Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy

Moderátor:phofy
Odpovědět

Pouzivate aditiva?

Nemám DPF a nepoužívám aditiva
87
16%
Nemám DPF a občas používám aditiva
84
16%
Nemám DPF a vždy používám aditiva
133
25%
Mám DPF a nepoužívám aditiva
75
14%
Mám DPF a občas používám aditiva
66
12%
Mám DPF a vždy používám aditiva
89
17%

Celkem hlasů: 534

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy

Příspěvek od mickielli15 » 05.12.2011 00:32

U Shellu jsem osobně skončil úplně. Vzhledem k tomu, jak se tehdy zachovali a ještě měli tu drzost to veřejně přiznat, bych se nedivil, kdyby si nějakej ten testík v budoucnu "koupili" a pak se jím veřejně náležitě v reklamě chlubili, protože zrovna test kvality jim tehdy udělal antireklamu (respektive oni sami samozřejmě). Takže já bych v případě nějakých dobrých výsledků jejich paliv asi zůstal i tak trochu skeptickej... Prostě když někdo dokáže klamat jednou, a to dost hrubým způsobem, tak mě nepřekvapí, když to bude dělat i nadále. Zvlášť, když na to, že jde o nadnárodní společnost, musí o takových švindlech rozhodovat vedení, minimálně to české. Takže Shell je u mě dlouhodobě :palec_dolu:

P.S. - já si dlouhodobě vybral Vervu a mám s ní najeto dnes už 60000km. Auto už má 200000km a motor je v kondici hřebce před Velkou Pardubickou... :palec_nahoru: Něco na tom bude... :palec_nahoru:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 05.12.2011 03:02

Amen.

U Shellu ČR neberu naftu ani do služebáka. :mrgreen:

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Hampy
Junior
Junior

Příspěvek od Hampy » 05.12.2011 08:00

Vidíš, a můj táta zas tankuje výhradně naftu od Shell, jezdí ve služebácích snad dvacet let, najede přes 100 000 km ročně a nikdy s žádným autem neměl problém, který by způsobila nafta (a to většinou dostane auto nové, a odevzdává ho s nájezdem třeba 200 000 km) :wink: Jezdil snad ve všech škodovkách, v Peugeotech, Fordech... je to o tom co jsem psal výše - člověk si musí vybrat, čemu věřit... já sázím na to, že tankuji dlouhodobě jen na jedné pumpě, kde je velký odběr nafty, přidávám aditiva a auto si stále v pohodě přede. Nějaké testy nebo řeči na internetu mě rozhodně nepřesvědčí, abych jezdil tankovat jinam :bebng:
Snad brzy bude: Ford S-max :-)
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 05.12.2011 08:46

Hampy tys to asi zle pochopil.Shell pouziva lzivy marketing a nekolik let si nechal platit za neco co nam ridicum nedaval,podvadel nas a odplata je takova ze tam netankujeme teda ti co se nechteji nechavat ojebavat.Navic premiovy Shell neni kvslitativne nijak lepsi nezli Benzina Verva a navic je Shell vzdy drazsi u tveho otce se nedivim ono za firemni penize se tankuje s lehkou hlavou.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Hampy
Junior
Junior

Příspěvek od Hampy » 05.12.2011 10:24

Jasné, já neobhajuji marketingové tahy a podobné nesmysly... o tom že shell někoho klamal nic nevím a nezajímá mě to... myslel jsem že se tu bavíme o kvalitě nafty - a ta je podle mě u Shellu prostě dobrá :-) A nevím o tom že by FuelSave měl být "prémiová" nafta a konkurovat Vervě :?: Myslel jsem, že výrobce akorát tvrdí, že snižuje spotřebu o litr na nádrž či co...

Já se nehádám a taky neprosazuju, že Shell je lepší než Benzina a podobné nesmysly, vždyť to ani nejde - na každé pumpě to chodí jinak, ceny jsou rozdílné, kvalita je rozdílná... jen se nenechávám strhnout do nějakých konspirací :-) Nežeru internetové diskuze jako dogma a nevěřím recenzím a testům, kterých je na internetu miliony. Věřím zkušenosti, a ta je v naší rodině se Shellkou prostě dobrá :palec_nahoru: Ale lidi tankujte co chcete :D

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 05.12.2011 10:32

Tak je asi dulezite rici, ze Shell urcite bude mit kvalitni naftu, tj. nehrozi pri jejim tankovani problemy v tom smyslu, ze by byla pancovana nebo neco podobneho. Proste je to normalni kvalitni nafta jako treba u Eurooil. Ale pokud by Shell mel ambice tvrdit, ze maji aditivovanou a naftu (premiovou) tak to uz je jina. Opet vychazim z minulych testu, kdy prodaval naftu s premiovym nazvem a cenou, ale ve skutecnosti se jednalo o uplne normalni naftu. Tak je to asi i nadale.

U Benziny vysel test vyborne a Verva se ukazala jako nejlepsi, ale i TOP Q vysla dobre. Proste tankovanim na Shellce neposkodis motor, ale taky mu nedas to nejlepsi.

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 05.12.2011 10:42

Tak jasně já se nechtěl tady rozepisovat do podrobností tady u Prahy je to většinou ze stejné rafinerie,ale zase musím opakovat lidi nepřestali tankovat u Shellu kuli tomu,že prodávají nekvalitní paliva,ale kuli tomu že lžou a jak se říká, kdo lže ten krade a tak se Shell taky choval. Navíc nedokáže GTL přidávat tady a prémiovou naftu dováží z Polska i proto je dražší než Verva.
Tankuj si v klidu u Shellu já zůstávám u Benziny-Unipetrolu.
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 05.12.2011 17:54

Nevíte někdo jestli se dá nějak zjistit jakou výtoč má konkrétní čerpací stanice? Jedná se mi o to,že beru vervu u čerpací stanice benzina plus v Třemošné u Plzně. Dřív to byl hlavní tah na Plzeň,ale teď už je nějaký čas otevřen obchvat Třemošné a zmíněnou benzinku míjí,tak si myslím,že jim určitě klesla výtoč. Bral jsem naftu a zeptal se na kolik je stupňů,řekli mi,že na -23.Za 14 dní jsem tankoval zas a řekli mi to samé,takže tam asi byla furt ta samá nafta.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

Stanley_vy
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od Stanley_vy » 05.12.2011 21:19

Dnes jsem zahlédl u OMV v Brně na Hladíkové a u Rohlenky na tabuli s cenami MaxxMotion. Netušíte někdo, zda mají i diesel, případně máte nějakou osobní zkušenost s MaxxMotionem v Čechách?

viperk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viperk » 05.12.2011 22:20

u nás ji taky už nabízejí, zřejmě ji testnu, stojí stejně jako verva diesel.

Na SK už ji měli dříve :arrow: http://www.omv.sk/portal/01/sk/!ut/p/c5 ... DAwL0hvbWU!/
Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Obrázek Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Obrázek Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust

kohla
Nováček
Nováček

Příspěvek od kohla » 05.12.2011 22:38

FORD FOCUS COMBI 1.8 TDCi 74kw 2004
Obrázek

viperk
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viperk » 05.12.2011 22:50

dík za info, ještě v sobotu na těch stránkách žádné info nebylo...
Ex Focus 3dv. , 2.0 16V Trend , r.v. 1998 , Moondust Silver , duplex ulter sport , simota, galerie zde .
Obrázek Ex Focus 3dv. , 1.8 Tdci , r.v. 2003 , Black Metal , Rieger, galerie zde.
Obrázek Focus 3dv. , ST modrá střela, r.v.2006, FOX exhaust

Eidž
Test driver
Test driver

Příspěvek od Eidž » 06.12.2011 06:40

Jardak píše:Nevíte někdo jestli se dá nějak zjistit jakou výtoč má konkrétní čerpací stanice? Jedná se mi o to,že beru vervu u čerpací stanice benzina plus v Třemošné u Plzně. Dřív to byl hlavní tah na Plzeň,ale teď už je nějaký čas otevřen obchvat Třemošné a zmíněnou benzinku míjí,tak si myslím,že jim určitě klesla výtoč. Bral jsem naftu a zeptal se na kolik je stupňů,řekli mi,že na -23.Za 14 dní jsem tankoval zas a řekli mi to samé,takže tam asi byla furt ta samá nafta.
Vzhledem k tomu, že přechodová nafta je do -8C a zimní do -20C (plus mínus), tak co se nelíbí? Zimní má téct z pistole od 1. 12. a z rafinerie od 15. 11., aby se to stihlo zavést všude. Pokud má pumpa velkou zásobu přechodové nafty (je levnější), tak i třeba 4.12. z pistole teče přechodová nafta.
Letos klimatické podmínky příznivé, takže to nepoznáš.
Artická nafta je do -30C, ale zase, je dražší, než zimní, která je taky dražší...

