souhlasím s Kóťou, člově nemusí být brzda motoru když chce mít nižší spotřebu. Taky jsem to hodněkrát zkoušel, vždycky na stejný trase dlouhý asi 40 km a vždycky v noci, kdy naní provoz, aby mě neovlivňovaly věci jako předjíždění nebo táhnutí se za nějakou šáde.
Zkoušel jsem jet s opravdu, ale opravdu lehkou nohou, přidávání plynu velice zvolna, žádný točení motoru a když jsem jel třeba do kopce, postupně jsem ubíral plyn podle toho jak auto v kopci zpomalovalo, prostě aby nebyl motor tolik v záběru ... výsledek byl spotřeba 6 litrů.
Druhá zkouška spočívala v tom, že s přidáváním se nebudu až tak s*át, na výjezdech z obcí jem přidal spíš razantněji abych mohl dřív zařadit pětku, do před kopcem jsem přidal a pak už žádný ubírání a spotřeba vyšla 5,6 litrů.
I kámoš mi říkal, že se mu zdá, že když jede jako prase, žere mu to míň než když se snaží.
V létě jsem potkal na cestě do Znojma nějaký Mondeo a vyloženě se chtěl honit, celou cestu jsme se navzájem provokovali až jsem si říkal, že to bude o nějaký ten litr víc, ale spotřeba byla naprosto stejná jako když jsem jel normálně.
To moje vyjadřování je taky trochu kostrbatý, Kóťo, my si rozumíme že?