berouna za 5,2...
Ted ty cca 3 tydny po namontovani LPG, jeste nez jsem sel na "doladeni", jsem zivil svoje fofo celymi neradostnymi 10l/100km. Nicmene ted po ujeti 1500km po "ladici prohlidce" se mi zda, ze auto je mene hlucne, ma lepsi tah a celkove je chod na LPG prijemnejsi nez predtim.
Jestli to po tomto zasahu klesne i spotreba, budu rad.
Samo si umim predstavit, ze jestli nekdo jezdi 10km tam a zpatky po rovne silnici mezi dvema vesnicemi bez provozu, tak nema problem jezdim treba i za 7l/100. Me se na benzin povedlo na D1 v sobotu pres obed, kdy neni skoro provoz, jet pres Brno na Bratislavu za 6,5l/100 v benzinu... Ale hladil jsem to a jel max. tech 120-130, prave kvuli spotrebe...
Cili zaverem tohoto meho predlouheho slintu:
Jestli chcete porovnavat spotrebu, je potreba aby jste uvadeli i kde s vasim fofem drandite a jak daleho jedete, jestli jsou to kopce nebo rovina, silny nebo slaby provoz...
Toz tak chalani

stříbrný sršáň FoFo 1999, 1.6 16V, kombi
LPG AG Autogas Systems + FlashLube
LPG AG Autogas Systems + FlashLube
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- akumulator
- Nováček
Je sorry, ja to spatne precetl a chapal jsem ze Hanyz mazadlo ma - proto jsem se ptal jak to ma serizene... Jinac jsem prehlidl i LandiRenzo v podpisu, takze i tohlbe byla blba otazka...
Jinac souhlasim s Vankartem, tech patnact stovek (koupeno v nemecku za 45EUR) je dobra investice, bez do toho! Kamos predelal Fiat Ulysse a ani ne za rok mel ventily v prdeli (cca 50tis km)!!! Je to auto od auta, nekery automobilky maj sedla ventilu hodne tvrda a vydrzi, jina ne. Focus patri mezi ty, kam FlashLube urcite patri! Slysel jsem to uz z hodne stran...
Jinac souhlasim s Vankartem, tech patnact stovek (koupeno v nemecku za 45EUR) je dobra investice, bez do toho! Kamos predelal Fiat Ulysse a ani ne za rok mel ventily v prdeli (cca 50tis km)!!! Je to auto od auta, nekery automobilky maj sedla ventilu hodne tvrda a vydrzi, jina ne. Focus patri mezi ty, kam FlashLube urcite patri! Slysel jsem to uz z hodne stran...
Ford Focus kombi 1.6 16V ZETEC SE, 2002, tmave modra metaliza, LPG Landi Renzo Omegas + FlashLube, zimni: Goodyear Ultra Grip 7+; 185/65 R 14 86 T, letni: Michelin Energy E3A; 195/60 R 15 88 H
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Auto cukalo dusilo se a nedrželo volnoběh a svítila kontrolka motoru.Diagnostika ukazala vynechávaní 1 valce.Vyměnil jsem komplet zapalování (cívka,kabely,svíčky)ale nepomohlo to.Už jsem nevěděl co s tím,tak jsem to vrazil známímu a ten na to přišel.Všechny výfukove ventily bez vůle a na 1 valci skoro zaklepane.Dovezl jsem to za min.12!Vzhledem k tomu,že Zeteky nemají hydroštely,ale vymezovací podložky se všechny ventily museli ručně seřídit tzn.nakoupit vymezovací podložky.Stálo mě to i rozvodama 8 litrů.Po seřízení ventilů to je úplně jiné auto.Tak markantní rozdíl jsem opravdu nečekal.Tak proto se Flash Lube za 15 kil vyplatí.Ještě dodám že jsem měl v té době najeto na plyn zhruba 130 tkm.Zdenekold píše:To Vankart: a jak jsi poznal, že to jsou ventily a hlavně kolik to stálo.
- Zdenekold
- Nováček
Další dotaz: jak často měníš svíčky a jaké tam dáváš. Měnil jsi kabely někdy preventivně? A nevíš jak je to s ventilama u Duratecu? Četl jsem si fórum, ale tam se spíše rozebíraly Zetecy. Já třeba u Feldy dělám ventily při každé výměně oleje, protože bych si opravdu nerad přivodil zbytečné komplikace.
