proto mám spotřebu brutální.
Extra nafta a aditiva - zkušenosti, testy
- Radekjo
- Zkušený

Re: extra nafta,aditiva,co vy na to?skusenosti, testy
Zima je pro mě utrpení
Přidávám do Vervy DieselX od Xintexu ale do práce to mám 5Km
9l (sem tam na to šlápnu
)
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
-
Eidž
- Test driver

A nedaj si říct a nedaj si říct.
Aditiva do Vervy? Proč?
Aditiva do Vervy? Proč?
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Radekjo
- Zkušený

Až mi motor napíše na PP "Ty pi..! Zajebáváš mi s tím sajrajtem celý palivový systém"
tak toho nechám. Verva je u mě jen nafta i kdyby se měla třeba jmenovat Verva DIAMANT s cetanovým číslem 2000.
tak toho nechám. Verva je u mě jen nafta i kdyby se měla třeba jmenovat Verva DIAMANT s cetanovým číslem 2000.
FM MKV 2,0 TDCI 15
- lucky.jack
- Test driver

Souhlasím s Radekjo. Není nic proti ničemu a protože pojmu Verva taky moc nevěřím a neberu ji standardně(jen občas), stejně na zimu VIF dávám do jakýkoliv nafty(i když beru jen "značková" paliva).
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Hampy
- Junior

Ve městě mi to taky teď v zimě leze nahoru, na nějakých 7 litrů - ale nemám BC a celou nádrž jsem po městě ještě nevyjezdil, takže nemůžu přesně říct. Za 9 na to musíš docela šlapatRadekjo píše:Zima je pro mě utrpeníPřidávám do Vervy DieselX od Xintexu ale do práce to mám 5Km
proto mám spotřebu brutální.9l (sem tam na to šlápnu
)
Snad brzy bude: Ford S-max 
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.
- Radekjo
- Zkušený

Trefa
Sice nejde pedál na podlahu (to nemá smysl) ale i tak si akceleraci občas rád vychutnám 
FM MKV 2,0 TDCI 15
- Raada
- Test driver

No se studenym motorem to musi byt bomba...
- lucky.jack
- Test driver

...která jednou bouchne a bude mít motor svatej pokoj.Raada píše:No se studenym motorem to musi byt bomba...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
- Radekjo
- Zkušený

Dvě tři minutky ohřátí na volnoběh (myslel jsem na místě) a pomalu jedu. Max 2000!
FM MKV 2,0 TDCI 15
-
Eidž
- Test driver

Ok, hádat se s Vámi nebudu. Ale třeba, pokud budete chtít, tak si o naftě, její výrobě, a vlivu na přímý vstřik, obecně, něco zjistěte (ale chce to chvíli googlit, než psát zde na fóru).lucky.jack píše:Souhlasím s Radekjo. Není nic proti ničemu a protože pojmu Verva taky moc nevěřím a neberu ji standardně(jen občas), stejně na zimu VIF dávám do jakýkoliv nafty(i když beru jen "značková" paliva).
Zjistíte, že aditiva jsou trochu prevít, protože jde o chemické přísady, které mohou udělat úplně jiný důsledek, protože mícháte různé přísady od různých výrobců. Nebo se doporučuje lít 3 aditiva (VIF a jiné) do jedné nádrže, aby jste vyrobili tu nejlepší naftu???
Takže si osladím čaj cukrem-kostka, cukrem-krystal, třtinovým cukrem a ještě medem.
Fajn, jde to. Ale smysl to nemá. A pokud máte jen trochu chuť, tak máte mix, na kterém si nepochutnáte.
Pokud preferujete si do nafty přidat svoje aditiva (např. VIF), tak tankujte klasickou neaditivovanou naftu. Jednak ušetříte (pocitově) a jednak neuděláte mix, který má nespecifikované vlastnosti.
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Radekjo
- Zkušený

