Pojisteni vozidla

Moderátor:phofy
Odpovědět
zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: havarijna poistka

Příspěvek od zewl » 14.08.2008 09:14

Ja mam havarijni proto, ze auto splacim a nechci dopadnout tak, ze kdyz ho nekde rozstrelim, tak pravdepodobne nebude oprava za 5.000 Kc (jak vylitnou airbagy, tak to jde do desetitisicu), takze v tu chvili bych nemel ani auto, ani na opravu a pritom bych musel stale auto splacet. A auto typu Focus neni Felicia, kterou opravis za nekolik tisic. Tady jdou opravy do desetitisicu. Inspiroval me svagr, ktery ma Octavii a segra asi v 50 km/h dostala smyk na ledovici a naprala to do stromu. Vylitly airbagy, byl praskly chladic, jinak s motorem vubec nic nebylo (cili bouracka nic moc velka). Oprava 200.000 :!: Jenom pry palubka stala 90.000 :| Samozrejme se bavim o originalnich dilech, nekde na vrakaci by to jiste bylo levnejsi, ale jiste ne o tolik. Takze i na me auto 12/2002 si myslim, ze se havarijni pojistka vyplati. Samozrejme mam havarijni i na odcizeni vozidla.

Platim cca. 6500.- rocne, mam v tom All risk (odcizeni, havarie, zivel) a pojisteni celniho skla. Spoluucast 10%. Pojistene na Kc 180.000.- Neber to za ty prachy 8) Ted me napada, ze tam zajdu to prepocitat.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

malond
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od malond » 15.08.2008 13:19

A u koho to máš?

zewl
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od zewl » 15.08.2008 13:40

:arrow:
zewl píše:ja mam CP-All risk, max. plneni Kc 180.000,- (kupni hodnota auta), spoluucast 10%, kradez, zivel, vandalismus, havarie, rocne 6832.-, je v tom pojisteni celniho skla v hodnote Kc 500,-, takze bez skla 6332.-.

Spoluucast mam 10% proto, ze jsem bral havarijni opravdu jako v pripade havarie. Protoze tukanec me tak nezatizi, jako kdyz rozstrelim auto a skoda 150.000. Tam uz spoluucast 15.000 nejak dam do kupy i najednou. Pri tech 10% se vyse rocni pojistky dost snizovala oproti 1%. A protoze jsem v zivote neboural (tuk, tuk), zvolil jsem 10-ti % spoluucast a s tim souvisejici nizkou rocni pojistku.

A delal mi to ale znamej pojistovak, coz si myslim, ze pro objektivnost zde musim uvest :wink:
Ceska Pojistovna. Tohle jsem psal cca. pred rokem o par stranek drive, ted mam bonus a mam to za 6500.
Ford Focus combi 1.8 TDDi, 90 PS, narozen 12/2002
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 22.08.2008 23:24

Mno, ono si treba precitat aj podmienky! A to najma cast o znizeni poist. plnenia.

Napr. pri kupe mi ponukli super poistku z Generali, nizka cena min. spoluucast len 2000 sk. 3 dni som zhanal poist. podmienky a zistil som, ze ani zdarma.
Oni kratia poist. plnenie, ak poistnik sposobi nehodu a zavazne porusi dopravne predpisy. A vyslovenie bolo napisane, co si oni predstavuju pod zavaznym porusenim:
- neprimerana rychlost, resp. neprisposoenie rychlosti
- nedanie presnosti v jazde
- jazda na cervenu
- smyk v dosledku neprimeranej rychlosti, resp. vybocenie do prositsmeru, ci mimo cesty

Ked som si toto precital, mal som jasno, preco su taky lacny. Nehovorimm, ze som pirat, ale moze sa stat kde co a obvykle prve co je v spise o nehode je min. neprisposobenie rychlosti.

Dalej som skusal OTP Garancia. Ti mali prijatelnu cenu, aj nizsku min. spoluucast, navyse mali velmi dobre poistenie celneho skla (najma ak mate predne vyhrievane, to je drahe), resp. vsetkych skiel bez spoluucasti, resp. s min. spoluucastou 500 sk, bez malusu. Avsak znova kratili poist. plneenie pri zavazon poruseni dopr. predpisov. akurat ich nemali definovane, cize s dobrym pravnikom by sa to asi oplatilo.

