piskajici drazkovy remen
-
- Nováček
Re: piskajici drazkovy remen
Tak jsem získal skutečně origoš špalek na řemeny.Šlo to hodně blbě,jelikoš celej špalek jsem tam nedostal,tak odříznout a nalepivší na ruku tam šťárat a mazat
,ale zklamání,pískot je dál,dokonce bych řekl řev jak kráva,tak pět minut...Ložisko to neni,totiž po stříknutí třeba vody na řemen,je ticho.

- andre22
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem pročetl tento thread, ale nejsem si úplně jistý, jestli mám stejný problém - zřejmě ano. Skřípe to pouze po nastartování jen pár desítek sekund (zvuk je přesně ten samý jako dal Bigman přílohu na straně dvě dole), jakoby do zahřátí motoru a pak už nic, pak je vše ok. Začlo to dělat na dovolené a vždy jen první start ráno - tzn. studený motor. Pak když se jelo i jen pár km, někde zastavilo a pak zas nastartovalo, tak už ne - jen první start ten den to skřípe. Je to teda řemen? Zajímavé je, že na servisce před měsícem mi ten řemen měnili (ten starý zpuchřelý to nedělal) - pokud by to byl ten nový, tak začal až po necelý měsíci tohle dělat, po ujetí asi 1500 km... nebo to je něco jiného? Kdo ví? Poradí?

-
- Nováček
Myslim,jasný případ...,přesně to samé,píská jen napoprvé,pak pohoda.Myslim,že něco bude na tom origoš řemenu,určitě jsi to neměl ve fordu,vid??Já s tím zatím jezdím a pískot se nemění,vím,že by to chtělo ten napínák za 4000,- ,ale uvažuju co zkusit řemen třeba od conti...andre22 píše:tak jsem pročetl tento thread, ale nejsem si úplně jistý, jestli mám stejný problém - zřejmě ano. Skřípe to pouze po nastartování jen pár desítek sekund (zvuk je přesně ten samý jako dal Bigman přílohu na straně dvě dole), jakoby do zahřátí motoru a pak už nic, pak je vše ok. Začlo to dělat na dovolené a vždy jen první start ráno - tzn. studený motor. Pak když se jelo i jen pár km, někde zastavilo a pak zas nastartovalo, tak už ne - jen první start ten den to skřípe. Je to teda řemen? Zajímavé je, že na servisce před měsícem mi ten řemen měnili (ten starý zpuchřelý to nedělal) - pokud by to byl ten nový, tak začal až po necelý měsíci tohle dělat, po ujetí asi 1500 km... nebo to je něco jiného? Kdo ví? Poradí?![]()
- jenikHK
- Moderátor
Fakt stačí vyměnit jen tu kadku za 650, není potřeba celej napínák. Zatím jsem s s novou kladkou teda najzedil asi jen 10 tis km, ale i tak...
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

- andre22
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jj, byla to kladka... opraveno a vše v poho
kladka do napinaku ma finis 1114544 tak jestli mate ok. pero v napinaku staci tohle. Vsude fe fordu vam nuti cely napinak protoze to nejde objednat ale tahle tam padne je puvodne snad z fiesty.
- klika79
- Nováček
Našel jsem na netu napínak za 2000 kč tak jsem ho objednal a uvidíme či tam bude pasovat nebo né...je tady možnost celé to vrátit bez udání důvodu...je to o polovičku levnější než se tu psalo tak jsem opravdu zvědavej....
Ford Focus Combi 1.8 TDCI 74 Kw 2003 - Bouráno
- prodáno .....
Ford Focus kombi 1.6 Tdci 66 kw 2006

Ford Focus kombi 1.6 Tdci 66 kw 2006
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak řemen od dubna 2009 vyměněn. Od tý doby ticho po pěšině. Jen jsem se borce zapoměl zeptat co mi tam dal za značkufoki píše:z 90% to byva remen , hold s nahradama ford moc nefunguje a neni to jen v remenech

Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996
Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/
- Vladimír
- Nováček
Prosím Vás o radu.Je to cca 2 měsíce co mi ve Fordu měnili Kladku alternátoru , řemen a vodící kladku.
Od té doby jsem najezdil asi 1500km a pískání nebo takové skřípání se objevilo znovu,ne jako předtím,ale je to na volnoběh slyšet.
Mám to jít reklamovat?Poraďte prosím..
Od té doby jsem najezdil asi 1500km a pískání nebo takové skřípání se objevilo znovu,ne jako předtím,ale je to na volnoběh slyšet.
Mám to jít reklamovat?Poraďte prosím..

Ford Focus 1.8 TDDi 66kw,r.v. 12.2000
- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně reklamovat. Bylo by škoda to nechat tak bejt. S originálama se to přece nesmí stávat

foki píše:z 90% to byva remen , hold s nahradama ford moc nefunguje a neni to jen v remenech
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
-
- Nováček
Tak Forďáskové,konečně vyměněn napínák i z řemenem a nádherné tichoučko po nastartování,šepot květinek
.Nechal jsem udělat i rozvody a olej a sakum prdum asi sedm tis.

- Jozkablack
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Toje hezký, ale nevíme co máš za motorizaci. 

- xbladecz
- Nováček
[pomoc]rušivé pazvuky drážkový řemen
Zdarec borci, koupil jsem v létě fočuse z 2. ruky 1.8 TDCi, 85kW, snížený podvozek, vše šlape vpoho, nalítáno měl 130tis, nechal jsem vyměnit rozvody a říkal jsem si, že ty pazvuky od drážkového řemene ještě vydrží.
Teď už bych to ale rád dal dokupy.
Popis pazvuku: Nejdřív to znělo jako vysypané ložisko, kovové svakání, které po čase ustalo, teď už je to spíš takové slabší stálé kovové pískání.
Chtěl jsem teď o víkendu sundad řemen dle návodu v jak na to a na fórech. Povolil jsem kladku napínáku a ejhle ani za boha nešla dolů, jen trošku, ale to na sundání řemene nestačilo.
Další věc, co mě zarazila, nebyl tam žádný kryt, předpokládám, že když se o něm v návodech zmiňujete, má chránit řemen a kladky před invazí kamení, vody a jiného harampádí.
[edit]
Nakonec se povedlo, sundal jsem to a vypadá to na kladku napínáku, seženu, pokusím se vyměnit, ikdyž prostoru tam je zatraceně málo
[edit]
Koupil jsem pro jistotu řemen, vodící kladku a kladku hodící se místo napínací. Výměna trvala hoďku s výsledkem naprosto spokojen. Cena 1825,-, možná by se dalo sehnat levnějc, ale i tak jsem rád, že už nejezdím jako pouliční atrakce.
Teď už bych to ale rád dal dokupy.
Popis pazvuku: Nejdřív to znělo jako vysypané ložisko, kovové svakání, které po čase ustalo, teď už je to spíš takové slabší stálé kovové pískání.
Chtěl jsem teď o víkendu sundad řemen dle návodu v jak na to a na fórech. Povolil jsem kladku napínáku a ejhle ani za boha nešla dolů, jen trošku, ale to na sundání řemene nestačilo.
Další věc, co mě zarazila, nebyl tam žádný kryt, předpokládám, že když se o něm v návodech zmiňujete, má chránit řemen a kladky před invazí kamení, vody a jiného harampádí.
[edit]
Nakonec se povedlo, sundal jsem to a vypadá to na kladku napínáku, seženu, pokusím se vyměnit, ikdyž prostoru tam je zatraceně málo
[edit]
Koupil jsem pro jistotu řemen, vodící kladku a kladku hodící se místo napínací. Výměna trvala hoďku s výsledkem naprosto spokojen. Cena 1825,-, možná by se dalo sehnat levnějc, ale i tak jsem rád, že už nejezdím jako pouliční atrakce.
Ford FOCUS 1.8 TDCi 85kW
- rubenso
- Nováček
Ahoj, vedeli by ste mi napisat cisla dielov na vodiace lozisko a lozisko napinacej kladky klinoveho remena pre moje fofo? Napr SKF ako tu niekto spominal. Dakujem.
- jenikHK
- Moderátor
Legenda pokračuje. Po čase se mi zas začal ozývat drážkový řemen. Resp. ne řemen jako takový, ale nějaké ložisko kdesi na řemenici s ním spojeným. POkud auto stojí den-dva, za studena se ozývá pazvuk zadírajícího s ložiska. Po ohřátí (tak 30 km) zmizí.
Co jsem udělal:
- řemen jako takový má cca 20 tis. km a neklouže (na hvízdání nemá vliv zvýšený odběr - např. vyhřívání skla), pro jistotu jsem ho odmastil čističem na brzdy - beze změny.
- napínací kladka vyměněna (cca 12 tis km)
- vodicí kladka vyměněna (12 tis km).
Při povolení předpětí řemenu se nezdá, že by jedna či druhá kladka měla problém (vykazovala vůli nebo evidentně drhla, ale bez sundání řemenu - a tedy i krytu pod motorem stejně poznám prd). Neříkám, že tam problém není, může se stát, že ložisko v kladce je opět KO, holt smůla.
Tak přemýšlím dál - může ten bordel dělat ložisko někde ve spojce kompresoru klimy a nebo ložisko v alternátoru, popř. v tom mezikuse mezi alternátorem a řemenicí? Setkali jste se s tím už?
Jen tak přemýšlím, kde začít...
Co jsem udělal:
- řemen jako takový má cca 20 tis. km a neklouže (na hvízdání nemá vliv zvýšený odběr - např. vyhřívání skla), pro jistotu jsem ho odmastil čističem na brzdy - beze změny.
- napínací kladka vyměněna (cca 12 tis km)
- vodicí kladka vyměněna (12 tis km).
Při povolení předpětí řemenu se nezdá, že by jedna či druhá kladka měla problém (vykazovala vůli nebo evidentně drhla, ale bez sundání řemenu - a tedy i krytu pod motorem stejně poznám prd). Neříkám, že tam problém není, může se stát, že ložisko v kladce je opět KO, holt smůla.
Tak přemýšlím dál - může ten bordel dělat ložisko někde ve spojce kompresoru klimy a nebo ložisko v alternátoru, popř. v tom mezikuse mezi alternátorem a řemenicí? Setkali jste se s tím už?
Jen tak přemýšlím, kde začít...
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium