blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Odpovědět
Solidsnejk
Nováček
Nováček

Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy

Příspěvek od Solidsnejk » 05.10.2009 10:55

Ahoj. Bohužel mám s blikající kontrolkou žhavení a následným koncem jízdy taky zkušenost :( Pročítal jsem si toto vlákno a závadu přisuzoval vadnému snímači polohy vačky. Bohužel po výměně čidla (699,-) problém přetrvává. Byl jsem samozřejmě na diagnostice u Forda(595,-) a docela jsem nechápal když jsem od nich dostal výpis možných závad 8O Vyjely jim dvě chyby (P0251 a P1211) "Nesprávná funkce řízení dávkování paliva vstřikovačem" a pod tim seznam možných příčin:
- Závada regulace tlaku paliva v komoře
- V nádrži není palivo (to mě docela dostalo)
- Omezení mezi palivovým čerpadlem a palivovou nádrží
- Ucpaný palivový filtr
- Ucpané, zkroucené a zmáčknuté palivové vedení
- Kabel/ventil regulace dávkování paliva
- Vada vstřikovače

Kamarád automechanik tuto závadu připisuje jakémusi regulátoru tlaku paliva(asi palivový ventil-nevím odborný název)(3.470,-). Chtěl jsem se zeptat jestli s tim má někdo podobnou zkušenost popřípadě jestli po výměně tohoto ventilu závada vymizela. Ještě bych dodal, že ono blikání žhavení se poslední dobou projevuje čím dál častěji. Někdy motor zdechne hned a někdy běží dál. Někdy můžu pokračovat v jízdě až třeba po pátým pokusu nastartování. Děkuju za jakýkoliv rady a postřehy :wink:
FoFo I combi 1.8 TDCi 85 Kw, r.2002

Vewehr
Junior
Junior

Příspěvek od Vewehr » 06.10.2009 07:44

Předpokládám, že palivový filtr máš měněný :wink:.
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný

Solidsnejk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Solidsnejk » 06.10.2009 22:59

Jj. Palivovej a vzduchovej filtr bylo to první co jsem měnil...
FoFo I combi 1.8 TDCi 85 Kw, r.2002

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.10.2009 07:32

nebo to muze delat toto
delicka.JPG
snima to tlak v soustave , pokud klesne tak to vyhodi chybu ze neni bud palivo nebo nizky tlak . ale neda se menit cislo samotne musi se vymenit cela delicka protoze je to na vysokotlaku .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

andre22
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andre22 » 29.11.2009 19:32

Tak dneska si tak jedu, zaposlouchám se do zvuku motoru, jak kdyby se mi tam něco nezdálo, ale říkám si "asi už mi hrabe, to nic není", tentokrát už jsem ujel tisíc km s fofem bez poruchy (od léta co 1000 km jsem jezdil do servisu s fofem s nějakou poruchou, asi 5x vždy po tisíci km), tak si říkám, že už je konečně fofo v pořádku, ale kouknu na palubovku a tam se rožne oranžová kontrolka žhavících svíček, volantem nejde pořádně točit, brzdy moc nereagují... Motor se vypl. Tak zajedu na kraj silnice, zkouším nastartovat, auto jen zakucká a konec, nic nenaskočí. Zkouším to tak víckrát a nic... Tak mě odtáhl kámoš před servis,tak uvidíme co tam řeknou... Máte někdo podobnou zkušenost?
(asi před 14dny se mi stalo něco podobného,když jsem vyjížděl z práce, bylo kolem nuly a sjíždím hned kopeček dolů,tak jsem neměl zařazenou rychlost a při sjíždění kopečku se mi rožla kontrolka a konec, zastavil jsem, ale podařilo se mi nastartovat - myslel jsem si,že jsem asi v tom zmrzlém autě špatně vyřadil rychlost.... to jen píšu, jestli by to mohlo mít souvislost... jiná souvislo - špatné starty při méně než +7C)....
Vítě někdo, jestli by to mohl být ten pedál, nebo něco horšího? :roll:
Ford Focus Combi Ghia * 1,8 TDCI * 74 kW * stříbrná metalíza * provoz: 30.05.2003 Spain, 30.05.2008 Czech rep.
Obrázek Obrázek

andre22
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andre22 » 01.12.2009 20:13

takže to byl snímač váčkové hřídele... naštěstí prkotina, ale znehybnila celé auto, tak doufám,že víc už to nebude...
Ford Focus Combi Ghia * 1,8 TDCI * 74 kW * stříbrná metalíza * provoz: 30.05.2003 Spain, 30.05.2008 Czech rep.
Obrázek Obrázek

TDCISilver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCISilver » 31.12.2009 14:34

andre22 píše:takže to byl snímač váčkové hřídele... naštěstí prkotina, ale znehybnila celé auto, tak doufám,že víc už to nebude...
:mrgreen: ano rozbliká kontrolku žhavení a pak následně vypíná motor !!!
Přílohy
snímač polohy vačkového hřídele.JPG
Dacia Duster II 2018 4WD 1.5 dCi 80kW/109k Prestige-Atacama
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85kW Ghia 2003 najeto 200 000 km SQ99 - Prodáno,jezdí dál,naposledy viděn 9/2012
Obrázek

Fako sk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fako sk » 27.04.2010 20:24

Zdravím páni 8) . Dneska sme išli na fofovi a po prvý krát od kedy ho máme nám nahnal strach :D . Z ničoho nič prestal plynový pedál reagovať. auto sme odstavili na krajnici ale motor bežal dalej. po vypnutí motora a následnom naštartovaní auto išlo. po 2 km zase to isté. znova reštart a potom to už nespravilo až kým sme ho neodparkovali (cca 20km). Myslíte že by to mohol byť ten plynový pedál? Spravilo to prvý krát, s autom neboli žiadne problémy akurát nám pred tým (robí to doteraz) cukal motor až to rozskákalo celé auto a to spôsobom že pri rozbiehaní na 1-tke keď sa pridržiavala spojka a pridával plyn a potom po preradení do 2. a pri súčasnom púšťaní spojky a pridávaní plynu. Taktiež pri podraďovaní- púšťa sa spojka a plynom kompenzujem otáčky a vtedy sa to rozskáče. Myslíte že to tiež súvisí s tým plynom alebo je to spojka? Díki za odpovede :wink:
Obrázek
Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..

TDCISilver
Nováček
Nováček

Příspěvek od TDCISilver » 27.04.2010 20:45

Fako sk píše:Zdravím páni 8) . Dneska sme išli na fofovi a po prvý krát od kedy ho máme nám nahnal strach :D . Z ničoho nič prestal plynový pedál reagovať. auto sme odstavili na krajnici ale motor bežal dalej. po vypnutí motora a následnom naštartovaní auto išlo. po 2 km zase to isté. znova reštart a potom to už nespravilo až kým sme ho neodparkovali (cca 20km). Myslíte že by to mohol byť ten plynový pedál? Spravilo to prvý krát, s autom neboli žiadne problémy akurát nám pred tým (robí to doteraz) cukal motor až to rozskákalo celé auto a to spôsobom že pri rozbiehaní na 1-tke keď sa pridržiavala spojka a pridával plyn a potom po preradení do 2. a pri súčasnom púšťaní spojky a pridávaní plynu. Taktiež pri podraďovaní- púšťa sa spojka a plynom kompenzujem otáčky a vtedy sa to rozskáče. Myslíte že to tiež súvisí s tým plynom alebo je to spojka? Díki za odpovede :wink:
Tak tady to není asi snímač vačkového hřídele myslím.... připojit na pc doporučuji jinak to může být neúměrně drahé testování. (když je vadný snímač tak rozpojí okruh rozbliká kontrolku,vypne okamžitě motor který zhasne).Po nastartování bez problémů jízda cca 10-15 km pak vypne motor a stojíš.Jinak rozjezdy v celku v poho občas jako chcípne v důsledku jako že se neumíš rozjíždět...
Viděl bych to taky na pedál (zkusenost s Ford Transit podobné chování taky TDDI-2,0)
Dacia Duster II 2018 4WD 1.5 dCi 80kW/109k Prestige-Atacama
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85kW Ghia 2003 najeto 200 000 km SQ99 - Prodáno,jezdí dál,naposledy viděn 9/2012
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 28.04.2010 19:04

jj pedal .
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Fako sk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fako sk » 28.04.2010 22:16

Vďaka páni za potvrdenie :wink:
Obrázek
Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..

hihi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od hihi » 12.05.2010 23:43

tak už jsem taky v klubu... Startuju a ozval se podivný zvuk, jako když se motoru nechce. Všiml jsem si, že bliká kontrolka žhavení. Druhý pokus (držel jsem startér cca 3 vteřiny) to samé. Vypnul jsem to, nechal problikat všechny kontrolky a nastartoval znova. Tentokrát bez problémů... Pedál to myslím nebude, čerpadlo snad taky ne - má 52tis. km - měněné v listopadu 07 u Fokiho, jsem zvědav, co ukáže diagnostika (ne ford, v nejhoším holt i tam...). Co to ještě může být?
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White

pucini
Nováček
Nováček

Příspěvek od pucini » 15.05.2010 14:34

hmm kiež by som pri tomto probléme mal len "plynový pedál" mne diagnostika jednoznacne poukazala na vstrekovace, a to ma hned presiel smiech, dnes som sa akurát dozvedel kolko ich je vlastne zlych,,,,, 2 sú úplne v riti , jeden je este celkom OK a jeden uplne OK,,,,,, tak a mozem zase siahnut do vrecka, lebo nechapem preco ale jeden vstrek 300 €..... Co je slusna palka za taku sice malu ale potrebnu vecicku
* Focus combi
* 1.8 TDCI, 74 kW
* 2003

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 15.05.2010 19:45

u nas cca 210euro
Odpovědi, při kterých