problémy s klimatizací

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět

Libor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Libor » 26.05.2009 22:27

kmichal píše:mám stejný problém jak už zde někdo popisoval,klima normálně chladí,ale když auto stojí delší dobu na sluníčku a je rozpálený tak klima nefunguje.chladivo je zkontrolovaný a doplněný.
Ahojte FOFOkolegové,
mám tento stejný problémeček...
Ráno jedu do práce - venkovní teplota příjemná, takže AC není třeba zapínat, ale přesto jí zapnu 100% FUNGUJE!!!
Přes den stojí auto na sluníčku aspoň tak 6-7 hod, takže je pěkně vypečený a když chci odjet domů,zapnu svoji manuální AC, kontrolka svítí, ventilátor se rozjede,avšak stále fouká horký vzdoušek...:-(

Tlaky i dostatek chladiva ZKONTROLOVÁN a vše OK.
Nevíte někdo čím by to mohlo být?
FOFO Combi 1.8 TDDi, 66kw, r.v. 2001, Ambiente

zirafak
Test driver
Test driver

Re: problémy s klimatizací

Příspěvek od zirafak » 27.05.2009 05:57

Presne tebou popisovany problem riesim aj ja na Focuse 2.Kontrolou v servise odhalena vadna elektromagneticka spojka klimakompresoru.Proste ho nezopne a fuka stale teply vzduch.Teraz v tychto teplotach fakt pecka :mrgreen:
Skońtroluj si vsak najprv poisky a rele na klimu,lebo aj tie mozu byt povodcom problemu,okrem dalsich inych moznosti.

Samantus
Junior
Junior

Příspěvek od Samantus » 27.05.2009 07:51

Juj spojka, ale pri 40tis.? mozny je vsechno, skladem urcite nebyla co? dej pak vedet
Martin :-)

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

Libor
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor » 27.05.2009 09:28

zirafak píše:Presne tebou popisovany problem riesim aj ja na Focuse 2.Kontrolou v servise odhalena vadna elektromagneticka spojka klimakompresoru.Proste ho nezopne a fuka stale teply vzduch.Teraz v tychto teplotach fakt pecka :mrgreen:
Skońtroluj si vsak najprv poisky a rele na klimu,lebo aj tie mozu byt povodcom problemu,okrem dalsich inych moznosti.
Ahojte Zirfaku,
díky za reakci, aspoň v tom nejsem sám:-)
Mám jenom několik dotazů:
1. pojistky OK - jak vlevo pod volantem, tak ve "skříni" v motoru
2 relé klima - jak ho zkontroluju? Musel bych mít jiné a vyměnit kus za kus, že?
3. když by to byla vadná elektromagnetická spojka klimakompresoru - co tak může stát výměna?
FOFO Combi 1.8 TDDi, 66kw, r.v. 2001, Ambiente

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 27.05.2009 12:02

Samantus....skladom ju maju v KE a dotiahnu ju do BA,takze zajtra sa ide montovat.
Libor...
Skus zohnat niekoho,kto marovnake auto a pouzit rele od neho.Ja som to tak skusal.
Kolko stoji elektromag spojka netusim,lebo mne to robia na garanciu,ale ak je sucastou klimakompresoru,tak palba ako hrom :|

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 27.05.2009 16:57

Spojka kompresoru, jestli jsem to dobře našel, stojí necelých 11000,-Kč. Kolik můžou chtít za práci netuším.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 27.05.2009 18:50

Ak je to vsak sucast klimakompresoru,tak sa to riadne predrazi :cry:

chemjkat
Nováček
Nováček

Re: klimoška

Příspěvek od chemjkat » 28.05.2009 10:06

sajs píše:zdar,mam focusa 1.8TDCi,74kW,r.2004 s mechanickou klímou a mam s ní takovej menší problem,když nastartuju auto,klima se spustí aniž by sem ji zapnul a nevím co s tím poradí mi nekdo?relé sem kontroloval a je v pořadku
mal som ten isty problem, odpoved som nasiel kdesi tu na fore - ak je nastaveny ofuk predneho skla (poloha prepinaca uplne vpravo) tak sa klima pusti automaticky BEZ toho aby sa rozsvietila zelena signalka. takze, bud nebudes pouzivat ofuk predneho skla, alebo, po demontazi autoradia a toho plastoveho krytu v ktorom je autoradiu treba vytiahnut horny konektorik, ktory ide z prepinaca nastavovania smeru fukania. Kdesi tu na fore je to aj vyfotene. Mne to vcera spravil jeden elektrikar, funguje to. Tiez ma hnevalo, ze mi stale sla klima, kedze vzduch do auta vacsinou pustam ofukom cez predne sklo. To automaticke zapinanie klimy v tejto polohe ma svoj zmysel, ked treba rychlo odhmlit predne sklo, a myslim aj na to, aby sa hlavne v zime klima obcas prebehla, no mohli to spravit aspon tak, ze by sa pritom rozsvietila kontrolka...

badboyM
Nováček
Nováček

Příspěvek od badboyM » 17.06.2009 23:54

Ahoj všichni. Mam omletej problém . Klima fungovala cca 1 rok (od koupi auta) až do dneška. Před měsícem sem nechával měnit náplň. Vše fungovalo jak mraznička. Dnes jedu do práce - pustim klimu a nic. Kontrolka svítí - klima nechladí - koukal sem na řemenici a vypadá to , že neni seplá - točí se pouze kladka a střed stojí. Našel sem tu něco o relátkách a pojistkách - pojistka č 58 (obrázek vnitřní cyrkulace) je ok . Ale najít relé se mi opravdu nepodařilo - kde se takový věci schovávaj ???? Ještě otázečka - neměl by se společně s klimou zapnout automaticky větrák - ten za chladičem ? Sem z toho docela mimo - na plnění klimi se dělal i test těsnosti a psalo to ok ? Napadá mě tedy pojistka nebo relé - jenže pojistku přímo na klimu sem nenašel a relé už vůbec ne . Mam 1.8 16v 12/1999 - manuální klimatizace.
Ford focus ST 225 , výroba 12/2007

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 18.06.2009 01:35

jezdis do budejc ? pokud ano tak se zastav .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

kybos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kybos » 19.06.2009 10:47

Abych nezakládal nové téma do klimatizace, připíšu svůj dotaz sem.

Za dobu co mám FF (asi 3 roky) se mi asi 4x stalo, že nezávisle na zapnuté/vypnuté klimatizaci, pokud jede ventilátor, fouká z otvorů příšerně horký vzduch (mnohem teplejší než venkovní). Zatím stačilo počkat tak půl hodiny, klimu zapnout/vypnout, přenastavit teplotu (Lo/Hi), nastavit otáčky ventilátoru ručně, vypnout motor pak nastartovat a spravilo se to do půl hodiny "samo" 8O .

Včera to ale bylo peklo, venku 30C, z otvorů vařící vzduch bez ohledu na nastavení čehokoliv. Několikrát jsem přes den někam jel a pokaždé stejné :-(. Dneska ráno přidu k autu a vzduch funí přesně jak má :roll: :D .

Otázka zní, co může být špatně? Nějaké čidlo teploty v kabině, které někdy lže, že je vnitřní teplota příliš nízká, takže klima topí co se dá?

Jinak klima je automatická, fungující zcela ke spokojenosti, až na tento příležitostný "výpek"
FF combi 2003, TDCi 74 kW, black metla

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.06.2009 09:03

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

kybos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kybos » 30.06.2009 08:38

Dík za odpověď. Vzhledem k tomu, že i teď v těch pařácích je to zase OK (klep klep), tak si zanadávám až se mi to zase po.... :)
FF combi 2003, TDCi 74 kW, black metla

awas
Nováček
Nováček

Příspěvek od awas » 08.07.2009 12:02

Po včerejší jízdě kdy se mi zdálo,že klima málo chladí jsem otevřel kapotu a zkoušel pouštet.Klima se běží,ale! Jakmile přidám otáčky vypíná se spojka klimy což nevím jestli je v pořádku podotýkám,že mám ff1 s manuální klimou myslel jsem že tu běží bez přerušování po celou dobu co je zapnutá.Je to tak v pořádku nebo ne? Nevím jestli to má spojitost,ale den předtím jsem projížděl zátopovou oblasti na Děčínsku místy bylo dost vody nemohla se někam dostat? Nedávno (14 dnů) byla klima doplňovaná málo chladila (560g) jenže větší teplo bylo zrovna až ten den po tý velký vodě tak nedokážu posoudit od kdy to vypínání spojky trvá.Máte někdo zkušenost? Díky
Kombík 1.6 16V 74kW r.v.2000

Odpovědět

Zpět na „Focus - klimatizace a ventilace“