chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: chcete opravdu kvalitní, VÝKONNOU svítilnu? Pozor nakažlivé!
Tak jsem se zkusil zeptat na potapecske konfere na to, jake jsou ted "moderni trendy" ohledne zaloznich svetel pod vodu a jak je videt, jasno v tom nema nikdo. A na zahranicnich forech doporucuji vymenu clanku (lithiovych nebo alkalickych) pred kazdym ponorem, asi jsou v trochu jine ekonomicke situaci nez ja ;] .. Takze jsem si tedy neco o primarnich clancich take nastudoval, vypada to, ze lithiove clanky jsou dnes opravdu nejvhodnejsi volba, pro tyto ucely. NiMH akumulatory bohuzel reaguji velmi spatne na nizke teploty, takze nejsou resenim.
>Foki: take nevim, pro jaky ucel by to melo byt, kdyby nahodou se jednalo o patici MR16 (takove ty hlavne zavedna svetla), nasel jsem na DX vybornou LEDkovou nahradu za halogen: http://www.dealextreme.com/p/30208.
>Foki: take nevim, pro jaky ucel by to melo byt, kdyby nahodou se jednalo o patici MR16 (takove ty hlavne zavedna svetla), nasel jsem na DX vybornou LEDkovou nahradu za halogen: http://www.dealextreme.com/p/30208.
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- C-Maxis
- Zkušený
U zalozniho ta vysoka cena primarnich lithiovych clanku neni az tak problematicka. Skladovatelnost velmi dlouha (az 15let), samovybijeni temer zadne. A menit to pred kazdou akci me osobne prijde prehnane. Ale nejsem potapec.
A Ni-Mh pred kazdou akci nabite v solidni nabijecce budou v pohode. Teplotni zavislost tam je, ale pro ponory nad 15°C to problem nebude. A pokud uz nekdo jede do vetsi zimy, tak musi trochu zainvestovat a ty clanky v ramci kompletnich vydaji nebudou nic sileneho. A ze by se nekdo potapel v -5°C uz asi nehrozi.
A Ni-Mh pred kazdou akci nabite v solidni nabijecce budou v pohode. Teplotni zavislost tam je, ale pro ponory nad 15°C to problem nebude. A pokud uz nekdo jede do vetsi zimy, tak musi trochu zainvestovat a ty clanky v ramci kompletnich vydaji nebudou nic sileneho. A ze by se nekdo potapel v -5°C uz asi nehrozi.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mickielli15 píše:foki, to myslíš jako napájené v autě, nebo doma přes trafo
v aute a je to vyuzito na osvetleni prostoru na nakladani u odtahovky , takze i neco s parabolou aby byl co nejvetsi svit s malým odberem , pri nejhorsím tam dam nejake xenonove vybojky do obycejným pridavných dalkových .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- mickielli15
- Pokročilý
foki bylo by asi nejlepší se zeptat na tom fotonmag fóru, tam jsou bastlíři, já jsem jen muzikant s takovýmhle koníčkem. Oni by Ti poradili, záleželo by na tom, do jaký míry bys byl ochotnej bastlit, materiál dnes už existuje, nejlepší LEDky mají vysokou účinnost, ale je potřeba je kvalitně chladit. Pak jde o rozptyl světla, tedy reflektor nebo nějakou optiku - to vše jde sehnat. Potom řešení toho napájení... Takže se zeptej tam, jestli myslíš hotovej výrobek, tak ten buď neexistuje, nebo existuje a byl by hooodně drahej. S bastlením to ale vyjde docela levně. Muselo by to ale být vodotěsný a to spolu s konstrukcí chlazení a optiky/reflektoru asi úplně jednoduchý nebude. No, za zeptání nic nedáš... jsou tam machři, kteří by možná (nevím) zkusili udělat něco na zakázku... nebo se mám zeptat já?
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

- Marťas
- Test driver
Divam se po celovkach (hory a kolo), zatim mi padla do oka tato
http://www.outdoor-sale.eu/outdoor-sale ... -pres-180m
Mate ji nekdo? Pripadne nejaky jiny typ v podobne cenove relaci?
Diky

Diky

Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam

- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz mam dva roky Petzl Tikka XP a nemuzu si stezovat. 1x LED s vysokym vykonem, 3x AAA, tri urovne svitivosti + SOS, posuvna cocka. Dlouha vydrz, slusna svitivost, dobra odolnost proti vode, nic dalsiho nepotrebuju.
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- Marťas
- Test driver
Hledam hlavne 1x 3 Wattovou diodu Cree, dosvit kolem 100m a AAA baterky....
Zde je dobry vyber, mozna az moc velky 