Ty věříš aditivům v naftě a já XINTEXU
Diesel-X - DI
KONCENTRÁT NA ÚPRAVU MOTOROVÉ NAFTY
* snižuje tvorbu a usazování karbonu
* inhibuje kyselinu sírovou
* zabraňuje tvorbě usazenin
* zvyšuje cetanové číslo
* usnadňuje starty naftových motorů
* váže vodu
* snižuje bod tuhnutí motorové nafty
* rozpouští parafinové vločky ve zmrzlé naftě
ZÁKLADNÍ INFORMACE
DIESEL-X je směs vybraných petrochemických látek speciálně sestavená k úpravě, omezení a předcházení mnoha současných problémů se spalováním a skladováním motorové nafty. DIESEL-X se doporučuje jako ochrana palivových systémů a moderních vstřikovacích soustav vznětových motorů. Používá se také pro vytápěcí soustavy používající motorovou naftu nebo lehké topné oleje jako palivo. DIESEL-X snižuje usazování uhlíku na vstřikovacích tryskách a ostatních vnitřních částech, což zaručuje správný rozptyl rozprašovaného paliva a jeho stejnoměrnější hoření. Neutralizuje kyselinu sírovou, která může rozpouštět kovové části. Působí jako inhibitor koroze a tím chrání vstřikovače a palivové systémy před rzí. Prodlužuje životnost motoru a značně snižuje jeho opotřebení. DIESEL-X zvyšuje cetanové číslo, čímž se dosahuje snadnějšího spouštění za studena, rychlého zahřátí, nižších výfukových emisí, lepšího spalování paliva a menší potřeby údržby. Snižuje bod tuhnutí motorové nafty z –11 °C na –16 °C. Zamezuje spékání parafinových krystalů, čímž udržuje vstřikovací trysky čisté a prodlužuje jejich životnost. Váže vodu a zabraňuje tak jejímu vnikání do vstřikovacího systému. Za nízkých teplot zabraňuje tvorbě parafinových vloček a následným prostojům v důsledku ucpání palivového potrubí a filtrů.
Diesel-X - DI
KONCENTRÁT NA ÚPRAVU MOTOROVÉ NAFTY
* snižuje tvorbu a usazování karbonu
* inhibuje kyselinu sírovou
* zabraňuje tvorbě usazenin
* zvyšuje cetanové číslo
* usnadňuje starty naftových motorů
* váže vodu
* snižuje bod tuhnutí motorové nafty
* rozpouští parafinové vločky ve zmrzlé naftě
ZÁKLADNÍ INFORMACE
DIESEL-X je směs vybraných petrochemických látek speciálně sestavená k úpravě, omezení a předcházení mnoha současných problémů se spalováním a skladováním motorové nafty. DIESEL-X se doporučuje jako ochrana palivových systémů a moderních vstřikovacích soustav vznětových motorů. Používá se také pro vytápěcí soustavy používající motorovou naftu nebo lehké topné oleje jako palivo. DIESEL-X snižuje usazování uhlíku na vstřikovacích tryskách a ostatních vnitřních částech, což zaručuje správný rozptyl rozprašovaného paliva a jeho stejnoměrnější hoření. Neutralizuje kyselinu sírovou, která může rozpouštět kovové části. Působí jako inhibitor koroze a tím chrání vstřikovače a palivové systémy před rzí. Prodlužuje životnost motoru a značně snižuje jeho opotřebení. DIESEL-X zvyšuje cetanové číslo, čímž se dosahuje snadnějšího spouštění za studena, rychlého zahřátí, nižších výfukových emisí, lepšího spalování paliva a menší potřeby údržby. Snižuje bod tuhnutí motorové nafty z –11 °C na –16 °C. Zamezuje spékání parafinových krystalů, čímž udržuje vstřikovací trysky čisté a prodlužuje jejich životnost. Váže vodu a zabraňuje tak jejímu vnikání do vstřikovacího systému. Za nízkých teplot zabraňuje tvorbě parafinových vloček a následným prostojům v důsledku ucpání palivového potrubí a filtrů.
FM MKV 2,0 TDCI 15
- Raada
- Test driver

Psal jsi, ze to mas do prace 5km, ne? To se ti motor a obzvlaste ten Kent, co tam mas nezahreje ani nahodou na 90stupnu.
- Radekjo
- Zkušený

Co neohřeje? Ty si myslíš že když není ručička na 90 tak to auto má špatné spalování nebo přísady v naftě se míjí účinkem!? No... tak v tom případě musím přehodnotit veškeré dostupné informace o ochlazování motoru. 
FM MKV 2,0 TDCI 15
- Raada
- Test driver

Pracovni teplota motoru je 90stupnu. To na 5km nemas a proto je hloupost motor trapit pod plnym plynem. To je cele... Jestli tam mas Vervu nebo nejaky aditiva je uplne jedno. Dochazi k vyrazne vetsimu opotrebeni motoru. Je to samozrejme tvuj motor tak s nim nakladej jak uznas za vhodne.
- Hal9000
- Test driver