Nakoniec somskoncil u kooperativy, sice menej vyhodne poistenie, ale stale dobre, spoluucast min. 5000,- sk, a pomerne drahe poistenie len celneho skla - rocne vyse 2500,-. Avsak seriozne poist. podmienky a uz dlhorocna dobra skusenost s nimi.

takze bacha na poistovne.

btw. euro-gap je tiez myslim dobre - pri novom aute.

Inak je uplne bezne, ze sa poistuje na cennikovu cenu, bez ohladu na zlavu.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 23.08.2008 21:45

Anndy píše:Nakoniec somskoncil u kooperativy, sice menej vyhodne poistenie, ale stale dobre, spoluucast min. 5000,- sk, a pomerne drahe poistenie len celneho skla - rocne vyse 2500,-. Avsak seriozne poist. podmienky a uz dlhorocna dobra skusenost s nimi.
no ty si asi prvy koho poznam kto ma s nimi dobru skusenost.. uz ti nieco likvidovali?
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 23.08.2008 21:47

rocna poistka 2500 na sklo???
za 3 roky ho mas splatene :evil:

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 23.08.2008 22:01

Mehturte, připočti si mne a znáš dva :wink:
V zimě mi likvidovali vykradené auto (někde bys to tu na fóru dohledal). Dostal jsem plné plnění mínus spoluúčast. Nebyl ani problém s origo rádiem, kde mi jen v servisu vyjeli papír, že tam z výroby bylo a jaká je jeho aktuální cena. Vše bylo jen otázkou jedné návštěvy na nafocení u techniků a druhé na místní pobočce, kam jsem donesl doklady. Tak mne napadá, že jim ještě dlužím to vyrozumění od policie...
Něco jiného by to mohlo být při vyšší škodě, ale takovou zkušenost zatím nemám. A myslím, že o ni ani moc nestojím...

Sklo by ale mělo být možné pojistit i někde jinde. KOOP to řeší jako samostatné pojištění.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 24.08.2008 09:42

Mehturt. Jasne - 3x. na minulom aute a nebol problem. (cize zatial klop-klop-klop).

No to celne sklo som si nedal pripoistit - to nema za tu cenu zmysel. Tu v SR je trochu so sklom problem - este asi pred rokom som to zistoval na stare auto - a len tak samostatne pripoistit to nexcela ziadna poistovna, za nromalne penize.
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 24.08.2008 20:14

Zalezi, na jakou cenu to sklo pojistujes. U moji Generali je to na 10k 1000,- rocne, na 20k uz je to tusim 2500,-
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

mirisek
Junior
Junior

Příspěvek od mirisek » 24.08.2008 20:49

Tak já mám povinné u ČPP za 2760,-/rok a je u toho úrazovka řidiče zdarma, a pak u Allianz:odcizení,živel,vandalismus 5%/5000,-spoluúčast za 3177,-/rok. Takže do kupy 5937,-/rok. auto za290tis
Ford Focus II kombi, 1,6 16V 74kW, 03/2006 SQ217
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 25.08.2008 09:45

S tym sklom, je to tazsie. Kazda poistovna ma nieco. Kooperativa ma pomerne nic moc, ona ma 10% z poistneho bez zliav. To je na moje auto 24 tis. (realne je to okolo 14tis.) a k tomu spoluucast tusim 1000 sk a plati to len na pripoistenie celneho skla. Na druhu stranu, ak by sa malo vymienat 3x rocne, je to dobra cena :D

Napr. OTP Garancia, ma pripoistenie na vsetky skla automobilu, za nejakych tusim 1000 alebo 1500. Uz si to nepamatam. Ale zase ma blbe poistne podmienky, ako som pisal.
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 25.08.2008 16:15

chalani v tomto teda nie som vobec zbehlý a pomaly sa blíži čas, ked budem musiet aj ja vybavovat havarijku..totiž ide mi o to, že u nas je akurát tak allianz a kooperatíva. Z rečí kamaratov mi najlepšie vychádza ten allianz (aspon co sa týka PZP, havarijky nemajú). Problém je v tom, že allianz beriem iba ako krajnu možnosť. Splácam totiž istú záležitosť este spred pár rokov. A neviem čo by sa stalo, keby sa dozvedeli ze mám nove auto.. Na kooperatívu som vela chvály nepočul.. Rozmýšlal som o Českej poistovni Slovensko... Najbližšia pobočka je 50 km od nás.. No a chcel by som sa opýtať ako sa postupuje pri nejakej nehode.. Myslím že žiadny likvidátor alebo obhliadač ku mne domov nepríde, takže by som musel navštívit pobočku osobne.. Majú na každej pobočke obhliadača a likvidátora? možno blbé otázky ale fakt sa v tom nevyznám :?

