Dezinfekce klimatizace

Prostě vše kolem vzduchu.....
Odpovědět
Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 24.07.2007 22:03

Jiri02 píše:Dotaz pro sprejery:
Podle toho, co jsem tu cetl, jsou zkusenosti s desinfekcnimi spreji nejednoznacne. Prosim majitele speju, zda by se prilezitostne nepodivali na slozeni tech desinfekcnich opicich kapek. Myslim, ze by to na kazdem baleni melo byt napsano, IMHO je to povinnost - pro pripad, ze by se tim nekdo nejak postrikal, aby lekari vedeli, jak pomoci.
Zajima mne to proto, ze by mozna pro dany ucel sla pouzit nejaka jina dezinfekce s obdobnymi ucinnymi latkami. A jsou vsechny ty dezinfekcni spreje ve forme peny nebo nektere jen tekutina?
Podle toho, co pisete, jde, pokud se nemylim, jen o to, aby se nejak poradne umyly steny prostoru kolem vyparniku klimatizace od usazenych plisni a nalepeneho svinstva na nich. Nebo je tomu jinak?
Vsechny spreje, co jsem zatim mel v ruce, byly aerosoly, takze neco jako pena. Kdybys tam nalil vodu, tak nevim, jak by to dopadlo a pena ma mnohem vetsi sanci se dostat do mist, kde voda ne. Muzes si tam nalit treba savo, jestli chces usetrit :wink:
Naposledy upravil(a) Ahmed dne 25.07.2007 22:02, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

Jiri02
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jiri02 » 25.07.2007 02:02

Ahmed píše: Vsechny spreje, co jsem zatim mel v ruce, byly aerosoly, takze pena.
Aerosol a pena je neco uplne jineho. Aerosol jsou drobne castecky izolovane rozptylene ve vzduchu (mrak) a ne pena.
Ano, Savo bude to prave, kdyz to tak doporucujes! A jak sveze voni! 8O
FoFo II, Combi, 1,6 Ti-VCT Kumulovana spotreba (od zacatku provozu):Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 29.08.2007 22:09

RopakKota píše:Já si taky koupil ten přípravek Valeo a podle návodu použil....Obsah jsem vystříkal po intervalech do vstupu ventilace pod pylovým filtrem,který jsem vyměnil....Od té doby jsem žádný smrad nezaznamenal a jsem spokojený....O tom výparníku moc nevím....Ten se má také čistit? :?:
Tak sem po delší době se opět ke smradu vrátil....Je to vždy,když vypnu klimu a běží mi vnitřní cirkulace,tak to začne smrdět.Tak mi někdo potvrďte.Mám vlézt pod auto a nastříkat to i do toho výparníku?Jak?Má běžet ventilace?Klimtizace?Jaký okruh?Kolik se tam toho vejde než mi to začne chcát na tlamu? :lol:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 29.08.2007 22:53

SAVO NEEEE!!! Má silné korozivní účinky, takže by se vám výparník tak do roka rozsypal!!! Naopak spreje jako Valeo čistí, ale také konzervují.

2RopakKota: Nechal jsem si to dezinfikovat u Forda za 500 a měl jsem stejný problém. Při klimě to vonělo, ale když jsem jen foukal bez klimy tak to časem začlo smrdět. Nastříkal jsem tam to Valeo podle předpisu a OK.
Postup je v balení popsaný anglicky a polsky (i jinak, ale to jsem neocenil) a taky na začátku tohoto fóra.
1 Nastartuješ, pustíš klimu naplno "nahoru"
2 a stříkáš v nějakých intervalech pod pylový filtr tak dlouho až to tam prostě všechno vystříkáš. (Na tlamu ti to stříkat nebude.)
3 Pak necháš klimu ještě chvíli běžet, a pak všechno vypneš a filtr dáš zpátky a používáš auto stejně jak jsi byl zvyklý.
4 Uf.
FOFO TDDi 1,8 66kw 2001+facelift. fotoweb:https://www.foto-michalek.blog.cz

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 30.08.2007 08:02

staroch píše:SAVO NEEEE!!! Má silné korozivní účinky, takže by se vám výparník tak do roka rozsypal!!! Naopak spreje jako Valeo čistí, ale také konzervují.

2RopakKota: Nechal jsem si to dezinfikovat u Forda za 500 a měl jsem stejný problém. Při klimě to vonělo, ale když jsem jen foukal bez klimy tak to časem začlo smrdět. Nastříkal jsem tam to Valeo podle předpisu a OK.
Postup je v balení popsaný anglicky a polsky (i jinak, ale to jsem neocenil) a taky na začátku tohoto fóra.
1 Nastartuješ, pustíš klimu naplno "nahoru"
2 a stříkáš v nějakých intervalech pod pylový filtr tak dlouho až to tam prostě všechno vystříkáš. (Na tlamu ti to stříkat nebude.)
3 Pak necháš klimu ještě chvíli běžet, a pak všechno vypneš a filtr dáš zpátky a používáš auto stejně jak jsi byl zvyklý.
4 Uf.
No jo,ale já ho tam už jednou vystříkal a vyměnil filtr....Ale dělá to stále i když ne v takové míře.Tak sem myslel nastříkat to i do toho výparníku....Nebo to bylo tak zasraný,že mám ještě jedno Valeo nastříkat znovu pod filtr?Ono to neni úplně levná záležitost na zkoušení....Co myslíte?

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 31.08.2007 06:52

Tobě jako to Valeo nepomohlo?

Obrázek
Život je jen krátký odraz měsíce na kapce vody padající ze zobáku letícího vodního ptáka.

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 31.08.2007 16:10

Pomohlo,ale jen částečně...Tak mám ho stříknout zespoda?Třeba tři čtvrtě a zbytek pod pylákem???Přítelkyně má teď "9měsíční čekárnu" a je o dost náročnější :wink: Vedro,klima,smrad,vyvětrat,zavřít okna,je mi zima,vnitřní okruh....Chápete :lol:

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 01.09.2007 19:21

Chápeme, známe :D
Já nevím, na valeu je napsané, že se má stříkat pod pylák. ale některé přípravky se stříkají ze spoda. Tak těžko říct.
Taky mám zkušenost, že když navlhne pylový filtr, tak to smrdí jak starý vysavač plný chlupů od mrtvého psa. :lol:
Neteče ti na pylový filtr z okna?

Obrázek

staroch
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od staroch » 01.09.2007 19:26

[quote="RopakKota"]
Je to vždy,když vypnu klimu a běží mi vnitřní cirkulace,tak to začne smrdět.

Počkej, to ti začne smrdět až když vypneš klimu a zapneš vnitřní ventilace????? tak to nemá s výparnikem asi nic společného. To bude asi zasraná ta část okruhu, kterou používáš jen při vnitřním okruhu. Třeba ti to někdy něco nasálo. Jen taková dedukce - námět na přemýšlení.

Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 01.09.2007 19:50

staroch píše:
RopakKota píše: Je to vždy,když vypnu klimu a běží mi vnitřní cirkulace,tak to začne smrdět.

Počkej, to ti začne smrdět až když vypneš klimu a zapneš vnitřní ventilace????? tak to nemá s výparnikem asi nic společného. To bude asi zasraná ta část okruhu, kterou používáš jen při vnitřním okruhu. Třeba ti to někdy něco nasálo. Jen taková dedukce - námět na přemýšlení.
Pylák neni navlhlej,protože jsem ho tam dal a nepršelo a cítit to bylo.Spíš jestli opravdu při velkym zasrání té ventilace nemusím použít více balení.Protože po první aplikaci se to zlepšilo,ale nezmizelo.A jak se správně přečetl....Je to při vnitřní cirkulaci po vypnutí klimy...Tak to přece souvicí s výparníkem,ne?Ten je od klimy...Bez klimy mi vnitřní ventilace nesmrdí....Mě opravdu nic nenapadá. :(

Bill98
Nováček
Nováček

klim

Příspěvek od Bill98 » 01.09.2007 20:57

Ahoj, me to smrdi taky kdyz vypnu klimu a je jedno jestli mam vnitrni okruh nebo venkovni. Koupil jsem nejakej sprej, kterej se celej vystrika do interieru s pustenou klimou na plno na vnitrni okruh. Pisou tam ze to dezinfikuje a odstrani vsechny smrady. Tak jsem zvedav. Dam vedet jestli to funguje :-)

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 01.09.2007 21:04

Jako že si sedneš do auta, zapneš vnitřní okruch a klimu a nastříkáš ten sprai jen tak do interieru?? 8O Teda jestli Ti tohle pomůže tak napiš co je to za výrobek.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 01.09.2007 21:42

Mě nedávno čistili klimu kapslí.Tu kapsli dal do takovýho přístroje a ten položil ke spolujezdcovi.Nastavil z přístroje hadici k nasávání vnitřního vzduchu a tu kapsli dotáhl.Pustil jsem klimu a vnitřní okruh.V autě nebylo vůbec vidět,jaká tam byla mlha.Za cca 20nim bylo vydezinfikováno.
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená 

Jozkablack
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozkablack » 01.09.2007 21:51

No já u dezinfekce nebyl, stálo mě to 500,- a zatim pohoda, ale že se to dělá takhle sem nevěděl! Jen mi řek, že když se na to dlouho sere a nečistí se to, pak to neni sranda dát to do pořádku. Tak jsem se rozhod vždycky na jaře tam jít a vyčistit si to nechám a taky zkontrolovat náplň.
Ford Focus combi, 1.8TDDI, 66KW, 03, červená sériovka kromě alu kol a folií 35%-15%-5%
Renault Megane 1.6 benál, 5dv, 1996

Nálevna U Velasů: https://www.restauraceuvelasu.freepage.cz/onas/

kalimoco
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kalimoco » 01.09.2007 21:59

Sprejem nedostaneš všude,mlha ti projde všude.Je to teda dražší,cca 800 vočí
Obrázek
Ford Focus 1.5i Ecoboost ST-Line 110kW 2019 DESERT ISLAND BLUE
byl
Ford Focus 1.6i 16V 150 PS 2012 ECOBOOST - NAVI
FORD FOCUS 1,6 16V ghia 2002 smaragdově zelená