Rozvody benzín 1998-2004
-
- Junior
Re: Přeskočený rozvoďák?
Tak to si zase umím představit větší průsery.
Mysli pozitivně - až sundáš hlavu, tak si ji přerovnáš, zabrousíš znova ventily (až vyměníš ty 2 ohlé - pokud nestačí je jen obrousit), vyměníš simerinky na vodítkách ventilů, aby se ti tudy do motoru nepřisával olej a bude.
Mysli pozitivně - až sundáš hlavu, tak si ji přerovnáš, zabrousíš znova ventily (až vyměníš ty 2 ohlé - pokud nestačí je jen obrousit), vyměníš simerinky na vodítkách ventilů, aby se ti tudy do motoru nepřisával olej a bude.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
- miki21
- Test driver
udělá se hlava,zvednou se tlaky....a začne klepat spodek
jj mysli pozitivně 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
-
- Junior
Ty jsi strašný pesimista.
Mysli pozitivně - třeba to příště bude prasklý brzdový kotouč...
Mysli pozitivně - třeba to příště bude prasklý brzdový kotouč...
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
- pbjun
- Test driver
Musis to brat spise realisticky...
Tozn. jak psal miki21, udelas hlavu a fouknou kruhy nebo hur zaklepe to na klice, ale je fakt ze nemusi takze slozit a doufat 

-
- Nováček
Hele nestrašte mě jo:) Jinak-hlava je dole a jsou obtisklý 2 výfukový na 4-tým pístu a jeden výfukový na 3-tím. Na ty 4-ce je to vidět i okem prosti světlu, že je jeden ventil hnutej. Zejtra odvážím hlavu na udělání, tak jsem zvědavej, co mi pak řeknou, kolik ventilů se bude muset dát novejch..
- Jardak
- Test driver
Myslím si,že tady v tom případě můžeš být v klidu.Riziko zaklepání na klice je tehdy,když je motor před smrtí,bere olej a udělá se částečná oprava motoru tzn.vymění se kroužky,příp.i písty, GO hlavy a klika se nechá.Nebo tam někdo dá hustý olej,což má podobný účinek.U ventilů není běžné,při dnešní kvalitě materiálů,že by těsnili jen trochu.Teda alespoň v delším horizontu.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Junior
Já tě přece nestraším.Koubas píše:Hele nestrašte mě jo:) Jinak-hlava je dole a jsou obtisklý 2 výfukový na 4-tým pístu a jeden výfukový na 3-tím. Na ty 4-ce je to vidět i okem prosti světlu, že je jeden ventil hnutej. Zejtra odvážím hlavu na udělání, tak jsem zvědavej, co mi pak řeknou, kolik ventilů se bude muset dát novejch..
Mně je ale stejně divné, že se jedná o výfukové ventily.
Sací mají přece větší průměr a tak to bývají tyhle.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.
-
- Nováček
rozvodový řemen
Ahoj forďáci mam dotaz ohledně rozvodů koupil jsem focuse a nemam k němu servisku a zajmalo by mě jestli byli dělány rozvody.Když jsem na ně koukal nevipadaj špatně ale zdaní klame.mam tam na nich nějaké udaje jsou original ford(je tam logo).Dá se někde podle toho čísla zjistit kdy byli kupovány,třeba přímo u výrobce.diki za odpovědi
ford focus 1,6 16V r.v. 99.OZ kola 195/50/15.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozvodový řemen
na kladce je vyrazen rok vyroby . ale nevim jestli to je zvenku nebo zospoda .
EDIT : na nove zezhora a pokud je roznejtovana tak je nova , stare z vyroby mely na kladce sroub .
EDIT : na nove zezhora a pokud je roznejtovana tak je nova , stare z vyroby mely na kladce sroub .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- h4gis
- Nováček
čau chlope taky jsem to po koupi řešil, taky jsem je neměl nejhorší ale nakonec jsem to střelil do fordu a vyšlo mě to komplet tušim kolem 3000,- takže si myslim že to neni tak hrozná cena a nemusim se bat 

1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS) Pacific Green
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=27038
- Lašty
- Junior
zdravím chystám se dělat rozvody ale nevím jaké pořídit nabízejí mi s 2ma kladkama je tam u nich prej zapotřebí ještě nějaký simering ale nevím na co a pak se 3mi tekže vůbec nevím jaké tam mám.... Jo a je zapotřebí i vodní pumpa? Díky za odpovědi

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- Spy.Dr
- Junior
Ahoj,
nechci zakládat novej topic, hledal jsem hledal ale nenašel, nevíte někdo jak je dlouhej drážkovej řemen na FF1 1,6 74kW s klimou? nějak mi začíná pískat a příští týden mám jet do chorvatska, tak bych ho raději koupil a vzal s sebou kdyby náhodou někde po cestě něco, tak abych nahodil novej. vzhledem k tomu co lze koupit od různých výrobců se čísla dosti liší.
Díky za info
nechci zakládat novej topic, hledal jsem hledal ale nenašel, nevíte někdo jak je dlouhej drážkovej řemen na FF1 1,6 74kW s klimou? nějak mi začíná pískat a příští týden mám jet do chorvatska, tak bych ho raději koupil a vzal s sebou kdyby náhodou někde po cestě něco, tak abych nahodil novej. vzhledem k tomu co lze koupit od různých výrobců se čísla dosti liší.
Díky za info
- miki21
- Test driver
No nevím jak ostatní,ale já přijdu do obchodu s autodíly,řeknu potřebuju to a to na takové auto r.v. a motorizaci a je.Takhle to vypadá,že si ho chceš uplést sám 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- HonzaFF
- Nováček
Zdravím, mám podobný problém jako richi. Koupil jsem Focus, nemám servisku a pokouším se dohledat nějakou historii, zejména rozvody. Auto má podle tacho necelých 190 tis. a vypadají opravdově (dovoz SRN, poslední dohledatelný údaj 102 tis. v r. 2006 podle nálepky výměny oleje, 140 tis. při dovozu v r. 2008). To by mělo znamenat, že rozvody měly být udělány někde kolem 120 tis. a výměna by nejspíš ještě neměla být kritická.
Hledal jsem nějakou stopu a jediné, co jsem našel, byl tento štítek na víku rozvodů:
Je to z výroby nebo je ze servisu a dá se z něj vyčíst něco o výměně?
Díky za odpověď
Hledal jsem nějakou stopu a jediné, co jsem našel, byl tento štítek na víku rozvodů:
Je to z výroby nebo je ze servisu a dá se z něj vyčíst něco o výměně?
Díky za odpověď
Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
- Spy.Dr
- Junior
miki21: to já sice taky, ale většinou třeba nakupuju v kelly, kde mam díky známýmu výhodný ceny a maj tam velkej sortiment více výrobců, a když se koukneš na eshop a zadáš moji motorizaci vyjede ti několik řemenů, přičemž polovinu vyřadíš s tim že jsou pro motory bez klimy a co ti zbyde pak jsou asi 4 výrobci a pokud se nemýlim tak co výrobce to jiná délka, přitom motorizace stejná, a teď se v tom vyznej...proto se ptám...