Jsi pro mě velmi cenný zdroj, protože máš na LPG a Fordu najeto množství, kdy by se mohlo LPG negativně začít projevovat.
Jak jsem psal - můj dvorní mechanik mě tvrdě od plynu ve Fordu zrazuje.
Jsi pro mě velmi cenný zdroj, protože máš na LPG a Fordu najeto množství, kdy by se mohlo LPG negativně začít projevovat.
Jak jsem psal - můj dvorní mechanik mě tvrdě od plynu ve Fordu zrazuje.

- hanyz
- Nováček
odkud jste vzali cenu 50 eur, ten co mi před dvěma lety montoval landi tak chtěl i nyní chce 2500,- tak kde je sakra rozdíl, jinak svíčky jsem měnil zatím jedno a to jsem měl ujeto na lpg 30 000 je fakt že mi připadaly troško uhořelé ale jelo to.
ke spotřebě když jsem jezdil do práde denně 40 tak a zpět, do 100 km/hod a nehonil jsem to tak jsem se pohyboval skoro stejně na 7,24 lpg. Proto jsem nyni rozčarován ze spotřeby.
ke spotřebě když jsem jezdil do práde denně 40 tak a zpět, do 100 km/hod a nehonil jsem to tak jsem se pohyboval skoro stejně na 7,24 lpg. Proto jsem nyni rozčarován ze spotřeby.
Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo
- Zdenekold
- Nováček
Na stránce "ochranamotoru" je to již za 1500,- a i náplně vycházejí podstatně levněji.
A díval jsem se na internetový obchod v Anglii, tam ho mají za 35E, jenže zase poštovné atd.
A díval jsem se na internetový obchod v Anglii, tam ho mají za 35E, jenže zase poštovné atd.
Naposledy upravil(a) Zdenekold dne 01.11.2007 22:15, celkem upraveno 1 x.
- akumulator
- Nováček
Myslim, ze castku 50EUR tady nikdo nezminoval. Ja ten kit koupil za 45EUR v Nemecku. Skoda ze jsi forum necetl driv, mohl ses k objednavce pridat jako kyblick a usetril bys na postovnem...
Kazdopadne i tak te to vyjde levneji nez to kupovat za 2500 v CR... My si tam objednali i kanystrik FlashLube navic, bo cenu 800kc za 0,5litru od http://www.lpg.cz akceptovat nebudeme. Nas pullitr vysel na nejakych 140kc. To je docela rozdil!
Kupoval jsem z Bolini Shop na nemeckem Ebay:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0142833395
Zbozi prislo zhruba za tri dny. Namontovat si to zvladnes sam, je u toho dobry navod, instalace je jednoducha...
Kazdopadne i tak te to vyjde levneji nez to kupovat za 2500 v CR... My si tam objednali i kanystrik FlashLube navic, bo cenu 800kc za 0,5litru od http://www.lpg.cz akceptovat nebudeme. Nas pullitr vysel na nejakych 140kc. To je docela rozdil!
Kupoval jsem z Bolini Shop na nemeckem Ebay:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0142833395
Zbozi prislo zhruba za tri dny. Namontovat si to zvladnes sam, je u toho dobry navod, instalace je jednoducha...
- Vankart
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Věc se mám tak.1,6 mají hlavu z jinýho materiálu než 1,8.Osumnácky mají hlavu tvrdší Potrzeno aut.servisem,takže do 1,8 bych se toho vůbec nebál.A pokud budeš dodržovat určitá pravidla,nemusíš se bat ani u 1,6.Podmínkou je samozřejmě Flash.Co se týče výměny svíček,měním je co 10tis.tedy polovinu intervalu mezi garančkami.Dávám pouze originály Morotcraft,akorat se trošku přiklepne-zmenší odtrh mezi kontaktama kvůli plynu.BA to vůbec nevadí.A vzhledem k ceně origo,kdy za pětikilo koupíš 4 svíčky je to investice více než směšná.Ohledně kabelů,pokud sem měl FoFo jako služební,nechal jsem si je měnit co 20 tis.Teť,když je to moje tak na to dlabu,dokud se to neposere vzhledem k ceně jednoho kabelu,což je asi 550,- Kč.A jak je to u Duratecu to skutečně nevím,mám Zetec tak znám je tento motor.Měly jsme na firmě 40 focusu a 3/4 byly překopány na LPG,všechno 1,6 Zeteky a pár Mondeí.Mondea na plyn vůbec nespolupracovali FoFo po montáži Flash co se týče LPG,bez problémů.