richisan píše:skyso: Bez na diagnostiku Ford WDS, ked sa ti rozsvietila/blikla kontrolka zhavenia, znamena to poruchu niektoreho clanku v aute, moze to byt niektore cidlo ale aj vstreky/cerpadlo. Bez diagnostiky to urcite nezistis, no mozno ani s nou nie. Kazdopadne by som to nepodcenoval, vzdy je lepsie riesit skor ako neskoro

No takze som po oprave. Nakoniec boli opotrebovane vstreky. V case poruchy mi odisiel vstrek na 4tom valci. V servise ho nejako precistili, vlozili spat, chvilu to islo v pohode a potom zase zacala kontrolka zhavica svietit a motor sa dostal do safe modu. Zistilo sa, ze odisiel vstrek na 3tom valci..Takze sme vsetky vstreky vymenili za repasy. V polsku v meste dukla je jeden servisak, ktory s tym robi..
vymena vsetkych 4 vstrekov, aj s pracou, aj s naftou co sa prejazdila, aj s naprogramovanim, ma vysla na 800eur.
Cely happy, ze to uz konecne ide, na ceste domov z polska, nieco zacalo vrzgat vpredu pri pravom kolese, no chlapci paradne som si ponadaval na ceste domov. Na slovensku v jednom sninskom servise sa zistilo, ze je remenica klukoveho hriadela opotrebovana..Remenica z polska 150eur, na slovensku 250eur..k tomu treba pripocitat remen, napinaciu kladku, a este jednu kladku..oprava spolu 400eur..
dokopy 1200 eur v rozmedzi 3 tyzdnov..parada

..ale uz jazdi ako sa patri!
[tags] vstreky ford focus remenica hriadela strata vykonu servisny mod kontrolka zhavenia blikanie [/tags]