Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravy a údržba laku, mytí, autokosmetika....

Příspěvek od Ada » 03.07.2010 21:50

Jaké máte zkušenosti s MacBRITE REGULAR ?
Obrázek

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006

"Když nejde o život,tak jde o hovno"

Ryko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryko » 06.07.2010 14:43

tak nakoniec som ziadnu 18ml sadu laku od forda za 10 euro nekupoval, dal som si zarobit lak v Hornej Strede, mam 50ml metalizy, vrchneho laku, riedidla, tuzidla a vsetko dokopy ma to stalo 8 Euro... pri zarabani tak maleho mnozstva sice nie je odtien na 100% presny, ale na male oderky je to uplne v pohode...
Ford Focus II Hatchback, 2005, Jeans Blue, Ghia, Duratec HE 2.0

Obrázek
ObrázekObrázek

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 14.07.2010 07:29

Zdravim "Jeans blue" sadu na opravu barvy jsem zakoupil podle Winka ale tón barvy není přesný.
Toto vůbec neřešim a barvu opravuji proto,aby poškozaní npř. nezačalo reznout.Je to stejně trochu vidět,ale mám aspoň dobrý pocit,že jsem pro to něco udělal
Obrázek

neologic
Nováček
Nováček

Příspěvek od neologic » 14.07.2010 07:55

tiez som si nedavno kupil v summite 18 ml sadu a odtien nesedi. priroda je priroda

massq8
Nováček
Nováček

Příspěvek od massq8 » 19.07.2010 17:07

uz roky pouzivam spoustu pripravku od ceskeho vyrobce panoil a muzu jen doporucit zatim zadny velky nedostatek kazdy prostredek me zatim uspokojil http://www.panoil.cz/autokosmetika-c2 :cooler: :cooler:

massq8
Nováček
Nováček

Příspěvek od massq8 » 19.07.2010 17:13

http://www.panoil.cz/autokosmetika-c2 tu toho maji fakt fest dost..

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 19.07.2010 17:27

co slabo objednavame, ked to sem davas 2x za sebou? :irre:

cipius
Nováček
Nováček

Příspěvek od cipius » 01.08.2010 16:55

Tak jsemza 2dny přečetl celé vlákno a něco moudrého jsem se dočetl.Dost zajímyvých věcí a odkazů.Tak teď vybrat jenom to správné a jít na věc.
NEW Ford Focus combi 01/2008 - royal grau,1.6/16V Duratec 100PS Trend Style-X
Obrázek

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 01.08.2010 17:00

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 11.08.2010 01:43

Mam dotaz: Mondeo MKII, 14 let stare, lak uz spise matny. Jsem linej ;] a hadam, ze v tomhle stavu laku by mi odesly ruce jeste drive, nez bych byl v pulce auta. Takze se ptam, zda ma nekdo zkusenosti s temi elektrickymi lestickami z aukra okolo 1kKc, pripadne zda nevyjde na stejno jen kotouc na vrtacku? A pripadne, jake lestidlo v tomhle stavu laku na aute pouzit, hadam ze abrazivo bude za potrebi velmi velice ..
Vystavni to auto uz nikdy nebude, na to uz mimo jine proslo moc kartacema v myckach ;], ale lepsi by to mohlo byt, ne? :]

Dik za info!

Pro nazornost jde o tyhle masinky:
Obrázek
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i

Ada
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada » 17.08.2010 16:13

Ada píše:Jaké máte zkušenosti s MacBRITE REGULAR ?
Tak jsem tuto leštěnku koupil za 300k. :palec_nahoru: Autí bylo v myčce a leštěnka přežila.Je s tim snadná a lehká práce a výsledek :palec_nahoru:
Obrázek

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 21.08.2010 20:41

Takze moje zkusenost, pokud by se to nekomu hodilo. Nakonec jsem objednal elektrickou lesticku (prvni obrazek v mem predchozim prispevku) a k tomu jsem v AutoKelly koupil "Turtle Wax tekuty vosk teflon". To jsem si nechal doporucit od prodavace, vypadal ze tomu rozumi :] a doporucoval neco s jen velmi malym abrazivnim efektem, pokud se pouziva elektricka lesticka. Asi to nebyl stastny napad.

Potreboval jsem trochu vylestit 14 let stare mondeo, hlavne boky uz zacinaly byt trochu matne, predchozi majitel si s myckami nebral servitky, takze jsem v tom pokracoval i ja, nebylo uz co zkazit ;].

Takze zkusenost, auto jsem nechal v podvecer ve stinu vychladnout, nasadil na talir "chlupate rouno", lehce namocil a nanesl vosk. Otacky okolo 1500ot/min se ukazaly asi jako nejvhodnejsi. Bohuzel prace s elektrickou lestickou je efektivni asi jen na opravdu velkych plochach (kapota, strecha), navic tahle zelva moc abraziva ocividne neobsahuje, tohle je cisty vosk :/. Takze ve vysledku jsem lestickou napatlal jsem pulku auta a pak to radeji nanesl hadrem rucne.

Problemy, ktere se objevily:
- lesticka je obrovska, tedy relativne. Takze manipulace nic moc, vaha take moc prijemna neni
- vsude to caka drobne kapicky vosku, ktere kdyz zaschnou, jdou opravdu spatne dolu. Nepomuze ani minimalni davkovani vosku, nebo nizke otacky. Nasledne odstranovani tech malych kapek zaschleho vosku je ... silne iritujici ;]
- je problematicke se s lestickou vyhnout plastum, jak to z nich jde pak dolu, znate asi sami

Suma sumarum, lesticka neusnadni praci, alespon v zadnem pripade ne pri nanaseni vosku. Zkusim jeste koupit nejaky lehce brusny prostredek a osmrdlam auto ne rounem, ale molitanovym kotoucem, lepe zvladne nerovne plochy. V pripade "vybrusu" to uz asi vyhody mit doufam bude, vzpominam si dobre na snahu vratit rucne lesk staremu formanovi, pred hodne lety, to mi skoro ruce upadly a to jsem byl v te dobe v hodne dobre kondici ;]. Auto se tedy 'leskne' vyrazne vice nez pred aplikaci vosku, ale takove ty jemne vsesmerove skrabance z kotoucu mycek na laku stale jsou. Ale tohle je proste uz auto s minuleho tisicileti, s tim uz jsem se smiril.

Naklady litr, za ty penize zbyla pouzitelna rotacni bruska a pri trose stesti se bude hodit i na to lehke vybrouseni laku s jinou vhodnejsi chemii. Dam vedet, pokud se k tomu dokopu.

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 21.08.2010 22:24

Spravil si viacej chýb. Asi prvá najväčšia chyba je výber produktu od turtlewaxu na leštenie a velmi zlá kombinácia "vosku" s vlneným kotučom. Vlnený kotúč sa používa pre silný cut (úber), čiže k tomu potrebuješ aj drsnejšiu pastu. Ak by si aj mal takuto kombináciu, tak po nej zákonite musíš ísť jemnejšími vecami. Prácu s leštickou to chce prax. Inak čo máš doma nezahadzuj, kúp jemny "molitánový " kotúč a sním nanášaj trebars vosk. A ak investujes to origo leštiacej pasty (3M , meguiars, menzerna ... atd atd atd) tak si kúp ešte jeden tvrdší molitánový kotúč a možno odstrániš aj pár škrabancov.

A bavlnený kotúč sa nikdy veľmi nevlhčí , zober rozprašovač a asi z 1m cca strekni naň jemny prach vody. To stačí.

Edit: k tým plastom atď, na to sa požívajú maskovacie pásky, aby si bezpečne mohol ísť až na hranu plastu. Môže sa stať, že by si plast aj trvalo poškodil (spálil).
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

spachal
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 21.08.2010 22:56

Dik za info, chybami se clovek uci a psal jsem to zde prave proto, aby stejnou cestou nesel, zbytecne, nekdo dalsi :]. Molitanove kotouce k tomu mam, dve tuhosti a ruzna vyska materialu, zkusim pripadny vybrus laku prave s nimi. Rouno jsem navlhcil jen mokrou dlani, ale i tak to bylo opravdu moc, nastesti se da prebytecne vody zbavit vcelku lehce pri 6tis. otackach :].

Pokud budu nekdy nanaset pouze vosk, nema elektricka lesticka z meho pohledu zadny vyznam, prace je stejne rychla jako s hadrem nebo nanaseni rukami a presnest nesrovnatelne horsi. Tohle ma vyznam opravdu asi jen pri zbrouseni stareho laku na autech +10 let, tam muzu ze zkusenosti potvrdit, ze prace s hadrem a abrazivni pastou je desna, auto velikosti kombiku jsem brousil asi pet hodin a neni to opravdu nic prijemneho. Vysledek me tenkrat ale opravdu prekvapil, jen se to neda provadet moc casto, zase tolik toho laku na aute neni ;]] ..

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 21.08.2010 23:19

Ver mi, že lestička je dobrý pomocník :wink: Len to chce prax, leštia sa aj funglo nové laky. Čo sa týka vosku, tak jeho strojné nanášanie je len jedna z možných techník (ked vies robiť s lestičkou, tak rýchlejšia, ideal excentrickou). Ja tiež preferujem aplikáciu rukami. No držím palec. Hlavne s rozumom, rotačná leštička vie byť aj riadne zakerná :wink:
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“