diagnostika
-
Diagnostika
Ahoj poví mě někdo jakou mám použít diagnostiku na Focuse 1.8 TDDi. R.v. 2000 Zajímá mě jaký protokol. Na té mojí benzín funguje nafta né. Dík.
-
- Nováček
Re: diagnostika
Originální diagnostiku od Fordu, nebo diagnostický kabel od Tomina123, o kterém se celou dobu bavíme. Používá proprietární forďácký protokol. Žádný generický protokol jednotka na TDDi neumí.
Mondeo combi 2004 TDCi 96kW
-
- Zkušený
Stojím před rozhodnutím co pořídit?
Zmiňuje se zde nějaký kabel ELM327, který lze na ebay zakoupit kolem 750,- včetně dopravy. K tomu jsem pochopil je potřeba ještě nějaký program (nejlépe jiný a propracovanější než free), ale ten by snad měl jít sehnat.
Nebaví se zde o přístroji označovaném jako U480, které lze na ebay zakoupit kolem cca 600,- včetně dopravy.
Má někdo osobní zkušenost s tím přístrojem?
Nepotřebuji nic extra a stačí mi jen případné načtení chyb tak by byl asi vhodnější přístroj U480
Zmiňuje se zde nějaký kabel ELM327, který lze na ebay zakoupit kolem 750,- včetně dopravy. K tomu jsem pochopil je potřeba ještě nějaký program (nejlépe jiný a propracovanější než free), ale ten by snad měl jít sehnat.
Nebaví se zde o přístroji označovaném jako U480, které lze na ebay zakoupit kolem cca 600,- včetně dopravy.
Má někdo osobní zkušenost s tím přístrojem?
Nepotřebuji nic extra a stačí mi jen případné načtení chyb tak by byl asi vhodnější přístroj U480
Ex ST220 model 2004
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych dal prednost tomu ELM327, nez nejakemu udelatku v krabicce. Oboji bude cina, ale ten ELM je trochu univerzalnejsi vec ve smyslu ze si k nemu muzes sehnat ruzne softwary s moznosti zapisu zivych dat na disk napr. To s tou krabickou asi nepujde.
Z jakeho roku mas to ST ? Ktere piny mas v OBD konektoru ?
Z jakeho roku mas to ST ? Ktere piny mas v OBD konektoru ?
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4 2.5T, Focus MK2 1.6 HWDA, Sierra DOHC turbo dlouho ve stavbě
-
- Zkušený
Jaké piny mám v OBD konektoru netuším, ale případně se zítra za světla podívám.
Mám to 11/2003 a modelovou řadu teda 2004
Teď mi to háže chyby P0171 a P0174 tak s tím se servisákem bojuju a nerad bych platil zase hromady peněz za diagnostiku tak jsem se rozhodl pro nákup něčeho takového...
Bude se to řešit asi pátráním po prasklé hadici, případně zkusím ještě pročistit váhu vzduchu a v brzké době přijde výměna palivového i vzduchového filtru a výměna svíček tak se uvidí jestli se to odstraní...
Mám to 11/2003 a modelovou řadu teda 2004
Teď mi to háže chyby P0171 a P0174 tak s tím se servisákem bojuju a nerad bych platil zase hromady peněz za diagnostiku tak jsem se rozhodl pro nákup něčeho takového...
Bude se to řešit asi pátráním po prasklé hadici, případně zkusím ještě pročistit váhu vzduchu a v brzké době přijde výměna palivového i vzduchového filtru a výměna svíček tak se uvidí jestli se to odstraní...
Ex ST220 model 2004
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
potřeboval bych poradit přečetl jsem si celou diskuzi ,ale nic nevim.nevíte kolik stojí nějakej programek dobrej na diagnostiku?Koukal jsem na http://www.aukro.cz/item875778529_diagn ... _cena.html
Vubec nic o diagnostice nevim ,tak se chci zeptat jestli nemá někdo s nějakou diagnostikou do 1000kc zkusenosti.(neumim s ebay)
chtěl bych aby uměla live data,průměrnou spotřebu,okamžitou a třeba i něco seřídit
Vubec nic o diagnostice nevim ,tak se chci zeptat jestli nemá někdo s nějakou diagnostikou do 1000kc zkusenosti.(neumim s ebay)
chtěl bych aby uměla live data,průměrnou spotřebu,okamžitou a třeba i něco seřídit
ford focus combi 1.8 r.v.99
- ziky31
- Nováček
Rad bych se primluvil, aby nam nekdo zkusenejsi odpovedel. Nabidka je to fakt zajimava. Ja bych jeste otazku pridal a to jestli mi bude fungovat u TDDI r.v.2003? Uz tu bylo zminovano, ze protokol EOBD je u dieslu od roku 2003, ale napada me jestli to nahodou neplati jen pro TDCi. Popr jak poznam, ze EOBD muj Focus podporuje(krom toho ze si to koupim a zjistim ze to nefunguje).