- Raada
- Test driver
Bikeri pouzivaji jiz delsi dobu levny a vykonny standard: http://www.dealextreme.com/p/aurora-ak- ... 8650-15691. Spolecne se 2 baterkama, drzakem na riditka a nabijeckou se dostanes na cca 800Kc tj. polovinu ceny Fenixe. Kvalita neni tak spickova jako Fenix, ale uz jsem s ni na kole zazil lecos a drzi bez problemu. I v desti diky o krouzkum funguje. Za ty prachy nic lepsiho neznam.Marťas píše:Divam se po celovkach (hory a kolo), zatim mi padla do oka tatohttp://www.outdoor-sale.eu/outdoor-sale ... -pres-180m
Diky
- Marťas
- Test driver
Prave, ze nebude jen na kolo, jsem se blbe vyjadril. A namontovat na hlavu komplet Auroru, tak vypadam jak "Univerzalni vojak"
.
LL H7 ma pry vychytany regulator jak kuzele svetla, tak intenzity. Jako viceucelova by mela byt vyborna. Jeste Zebru nebo Spark chvali dost turistu, ale mam obavy, ze treba v terenu na kole ji setrepu v tom drzaku a bude mi svitit na nos...

LL H7 ma pry vychytany regulator jak kuzele svetla, tak intenzity. Jako viceucelova by mela byt vyborna. Jeste Zebru nebo Spark chvali dost turistu, ale mam obavy, ze treba v terenu na kole ji setrepu v tom drzaku a bude mi svitit na nos...

- qwerton
- Pokročilý
na řidítkách mám 2 aurory a je fakt, že na hlavu je to dost velký, ale na helmě vozím toto, svítí to pěkně, ale asi budu muset pořídit lepší tužkovky...
http://www.dealextreme.com/p/flood-to-t ... -aaa-44500
dost často ale potkávám běžce a ti snad nosí na hlavě malou elektrárnu s chlazením, tak se jich můžu poptat, co to mají.
http://www.dealextreme.com/p/flood-to-t ... -aaa-44500
dost často ale potkávám běžce a ti snad nosí na hlavě malou elektrárnu s chlazením, tak se jich můžu poptat, co to mají.
- Marťas
- Test driver
Tohle je celkem verna cinska kopie te Led Lenser H7, zalezi jak je podarena. Vydrzi i nejaky dest?

- qwerton
- Pokročilý
zatím mě nezklamala, pokud na to nějak moc nespěcháš a dostanu se na Herálec, jako že asi jo, tak ji budu mít s sebou.
Minimálně minule se mi hodila při výměně kola cestou tam
Minimálně minule se mi hodila při výměně kola cestou tam
- Marťas
- Test driver
Pokud uz do te doby nejakou neporidim, pripadne udelame srovnavaci test
Zatim diky

Zatim diky

- qwerton
- Pokročilý
- mickielli15
- Pokročilý
chlapi, kdyby něco, projděte si naše fórum o svítilnách, tam najdete moře informací... a kdybyse nenašli, tak se zeptejte a už se pro vás něco najde. Chtěl jsem se teď rozepsat, ale před chvílí jsem přijel domů a zejtra v 09:00 už musím zase hrát ve Zlíně, takže jdu asi zavřít víka. Na fóru fotonmag je toho moře, ale pozor, jak jsem psal v nadpisu tohoto vlákna: "Pozor, nakažlivé"!
... jen na okraj - ta pravěká Aurora je dnes již za 30USD hodně předražená. Stařičká LEDka P-7 svítí hezky, ne že ne, ale dnes bych hledal výkonnou svítilnu (500+ lumen) už jen s diodou CREE XM-L ve verzi (binu) U2. Nebo je starší verze podle teploty světla. XM-L T5 (studená bílá), XM-L T4 (teplejší).
U méně výkonných (do 300lumen cca) potom s LEDkou CREE XPG-R5 nebo CREE GPG-S2. Záleží hodně na reflektoru (pokud to není zoom s čočkou). O tom jindy, mrkněte na to fórum:
...atd atd.. jdu spát. 

... jen na okraj - ta pravěká Aurora je dnes již za 30USD hodně předražená. Stařičká LEDka P-7 svítí hezky, ne že ne, ale dnes bych hledal výkonnou svítilnu (500+ lumen) už jen s diodou CREE XM-L ve verzi (binu) U2. Nebo je starší verze podle teploty světla. XM-L T5 (studená bílá), XM-L T4 (teplejší).
U méně výkonných (do 300lumen cca) potom s LEDkou CREE XPG-R5 nebo CREE GPG-S2. Záleží hodně na reflektoru (pokud to není zoom s čočkou). O tom jindy, mrkněte na to fórum:
Kód: Vybrat vše
http://forum.fotonmag.cz

Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition