Xenonove predni svetla
-
- Zkušený
Re: Xenonove predni svetla
Přesně! A přitom to má homologaci! Pokud to postavíš před regloskop tak ti všude řeknou, že jsou OK, ale jakmile s tím vyjedeš do provozu tak vidíš úplně hrozně.
Ex ST220 model 2004
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
m.a.x.i.m.u.s píše:foki: Tak krizově jak to poisuješ bych to neviděl. Jak jsme již psal. Stačí uvnitř světla přehodit páčku a originální světlo bude také svítit tahle rovně.
jenze v parabole neni co prehazovat .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Zkušený
To ani netvrdím, ale spíš jsem reagoval na to srovnání těch 2 fotek, že to jeho rovné ohraničení bez výstupků se dá úplně přesně udělat i na originálních světlech, ale originální světla mají to světlo rozprostřené krásně do všech stran. Na té dodělávce není to co ses tam snažil najít a dokreslit, ale je to "kužel" nejsilnějšího světla z výbojky a kolem je vlastně zbytkové světlo.
Ono to je správně takhle jak jsem to dokreslil s tím rozdílem, že mu světlo nejde nahorů = že je jako u originálních světel přepnutých na cestu třeba do UK
Pouze můj názor, ale myslím si, že toto je jedna z nejlepších předělávek, kterou předčí maximálně instalace do čočkových světlometů
Ono to je správně takhle jak jsem to dokreslil s tím rozdílem, že mu světlo nejde nahorů = že je jako u originálních světel přepnutých na cestu třeba do UK

Pouze můj názor, ale myslím si, že toto je jedna z nejlepších předělávek, kterou předčí maximálně instalace do čočkových světlometů
- Přílohy
-
- Xenon.JPG (8.73 KiB) Zobrazeno 2051 x
Ex ST220 model 2004
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Díkm.a.x.i.m.u.s píše: Pouze můj názor, ale myslím si, že toto je jedna z nejlepších předělávek, kterou předčí maximálně instalace do čočkových světlometů

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
ale tim je to ohnisko hodne dole . a vubec to nekresli tu hokejku co to ma delat
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Zkušený
foki: A proč tam chceš tu hokejku? Podívej se jak to svítí na Mondeu a můžu ti říct, že ty co v noci předjíždím a nemají samozatmavovací zrcátko jsou chudáci. Ta hokejka svítí tak moc nahorů, že i když neoslním protijedoucí tak ty předjížděné ve svém směru oslním přes zrcátka určitě.
A proč tě štve že mu to svítí nízko? Hlavní snad je, že neoslňuje a podle toho horního ohraničení bude oslňovat méně než já na Mondeu...
A proč tě štve že mu to svítí nízko? Hlavní snad je, že neoslňuje a podle toho horního ohraničení bude oslňovat méně než já na Mondeu...
Ex ST220 model 2004
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak uz to neresim , ona ta hokejka je nesmysl , mas pravdu , ty co to vymyslely byly blbci . ono to je stejne jedno jak to sviti a na technicke jsou taky kreteni ze chteji furt nejaky hokejky ne ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Zkušený
-
- Zkušený
A malá otázka.
Které světla budou pro řidiče za kterým pojede (případně jej bude předjíždět) auto s xenony příjemnější?
Mondeo s hokejkami, které směřují díky hokejkám do kabiny vozu
nebo
H7R, které mají po celé své délce stejnou výšku?
Které světla budou pro řidiče za kterým pojede (případně jej bude předjíždět) auto s xenony příjemnější?
Mondeo s hokejkami, které směřují díky hokejkám do kabiny vozu
nebo
H7R, které mají po celé své délce stejnou výšku?
- Přílohy
-
- Mondeo xenon.JPG (10.26 KiB) Zobrazeno 1952 x
-
- H7R xenon.JPG (8.04 KiB) Zobrazeno 1954 x
Ex ST220 model 2004
- Jezek
- Nováček
Světlo s rovnou Hell/dunkel Grenze můžeš mít jen
1. U světla s přepnutou clonkou na jiný provoz
2. modul pro ameriku
Můj osobní názor je, že pokud nemám "hokejku" připravuju se zbytečně o hezkých pár desítek metrů osvětlení mého jízdního pruhu.
Pokud mám schválené a správně seřízené osvětlení, předjížděné auto řešit nebudu. Tu chvíli to ten dotyčný vydrží. Oslnit můžeš i s blbě seřízenými H4.
1. U světla s přepnutou clonkou na jiný provoz
2. modul pro ameriku
Můj osobní názor je, že pokud nemám "hokejku" připravuju se zbytečně o hezkých pár desítek metrů osvětlení mého jízdního pruhu.
Pokud mám schválené a správně seřízené osvětlení, předjížděné auto řešit nebudu. Tu chvíli to ten dotyčný vydrží. Oslnit můžeš i s blbě seřízenými H4.
-
- Zkušený
Jezek: Je to přesně jako píšeš. Osobně také jezdím s onou hokejkou, ale občas mi je těch aut předemnou líto když totiž vidím jak jedu v levém pruhu a tomu v pravém osvítím celou kabinu...
Jinak ona hokejka je pro ochranu chodců, protože jsou lépe a již z větší dálky vidět.
Předělávka nexenonových světlometů na xenony je prasárna bez debat, ale jistě se každý setkal s auty které byly takto "upraveny" a někomu to oslňovalo a někomu ne. Pokud pomineme, že ihrdlickova zástavba je nelegální a rozptylem světla s originálem se nemá šanci vyrovnat tak alespoň nebude oslňovat jako kdyby tam dal výbojky bez stínítek a světlo nebylo ořezáno rovnou čárou jako to má teď.
Jinak ona hokejka je pro ochranu chodců, protože jsou lépe a již z větší dálky vidět.
Předělávka nexenonových světlometů na xenony je prasárna bez debat, ale jistě se každý setkal s auty které byly takto "upraveny" a někomu to oslňovalo a někomu ne. Pokud pomineme, že ihrdlickova zástavba je nelegální a rozptylem světla s originálem se nemá šanci vyrovnat tak alespoň nebude oslňovat jako kdyby tam dal výbojky bez stínítek a světlo nebylo ořezáno rovnou čárou jako to má teď.
Ex ST220 model 2004
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kluci, kterým šroubem a jakým směrem mám točit, aby mi světlo svítilo níže. To L je trošku výše než P a z tocho schématku na světle jsem trošku zmatený.
Dík

1.6i 2000*Facelift*16"*EA*DIGI KLIMA*BC*PA
-
- Zkušený
Já ti nevím přesně, protože nejsem u auta, ale podle toho popisu na světle by to mělo být v pohodě poznat, protože podle něj to v pohodě šteluju. U Omegy jsem musel mít nákres jak to mám točit, protože tam nebyla žádné piktogramy oproti Mondeu
Případně to zkus poštelovat šroubem na výšku a poznáš kam to jde- jestli nahorů, nebo dolů...

Případně to zkus poštelovat šroubem na výšku a poznáš kam to jde- jestli nahorů, nebo dolů...
Ex ST220 model 2004
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jestli to dobře chápu tak máš vyznačený dva způsoby jakým když budeš točit se hne parabola, když štelováky k sobě tak dolů když obráceně tak nahoru atd.... myslím, že je to jednoduchý.
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II