pane Tylšar alias Wolodyjowsski :Wolodyjowsski píše:Já to nekupuju a věřím, že kdo dá 3 pade za olítaný Mondeo, bude mít třeba i na spojku![]()
Jen vždycky povyrostu když "známy mi povedal"
vazim si toho co robite, poznam vase web.stranky, a dvom ludom som dal tip na Vas, kedze zvazovali nakup auta z bazaru v cechach. o to viac sklamala Vasa reakcia, a este k tomu okorenena tym, ze "jde o (blbeho) slovaka"... najprv som nechcel reagovat, ale vy ste si to museli ulavit hned 2x ...
neviem, kolko fordov (osobnych, nie transit) s tymto motorom ste uz stihli vyskusat. priznavam, ze som taky nesoferoval, a ze moj nazor je utvoreny z recenzii moto-novinarov, resp. od jedneho kolegu, kt. ho ma v s-maxe, hoci v tej slabsej verzii. Ten clovek ma odjazdene stovky tisic km s dizlami od vw, a tiez mal aj focus 1.6 s 80 kW (ten som jazdil tiez). A podla neho je ten turbo-lag najvacsi z vymenovanych prave u 2.2 tdci.
Dalsia vec kt. vyplyva z priebehu vykon. krivky tohto motoru je, ze je treba casto radit, ak teda chce vodic vyuzivat efektivne ten obrovky "kroutak". Ok, beriem, ze ak niekto chce napriek tomu prave tento motor - to moze vediet a akceptuje to.
Hlavny problem u mondea (ako aj s-max / galaxy) s tymto motorom budu ale naklady na jeho "provoz" a v podstate aj bezny servis, kt. sa urcite neobmedzi iba na palivak a "spojku". mimochodom, ak je uvadzanych 35 tisic na stole v ceskych iba za spojkovu sadu, bez DMF, tak potes koste... a mimochodom 2, je to 10% z kupnej ceny - a tipoval by som, ze to nebude posledna vacsia investicia, kt. bude treba skor ci neskor treba urobit vzhladom k najazdu, vid moj dalsi post nizsie...
pane Tylšar - od Vas ako skuseneho odbornika na "ojetiny" by jeden predpokladal, ze budete od kupy tohto mondea odhovarat...