pokec o strednej triede

Moderátor:phofy
Odpovědět
Culex42

Re: pokec o strednej triede

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:30

ak to mam vratit k povodnej debate, teda prechod z nizsej strednej triedy na strednu, teda z fokusa hore: ak prejdes na bmw 3, nedostanes "vacsie" auto. dostanes len "to iste" akurat v premiovej znacke a vo verzii sedan miesto HB. to je vsetko. ak chces vacsie auto ako fokus, musi prejst na bmw 5. a nejake zaradenie do tried "s tym nic nema". lebo by si klamal sameho seba, ak by si sa tlacil v 3-ke a tvaril sa, ze mas vacsie auto, lebo nemas.

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 24.09.2009 15:34

Chapem ta, ale tu zas treba povedat ze ked Focus aj Focus II vysiel, boli a resp. aj su to napr. najsirsie auta v triede :idea: A ked tam sedis ta sirka budi ten dojem velkosti. FFII ma uz aj riadny razvor, bliziaci sa k tej 3, to je pravda. Ale ked si pozres ine cisla, ze aj Accord, Avensis ba aj Passat sa mi mari, su uzsie o peknych par centi ako FFII, tak jasne ze sa nepremiestnujes kvoli priestoru.

A samozrejme tym priestorom myslim zadne sedadla a kufor, vpredu sa rovnako dobre usadis aj vo Fiate 500. Sice ja osobne nie, pri verzii so stresnym oknom nemam kam dat hlavu :lol:

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:37

TripleJay píše:sak jasne, ja trvam na tom ze do tried sa to ma delit podla razvoru. Cena primarne zaradenie do triedy neurcuje. mini/male/nizsie/stredne/luxusne/sportove je radenie podla razvoru, resp. urcenia. Cena tam nehra rolu. Do sportovych zaradis aj Mercedes SL za 4 mega ale aj Mazdu MX5 za 900k.
To, ze mne osobne by stacilo napr. auto z nizsej strednej triedy kvoli rozmerom a praktickosti ale mam rad BMW a kupim si jeho 1 pre jeho pridanu hodnotu v triede (zadny nahon, jazdne vlastnosti, spracovanie) a hoci aj stoji o polovicu viac ako Golf, mam fpecku, kupim si ho. Radsej ako dialnicny korab BMW 5.
Inac na Z4 tiez skor vidam zeny, hlavne missky :lol:
a prave razvor je pri bmw strasne zavadzajuci, lebo ako bolo povedane, bmw robi auta aj kvoli nieco inemu, alebo s inou myslienkou, alebo ako to povedat. freude am fahren. tam vacsi razvor sluzi stabilnejsiemu autu a nie vacsiemu vnutornemu priestoru. staci mat trochu viac cm (ako ja :o) a posadat si do 3 a 5 bmw a fokusa a mondea a audi 3, 6 (so 4 som zatial nemal tu cest :o) a hned zistis, kto je mensi :o)))
Naposledy upravil(a) Culex42 dne 24.09.2009 15:39, celkem upraveno 1 x.

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:38

TripleJay píše:Chapem ta, ale tu zas treba povedat ze ked Focus aj Focus II vysiel, boli a resp. aj su to napr. najsirsie auta v triede :idea: A ked tam sedis ta sirka budi ten dojem velkosti. FFII ma uz aj riadny razvor, bliziaci sa k tej 3, to je pravda. Ale ked si pozres ine cisla, ze aj Accord, Avensis ba aj Passat sa mi mari, su uzsie o peknych par centi ako FFII, tak jasne ze sa nepremiestnujes kvoli priestoru.
no, preto som hovoril, ze s fordom sa zle porovnava, lebo fordy su vzdy najvacsie v triede :o))))))
Naposledy upravil(a) Culex42 dne 24.09.2009 15:40, celkem upraveno 1 x.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 24.09.2009 15:39

aj SUVcko toyota rav4 bola uzsia ako focus2. ale neviem ci ta nova uz nezmohutnela :mrgreen:
inac mondeo je rozmermi vo vyssej strednej ale je to auto strednej triedy (razvor, motory, vybava)
a teraz superb kombi ma najvacsi kufor (660 litrov) zo vsetkych aut vo vyssej strednej ale skodovkari ju uz spravne radia do strednej triedy :wink:
lebo technicky (motorovo a vybavou) vyssia stredna trieda je uplne o inom :wink:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:40

jo presne KH

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:42

TripleJay píše:A samozrejme tym priestorom myslim zadne sedadla a kufor, vpredu sa rovnako dobre usadis aj vo Fiate 500. Sice ja osobne nie, pri verzii so stresnym oknom nemam kam dat hlavu :lol:
ja ked som si sadol do 207 CC, a dal sedadlo uplne najnizsie, aj tak mi trcalo celo nad predne sklo :o)))) ale v SLK uz nie :o))))) ale tam su tie sedadla zase tak nizko, ze som mal pocit, ze budem mat kolena za usami :o))))

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 24.09.2009 15:43

inac ale ako prichadzaju tieto nove nezvycajne auta, crossovery, malicke mestske multivany atd atd, hocake skatule, tak tieto triedy asi uz prestavaju davat zmysel :mrgreen:

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 24.09.2009 15:44

jasneee.... Preto si musime povedat o com sa bavime. Kebyze sa triedy vytvarali podla vnutorneho priestoru, tak by to bol mismas a haluz najvacsia. Pri tomto sa mi vzdy vybavi ked som davno cital test Toyoty Yaris Verso s posuvnou zadnou lavicou. To auto bolo aj dost siroke a zaver testu bol, ze je v nom viac miesta ako v terajsom BMW7 :idea: Ale povedat ze Toyota Yaris Verso patri do luxusnej triedy je nonsens, nie? Je to aj o materialoch, technike atd atd.

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 24.09.2009 15:45

jj je tam viac parametrov podla ktorych keby sme isli, mame to poprehadzovane halabala :D

Culex42

Příspěvek od Culex42 » 24.09.2009 15:45

presne, takze KH musi upravit specifikaciu na prvej strane a povedat, kam sa chce vlastne posuvat :o)))))

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 24.09.2009 16:34

To je to co som pisal. Premiovky (mb, bmw, lexus, audi) maju v strednej triede auta vo velkosti ostatnych (neprenmiovych znaciek) nizsej strednej.

Lenze to podla mna vzniklo tak, ze nepremiove automobilky potrebuju konkurovat aj premiovym - nepriamo samozrejme. Na jednej strane je to cenou, na druhej strane sa snazia dohnat rozmery a ponuknut zakaznikovi nieco navyse. Preto je taky "chaos" (teda ako pre koho) v tom, kam co patri. A je to vidiet aj v boji medzi premiovkami samotnymi - preco napr. take A6 je ovela vacsie ako MB-E (min. z hladiska vnutorneho priestoru) alebo bmw-5? Lebo preto, ze proste musia konkurovat MB a BMW aj niecim inym - a to ine su okrem ceny aj rozmery.

Lebo len rozmery (k urceniu triedy) to nie su, dnes su najspolahlivejsim meradlom motory - si vsminite, ze v nizsej strednej triede neexistuje V6 (teda su vynimky nejake extremne sport rieseniea, ale v beznej ponuke nie su) a v strednej to nie je take neobvykle.

Plus zase vzdy su v danej triede premiove znacky a tie ostatne (mainstream). Obvykle sa to da tiez (okrem ceny) poznat aj z ponuky motorov -tam kde mainstream v danej triede (hlavne v strednej - kedze donedavna tam len premiove znacky zacinali a mainstreamove koncili) konci, premiove zacinaju....
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 24.09.2009 17:16

Culex42 píše:presne, takze KH musi upravit specifikaciu na prvej strane a povedat, kam sa chce vlastne posuvat :o)))))
ja sa uz neposuniem asi nikam :mrgreen:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 24.09.2009 18:49

a musis sa furt niekam posuvat ? nemozes na par rokov zostat v tom co mas ? aspon kym nepostavis ten barak... ts ts... :mrgreen:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 24.09.2009 22:44

ale sak pisem, ze sa nikam neposuvam
xcel som len pokecat 8)
ak sa posuniem tak len do stavu bez aut :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“