2Hampy: spokojený zákazník je i věrný zákazník. Což neplatí o tom, pokud si máš získat zákazníka. A faktem je, že Shell ČR udělal marketingový tah, že prodává aditivované paliva, neboť to bylo v době, kdy se v ČR dělala masáž zákazníků. A Shell sliboval zázračnou přísadu, která sníží spotřebu.

Realitou bylo, že celý koncern Shell vyrobil té přísady vyrobil tolik, že to vycházelo molekulu na litr paliva...
A v testech akreditované laboratoře, mimochodem, kdyby jsi toto vlákno přečetl, tak by jsi věděl, že zde je pdf s tímto testem, vyšlo, že u Shellu je nafta a prémiová nafta pořád to samé. Vzhledem k tomu, že prémiová se prodávala o 1 Kč dráž, pro Shell, super nápad. Vyrobit tunu letáků, zaplatit reklamu a pak z pistole teče pořád to samé.
Mě, jako zákazníka takové chování naštvalo.
A i proto jsem trochu zdrženlivý k nové řadě paliv Fuelsave. Počkám na test akreditované laboratoře. To, že zde či jinde na fóru někomu klesla spotřeba nebo stoupla je nerelevantní. Nemáš motor na brzdě, aby jsi změřil výkon a změřil spotřebu.

Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno

Hampy
Junior
Junior

Příspěvek od Hampy » 06.12.2011 07:05

Eidž píše:2Hampy: spokojený zákazník je i věrný zákazník. Což neplatí o tom, pokud si máš získat zákazníka. A faktem je, že Shell ČR udělal marketingový tah, že prodává aditivované paliva, neboť to bylo v době, kdy se v ČR dělala masáž zákazníků. A Shell sliboval zázračnou přísadu, která sníží spotřebu.

Realitou bylo, že celý koncern Shell vyrobil té přísady vyrobil tolik, že to vycházelo molekulu na litr paliva...
A v testech akreditované laboratoře, mimochodem, kdyby jsi toto vlákno přečetl, tak by jsi věděl, že zde je pdf s tímto testem, vyšlo, že u Shellu je nafta a prémiová nafta pořád to samé. Vzhledem k tomu, že prémiová se prodávala o 1 Kč dráž, pro Shell, super nápad. Vyrobit tunu letáků, zaplatit reklamu a pak z pistole teče pořád to samé.
Mě, jako zákazníka takové chování naštvalo.
A i proto jsem trochu zdrženlivý k nové řadě paliv Fuelsave. Počkám na test akreditované laboratoře. To, že zde či jinde na fóru někomu klesla spotřeba nebo stoupla je nerelevantní. Nemáš motor na brzdě, aby jsi změřil výkon a změřil spotřebu.
Tohle vlákno jsem opravdu celé nečetl, nemám na to čas ani chuť :D Pouze jsem tu odpověděl někomu kdo se ptal, jak jsem spokojen s FuelSave + aditiva :-) A už jsem jednou psal že tyhle konspirační teorie o tom kdo má jak lživý marketing mě nezajímají. Každá velká firma klame zákazníky, vydává své produkty za lepší, než jsou, a nikdo s tím nic nenadělá. Takhle prostě marketing funguje. Já (zřejmě narozdíl od spousty lidí tady) nemám růžový brejle a nedělám si iluze, že by nějaká velká společnost, prodávající paliva, chtěla spasit svět a obdařit zákazníky levným, špičkovým produktem :totlsmile: Takže znovu píšu - tankujte si každý co chcete, bojkotujte Shell za ohavný marketing, já budu dál brát naftu na nejvytíženější pumpě, kterou mám za rohem, protože mému autu chutná a cena je v cajku :-) Až budu tankovat po cestě někam, vezmu klidně na Benzině, Agip nebo Omv a nebudu si myslet že teď moje auto vyskočí do oblak :-) Bude to pravděpodobně úplně stejná nafta, jen od firmy, která "neklame" zákazníky :)

Jardak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Jardak » 06.12.2011 16:38

Eidž: O tu teplotu jako takovou nejde.Spíš mi jde o to kolik tý vervy tam asi tak vytočí,když hlavní tah vede jinudy a oni jsou teď trochu zastrčení. Tankuju plnou 2x až 3x do měsíce a v zimě se vždycky zeptám na kolik stupňů je ta konkrétní nafta a vždycky to číslo bylo trochu jiný.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,

Odpovědět

Zpět na „Pohonné hmoty, benzin, nafta...“