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 25.08.2008 16:42

Je to jednoduche.
1. poistovne maju aj agentov, ktory za tebou pridu - ci uz domov alebo do zamestnania, takze pobocku mozes ozeliet.

2. v pripade poist. udalosti ma obvykle poistovna tel. c. kde ju mozes nahlasit a tam ti povedaia dalsi postup. Ak je auto pojazdne, tak mas obvykle mozsnot prist na obliadku do nejakeho strediska (autoservis, nejake dielna, etc..). Ak nie, tak obvykle nepojadzne auto mas uz v servise, pridu a obhliadne to poistovak v servise. Alebo si mozes dohodnut, do ktoreho servisu das auto a urobi sa obhzliadka. Dnesne servisy obvykle maju zmluvy s poistovnami a vedia urobit obhliadky - cize ak xces, spytaj sa v servise v ktorom budes pravdepodobne auto servisovat

2a. S platenim je to obvykle tak, ze - bud je suma mala (napr. do 20tis. SKK), tak tuto sumu zaplatis celu v servise ty, doklady posles poistovni a ona ti posle sumu za opravu na ucet (samozrejme bez tvojej spoluucasti). Alebo pri vyssich skodach, prides/posles fakturu do poistovne a ona vystvati tzv. kryci list (t.j. doklad pre servis, ze uhradi tolko a tolko, t.j. ty to nemusis platit), a ty zaplatis len spoluucast. Toto riesenie ma vyhodu v tom, ze nemusis mat peniaze volne, ale nevyhodu, ze to nejaky ten den trva, bo auto ti skor zo servisu nedaju.

3. pri vybere si hlavne precitaj poistne podmienky! Nielen cena je dolezita, ale najma cast o krateni poistneho plnenia - inymi slovami kedy ti poistovna odmietne vyplatit to na co mas ty podla teba narok. A tiez, vo vsetko pokryva to poistenie - obvykle je tam vymenovane na co sa nevztahuje a niekedy je clovek prekvapeny... (neprijemne samozrejme) No a potom je to o stasti aj trochu.

4. dobre by bolo ak poznas niekoho, kto robi v poistovni alebo robi nejakeho agenta. Alebo skus v praci zistit (ak maju sluzobne auta), kde su poistene, kto im to robi a oslovit tuto osobu. Tu vacsinou vies aj vacsiu zlavu ziskat.

Proste bod 3. je najdolezitejsi.
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 25.08.2008 23:18

Anndy diky... teraz je to na mna trochu moc informacií... zajtra si to prečítam este raz ked.... (no mali sme posed so susedovcami, chapes trinken :roll: ) zatial sa mi asi najviac pozdava bod 4. to chapem.. v podstate chapem asi vsetko okrem toho bodu 3... (to je tak ked si niekto kupuje prve auto) asi sa opytam sa sefovcov v robote... maju celkom slusnu flotilu.. Myslim ze ich je vidiet po celom slovensku..

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 26.08.2008 10:12

qucike:
bod 3 jasnejsie napisany (asopn dufam).
Proste poistenie je zmluva. A sucastou zmluvy su poistne podmienky (podobne ako ma telefonny operator), kde poistovna pise, jej a tvoje povinnosti a prava. A kazda z poistovni si vyhradzuje za urcitych podmienok neuplatnit (cast, alebo vobec nic) poistne plnenie, inymi slovami - ti bud nedaju nic, alebo menej ako by mali. A kazda z poistovni ma tieto podmienky trosku odlisne, tak ako som pisal ja v par prispevkoch vyssie, cize pred podpisom je dobre si ich prestudovat. Teda dufamm, ze sa bavime o havrijnom poisteni najma. Pri zakonnom tam su podmienky podobne.

Niektore poistovne ponukaju este k poistnemu aj rozne asistecne sluzby, to moze byt tiez zaujimave.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“