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jak poznas jestli tvoje auto podporuje EOBD normu: podivej se na stitek ktery bys mel najit pobliz diag.zasuvky. Asi nekde u pojistek. Melo by to tam byt uvedene.
Rozhodne se neresi to jestli je to TDDI nebo TDCI, atd.
Proste od urciteho roku musi vsechna auta odpovidat na par zakladnich povelu normy.
Norma predepisuje co musi auto urcite podporovat a pak jsou navic nepovinne veci.
Jelikoz ma kazdy vyrobce svuj diagnosticky protokol, tak normu splnuje vetsinou jen na povinne minimum. Skutecnou diagnostiku dela pomoci jineho protokolu, nez je EOBD.
Tech povinnych je par a primarne se tykaji hlavne emisi. Kvuli tomu byla take norma zavedena.
Vycteni a smazani chyb je soucasti normy, takze pokud tvuj tddi bude uz EOBD umet, tak s tim ELMem bys to mel vycist.
Druhy aspekt veci je kvalita Cinskych veci. Vetsine lidi to chodi, nekterym lidem to na Fordech nechodi.
Ford pouziva svuj zpusob kodovani dat na dvou dratech (sbernici nazyva PWM/SCP) a
na ni je velmi presny zpusob kodovani logickych jednicek a nul. Pokud Cinsky ELM vygeneruje signal o vic jak 1 mikrosekundu nepresne, jednotka v aute neodpovi.
Plus nezapomen ze tohle je jen kabel. Pro slusnou praci budes jeste potrebovat soft.
Ty free ptakoviny co kazdy dodava k temhle kabelum jsou free a je to poznat.
Zkousel jsem napr. jeden z nich na benzin. Mondeu ktere nebylo plne eobd kompatibilni.
Soft se "spojil" a kdyz jsem stiskl "vycist chyby", tak soft zahlasil ze zadna chyba v jednotce neni. Ve skutecnosti ale jednotka NEodpovedela, protoze NEpodporovala dotaz na chyby.
Soft mylne tuto "neodpoved" auta interpretoval jako ze neni zadna chyba.
Na predchozi strane mas odkaz na o neco drazsi kabel, ale vyzkouseny na TD a TDDI a to
bez ohledu na rok vyroby. Tento kabel pouziva servisni protokol fordu, ne eobd.
Cena je vcetne softu.
Rozhodne se neresi to jestli je to TDDI nebo TDCI, atd.
Proste od urciteho roku musi vsechna auta odpovidat na par zakladnich povelu normy.
Norma predepisuje co musi auto urcite podporovat a pak jsou navic nepovinne veci.
Jelikoz ma kazdy vyrobce svuj diagnosticky protokol, tak normu splnuje vetsinou jen na povinne minimum. Skutecnou diagnostiku dela pomoci jineho protokolu, nez je EOBD.
Tech povinnych je par a primarne se tykaji hlavne emisi. Kvuli tomu byla take norma zavedena.
Vycteni a smazani chyb je soucasti normy, takze pokud tvuj tddi bude uz EOBD umet, tak s tim ELMem bys to mel vycist.
Druhy aspekt veci je kvalita Cinskych veci. Vetsine lidi to chodi, nekterym lidem to na Fordech nechodi.
Ford pouziva svuj zpusob kodovani dat na dvou dratech (sbernici nazyva PWM/SCP) a
na ni je velmi presny zpusob kodovani logickych jednicek a nul. Pokud Cinsky ELM vygeneruje signal o vic jak 1 mikrosekundu nepresne, jednotka v aute neodpovi.
Plus nezapomen ze tohle je jen kabel. Pro slusnou praci budes jeste potrebovat soft.
Ty free ptakoviny co kazdy dodava k temhle kabelum jsou free a je to poznat.
Zkousel jsem napr. jeden z nich na benzin. Mondeu ktere nebylo plne eobd kompatibilni.
Soft se "spojil" a kdyz jsem stiskl "vycist chyby", tak soft zahlasil ze zadna chyba v jednotce neni. Ve skutecnosti ale jednotka NEodpovedela, protoze NEpodporovala dotaz na chyby.
Soft mylne tuto "neodpoved" auta interpretoval jako ze neni zadna chyba.
Na predchozi strane mas odkaz na o neco drazsi kabel, ale vyzkouseny na TD a TDDI a to
bez ohledu na rok vyroby. Tento kabel pouziva servisni protokol fordu, ne eobd.
Cena je vcetne softu.
Tomin
-
- Zkušený
Co používáte za softy k ELM327?
Jede mi ScanMaster, ale třeba ProScan 5,6 mi nějak nejde rozchodit a háže chybu. Neměl by někdo nějaký tip jak na to?
Stáhl jsem si FTDI USB Drivers, ale nevím co s tím když tam není nějaký exe soubor
http://www.myscantool.com/download/
Jede mi ScanMaster, ale třeba ProScan 5,6 mi nějak nejde rozchodit a háže chybu. Neměl by někdo nějaký tip jak na to?

Stáhl jsem si FTDI USB Drivers, ale nevím co s tím když tam není nějaký exe soubor

http://www.myscantool.com/download/
Ex ST220 model 2004
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na prvnim obr. ti pise ze mas zkusit manualne nastavit protokol. Takze zkus
PWM/SCP nebo CAN.
Ale na druhem pise ze interface ktery pouzivas neni od spravneho vyrobce a ze mas smulu.
PWM/SCP nebo CAN.
Ale na druhem pise ze interface ktery pouzivas neni od spravneho vyrobce a ze mas smulu.
Tomin
-
- Zkušený
A co ty ovladače, které jsem stáhl, ale nevím co s nima? Nemůžou pomoct? Nebo mám zkusit nižší verzi když když tady někdo píše, že mu 5,5 jede?
Tyto možnosti mám na nastavení (když odznačím Automatic detection):
Tyto možnosti mám na nastavení (když odznačím Automatic detection):
Ex ST220 model 2004
- Tomin123
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti kabel chodi uz s jinym softem, tak ovladace neres. Urcite chodi.
Nastav:
- ELM327
- protokol J1850 PWM nebo (pri neuspechu) zkus CAN 29bit, 500kbps (to je pro Ford)
- rychlost nech 9600
- inicializace zapnuta
Nastav:
- ELM327
- protokol J1850 PWM nebo (pri neuspechu) zkus CAN 29bit, 500kbps (to je pro Ford)
- rychlost nech 9600
- inicializace zapnuta
Tomin
-
- Zkušený
Asi bude v NTB nějaká chybka, protože mi to háže nějakou chybu
Když to instaluju a vyzkouším to stejné na stolním PC tak to funguje...
Nic, musím se dokopat obnovit zálohu a snad nebude potřeba reinstalovat celý win

Když to instaluju a vyzkouším to stejné na stolním PC tak to funguje...
Nic, musím se dokopat obnovit zálohu a snad nebude potřeba reinstalovat celý win

Ex ST220 model 2004
- Sobull
- Zkušený
Tak jsem ozkoušel scanmaster a měl bych dotaz.
Nesetkal jste se někdo s chybou P2002 - particulate trap efficiency below treshold?
Je jasný, že je to něco s DPF asi, ale nevím jak si to přesně vyložit, není to moc konkrétní. Každopádně mám filtr venku, takže nějaký hlášky od něj bych nečekal.
Nesetkal jste se někdo s chybou P2002 - particulate trap efficiency below treshold?
Je jasný, že je to něco s DPF asi, ale nevím jak si to přesně vyložit, není to moc konkrétní. Každopádně mám filtr venku, takže nějaký hlášky od něj bych nečekal.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Prosim o radu k nasledujicimu:
Soft - ScanMaster-ELM, verze 1.6.0.0
1. Funguje vam test Lambda sondy? Mne to nic nenacita.
2. Dale zalozka 'Vysledky monitorovaciho testu' uplne spodni radek s oznacenim $56 mam nekdy nad povolenou maximalni hodnotou - co to znamena? Nikde nevidim vysvetlivky.
3. Pokud zkusim v menu Spotrebu paliva, vyskoci hlaska, ze vaha vzduchu neni podporovana. Mam neco s vahou vzduchu nebo jenom software tu moji neumi? Mel jsem za to, ze nekdo tady psal, ze mu to spotrebu meri.
Jinak zalozku s Chybovymi kody mam prazdnou, coz je na jednu stranu dobre, na druhou stranu to nepomaha resit nektere problemy, ktere s autem jsou.
Edit:
k bodu 2. - Nasel jsem toto http://www.autoservicetech.com/fordmode6misfire.html
uplne dole se neco o $56 hovori, ale prestoze nejake zaklady anglictiny zvladam, tak jsem to z toho nepochopil. Muzete na to nekdo mrknout? Dik
Soft - ScanMaster-ELM, verze 1.6.0.0
1. Funguje vam test Lambda sondy? Mne to nic nenacita.
2. Dale zalozka 'Vysledky monitorovaciho testu' uplne spodni radek s oznacenim $56 mam nekdy nad povolenou maximalni hodnotou - co to znamena? Nikde nevidim vysvetlivky.
3. Pokud zkusim v menu Spotrebu paliva, vyskoci hlaska, ze vaha vzduchu neni podporovana. Mam neco s vahou vzduchu nebo jenom software tu moji neumi? Mel jsem za to, ze nekdo tady psal, ze mu to spotrebu meri.
Jinak zalozku s Chybovymi kody mam prazdnou, coz je na jednu stranu dobre, na druhou stranu to nepomaha resit nektere problemy, ktere s autem jsou.
Edit:
k bodu 2. - Nasel jsem toto http://www.autoservicetech.com/fordmode6misfire.html
uplne dole se neco o $56 hovori, ale prestoze nejake zaklady anglictiny zvladam, tak jsem to z toho nepochopil. Muzete na to nekdo mrknout? Dik