Stránka 6 z 16

Napsal: 31.10.2007 15:13
od PedroH
cajda píše:
PedroH píše:Taky přidám jeden receptík na mlsku:
Bramborové placky - aneb Moravská pizza

Bramborové placky (kdo neví jak se dělají: brambory oškrábat, umýt nastrouhat a přidat 1 nebo 2 vejce, trochu hladké a zbytek polohrubé mouky, majoránku, nejlépe více než 4 velké stručky česneku, sůl, trošku pepře a sušené papriky a zamíchat, až bude tak středně tekoucí těsto - přidávat v průběhu míchání mouku,páč brambory pouští vodu)

Takže bramborové placky usmažíme dohněda, nakrájíme na ně rajčata, papriku, trochu šunky nebo jiné uzeniny, posypeme nastrouhaným sýrem a oreganem a dáme na chvilku (aby se sýr pěkně roztekl a zelenina trošku změkla) zapéct do trouby.
PS: můžeme přidat i jinou zeleninu dle chuti a libosti, já mám vyzkoušenu tuto.

Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař-hasič PedroH :lol:
PedroH od tebe bych čekal spíše recept na flambované maso nebo něco se žhavýmí chilli papričkami :lol: :lol: a hlavně na konci receptu jsi měl napsat, že vše je třeba uhasit několika krygly ( pullitr s uchem :D ) píva :lol: :lol: :lol:
Tak to byla úvaha o druhém tipu, ale jak vidno, máš mě prokouknutého. Takže lidi hlavně dobré jídlo je potřeba dobře "uhasit" půllitrama s pěnivým mokem (každému dle libosti jeho značkou či stupněm, pro řidiče samozřejmě doporučuji Birell - upozornění pro správce-toto není placená reklama!!!! :lol: ). No a ostrá jídla radši před jízdou moc nejezte, ať vám nechytne auto - pak to vypadá jako požár od elektroinstalace, páč první dýchnete na palubovku a ta pak chytá... :lol: :lol: :lol:

Napsal: 03.11.2007 11:40
od Jari
taspy píše:Řízky v jogurtu: naložte kuřecí řízky na noc do klasického bílého jogurtu, který smícháte s kořením dle vlastní chuti (já mám vyzkoušené kari a grilovací) necháte naležet (stačí 2 hoďky,ale přes noc je to nejlepší)! Ráno jen vezmete řízky z jogurtu - ten z nich nijak nesundaváme a hodíte je do strouhanky!Pak opečete jako klasické řízky! Můžu jen doporučit, od té doby co jsem je doma udělala, tak neděláme klasické v trojobalu!Tyhle jsou šťavnaté a jsou dobré i ohřáté a studené!
Dobrou chuť :wink:
Chystám to zítra k obědu,tak se chci zeptat,jak to smažíš :?: :?: Já normálně vepřový dělám v troubě na plechu(na sádle)Díky za radu :idea: :idea:

Napsal: 04.11.2007 08:09
od taspy
To Jari: tohle jsou kuřecí,ty bych na sádle nedoporučovala! Smažím je normálně na pánvičce na oleji jako klasické kuřecí řízky. Tak doufám, že budou chutnat :wink:

Napsal: 04.11.2007 09:33
od pepino
vyzkoušel jsem a můžu vřele doporučit, je to lahůdka :P

Napsal: 04.11.2007 12:45
od HORST
I ja muzu doporucit, je to vyzkouseno a je to dobre. :!:
Vcera se u nas varilo vecer dle PedroHa a opet rikam dobre. :!:
Jen tech lahvacu asi melo byt mene :oops: :oops: :oops:

Napsal: 04.11.2007 16:26
od Jari
to Taspy:Posílám pochvalu od celé rodiny(i od tchýně,a to je co říct-při přípravě nevěříct kroutila hlavou)ještě teď máme boule za ušima.Takových lahůdek můžeš poslat více :lol: :lol:

Napsal: 10.11.2007 08:35
od dosik
ČOKOLÁDOVNÍK

Ingredience pro 4 osoby:

6 vajec
250 g cukru moučka
250 g tuku
100 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
200 g čokolády

Postup:

1. ušlehat sníh
2. šlehat cukr a tuk do hladkého krému, zašlehávat jeden žloutek po druhém, až vznikne hladká hmota, přidat strouhanou čokoládu a mouku s práškem do pečiva
3. opatrně ručně vmíchat sníh, nalít do jakékoliv formy a péc, cca 40 min. na 180 C/záleží na troubě/
4. z formy vyndat po úplném vychladnutí

mě to moc chutnalo, ale lepší to je jíst až druhý den, když se to uleží a není to pak tolik tučné a je to pěkně vláčné.
takže dobrou chuť

Napsal: 10.11.2007 20:11
od silverwolf
Tááááák, teď jsem naložil maso podle Taspy. Zítra poreferuji :lol: :lol: doufám, že všichni budou 8O 8O 8O :wink:

Taspy dík. Vyzkoušeno, ověřeno, pochváleno. Moc dobrý, vřele doporučuji. :wink: :lol: :lol:

Napsal: 25.11.2007 10:48
od supik11
recept na kuřecí perkelt:
Nakup:
jedno kuře bez prsou rozporcované (i s kůží a kostma) dle velikosti hrnce
cca kilo (vlastně přiměřeně) rajčata nakrájená na hrubší kolečka - dle chuti můžou být i oloupaná
různobarevné papriky (množství viz rajčata) nakrájené na tvary dle libosti (proužky, obdélníčky atd.)
cibuli na základ
olej
mletá červená paprika - sladká i pálivá

Postupuj:
1. Nakrájenou cibuli osmaž na oleji, přidej mletou papriku dle libosti (barva se naváže na olej a uvolní se chuť)
2. ztlum oheň a
3. dej vrstvu kuřete, na něj vrstvu papriky (čerstvé) a rajčat
4. vrstvy mezi sebou lehce osol - špatně se odhaduje!!!!
5. střídej vrstvy, dokud stačí suroviny a hrnec a poslední je zeleninová vrstva
6. přidej cca deci a půl vody
7. hrnec přiklop poklicí a dus (zelenina pustí dost šťávy na celé vaření), až maso změkne
8. občas s hrncem protřep (nemíchej) , aby se jídlo nepřichytlo.

Servíruj:
s pečivem případně s těstovinami

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:19
od Skubi
přišel mi zajímavý recept - Svíčková podle zaměstnané ženy

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:36
od kasi
skubi ty knedlíky se polívají tím horkým voskem ze svíček a počítám že se to musí jíst teplé :lol: :lol: :lol:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:41
od Skubi
nevím, to by nám nejlépe řekly zde registrované zaměstnané ženy :wink: :lol: :lol:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:48
od Mata
pánaboha! co já tu ještě na tomhle foru nenajdu....vlákno s receptama!!! 8O
Tak vám sem hodím jeden můj oblíbenej na super rychlej buchejt!

rozválet listový těsto a plácnout na vymaštěnej plech, trošku udělat rantly (jakože okraje), propíchat vidličkou, na to nakrájet klidně i se šlupkou jablka na plátky(dobré jsou i hrušky), já to klidně strouhám na nudličky - je to rychlejší, dle chuti a kyselosti jablek ocukrovat, poskořicovat, na to nalejt vejce rozkvrdlaný v jedný šlehačce s vanilkovým cukrem (jde nahradit stejným množstvím mléka v tom případě dávám vejce dvě). Šup s tím do trouby a upéct až jsou zlaté okraje těsta. Ta šleha s tím vejcem pěkně zpudinkovatí. Je to fakt dobrý a hodně rychlý! :wink:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:49
od Mata
to Kasi: anžto se považuji za zaměstnanou ženu, řeknu k tomu receptu na svíčkovou, že ty knedle se polijou tím voskem samy, jak postupně stéká a přihřeje se to od těch svíček...

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Napsal: 27.02.2008 12:59
od kasi
akorád se moc nenaklánět k talíří když to bude ukapávat od pusy :lol: :lol: :lol: