no vlastně teoreticky se ti spotřeba třeba na palubáku zvětšit může , je li obvod kola větší než předchozí tak stejnou vzdálenost počítadlo zaznamenává jako menší tím pádem ryze teoreticky při naprosto stejném stylu jízdy může se jevit spotřeba jako vyšší ale vzhledem k realné vzdánosti je stejná . No nevím jestli jsem to napsal srozumitelně
spotreba TDDi
- sid
 - Zkušený

Re: spotreba TDDi
průměr kola nemá vliv, vliv má šířka kola /větší valivej odpor/
no vlastně teoreticky se ti spotřeba třeba na palubáku zvětšit může , je li obvod kola větší než předchozí tak stejnou vzdálenost počítadlo zaznamenává jako menší tím pádem ryze teoreticky při naprosto stejném stylu jízdy může se jevit spotřeba jako vyšší ale vzhledem k realné vzdánosti je stejná . No nevím jestli jsem to napsal srozumitelně

Ford focus II 1,8 HB 2007

- Wincenzou
 - Pokročilý

Napsal si to srozumitelně,ale tak jak to píšeš, tak podle toho by pak blbnul i tachometr 
.
Jinak s tou šíří máš pravdu, s tím mám problémy, pneu je široká tak, že u jednoho předního kola drhne při plném otočení...druhé nedrhne vůbec, netušíte proč?

Jinak s tou šíří máš pravdu, s tím mám problémy, pneu je široká tak, že u jednoho předního kola drhne při plném otočení...druhé nedrhne vůbec, netušíte proč?
- sid
 - Zkušený

No ono to tak v podstatě je , v případě rozdílného obvodu kola při stejné rychlosti na stejném autě ukazuje tachometr rozdílné údaje .

- Wincenzou
 - Pokročilý

To mi neříkej.... určitě to není řešeno přes průměr kola, ale třeba nějaký průměr hřídele...ale pokud máš pravdu, tak by si konstruktéři měli dát přes ruce.

- sid
 - Zkušený

no právě proto  , že to není řešeno přes průměr z kola , ale mám pocit /nejsem si jist / ,přes nějaké čidlo na výstupu z převodovky , proto různé kolo různá rychlost . Myslím , že je to nastavené tak , aby i při použití toho největšího kola z TP  tachometr přeměřoval
jo tady jsem našel na foru odkaz na jednoduché spočítání a porovnání rozměru kol
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?s ... _pneu_a=17

jo tady jsem našel na foru odkaz na jednoduché spočítání a porovnání rozměru kol
http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php?s ... _pneu_a=17

- Wincenzou
 - Pokročilý

Záleží jestli se tam měří obvodová nebo úhlová, úhlová se nemění, takže na průměru kola nezáleží...a ani obvodová na tom výstupu z převodovky, je jedno jakej máš průměr kola když se to měří na nějaké hřídeli,která nemění průměr.

- 
				Vewehr
 - Junior

Oni by takový problém neměly být ani rozměry kola, když použiješ správný pneu. Právě proto jsou na větší kola nižší pneu - vnější průměr pneu je pořád skoro stejný a při stejné úhlové rychlosti (otáčení kola) je i zhruba stejná rychlost obvodová. Nárůst spotřeby je pak skutečně dán valivým odporem při větší šířce pneu. Stejně jako při podhuštění...

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
						- Wincenzou
 - Pokročilý

Jo ta šířka pneu mi nedá spát, ale tak co, budou asi tak na tuhle sezónu a pak šlus.

- sid
 - Zkušený

já si , myslím že i s těmi 205 při stejném stylu jízdy  
  ti spotřeba půjde dolů , ten rozdíl valivýho odporu nebude až tak velkej a hlavně je teplo a to je z několika dalším faktorů spotřeba obecně menší

- Palec4
 - Test driver

- Kontaktovat uživatele:

presne toto mi robia zimne pneu pri rajde do prava,teraz mam 17" nic sa nedeje,tak isto aj s 16" co som mal nic nedrhlo,ale preco to robi som sa nedozvedelWincenzou píše: Jinak s tou šíří máš pravdu, s tím mám problémy, pneu je široká tak, že u jednoho předního kola drhne při plném otočení...druhé nedrhne vůbec, netušíte proč?
- Wincenzou
 - Pokročilý

Palec4: Mě teď kámoš poradil at zkusím jít na geometrii a říct jim to, že prý by to mohli dát do kupy...že jeden rejt kola je větší nebo co....

- Palec4
 - Test driver

- Kontaktovat uživatele:

pojdem asi az ked prezujem na zimne a bude mi to liest na nervy  

- Wincenzou
 - Pokročilý

Já asi do týdne, takže pak dám vědět 
EDIT: Spotřeba mi konečně klesla na přijatelnou mez.
Nejdříve jsem jezdil skoro za 7l (léto-zima, 16"-14") po zmírnění jízdy 6,6-7l a po přidávání aditiv v zimě za 6,3-1l a nyní na 14" trasy většinou kolem 10-5km spotřeba 5,75l což si myslím,že je skvělá- konečně.
Jen mě vrtá hlavou, že by tohle mohlo dělat jen aditivum

Ještě musim vyměnit svíčky...ale na tom spotřeba asi nezáleží ....

EDIT: Spotřeba mi konečně klesla na přijatelnou mez.
Nejdříve jsem jezdil skoro za 7l (léto-zima, 16"-14") po zmírnění jízdy 6,6-7l a po přidávání aditiv v zimě za 6,3-1l a nyní na 14" trasy většinou kolem 10-5km spotřeba 5,75l což si myslím,že je skvělá- konečně.
Jen mě vrtá hlavou, že by tohle mohlo dělat jen aditivum
Ještě musim vyměnit svíčky...ale na tom spotřeba asi nezáleží ....
- kaminek
 - Pokročilý

Tady ti pošlu Wincenzou článek, je ve Světě motorů,třeba se ti bude potom lépe spát .Wincenzou píše:Jo ta šířka pneu mi nedá spát, ale tak co, budou asi tak na tuhle sezónu a pak šlus.
Byl Ford Focus combi Trend 1,8TDDI 1999, 90ps
,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie
Je BMW 330d Touring
						,pružiny Enzo-40mm,vzd.filtr K&N,chip,7jx15 ET 38 195/55R15
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=14237 Galerie

Je BMW 330d Touring
- sid
 - Zkušený

teda svět motorů mám rád /mám všechna jejich čísla za posledních 5 let/ , ale tady podle mne udělali soudruzi trochu chybu nevěřím tomu ,  že by o jeden centimetr širší kolo zvýšilo spotřebu o 2,32 l  

. Ještě že tam nedali 235 to by měli snad 16litrů