Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Odpovědět
Milinko
Zkušený
Zkušený

Re: Tlumení dvěří a tlumení všeobecně

Příspěvek od Milinko » 20.04.2008 11:12

misoo píše:8O parada 8) 8) 8) nejsi ty nahodou nejaky "cistitc" ze potrebujes ten kufor absolutne odizolovany ? :lol: :wink:
kolko to tvrdlo ?
som zvedavy na postrehy :idea:
inac vsimol som si, ze pocitujem rozdiel (hluk od kolies/podvozku) aj ked je niekto na sedacke spolujazdca... keby si to tak spravil na celej podlahe auta vratane podbehov, tak mozes jazdit kludne aj bez pneumatik, bude to tichucke ako des ! :idea: :)
...čistič :lol: :mrgreen: . Ne, to nejsem, jen mám rád při jízdě klid, tak proč k tomu trochu nepřispět :wink: ,a chtěl jsem to udělat pořádně.
Poněvadž to nebyla nijak moc tlustá vrstva tak jsem tomu dal kolem 5hod.
Ráno jsem to nevydržel a jel jsem se projet, rozdíl je znát! Seděl jsem i na zadu a už to tam tolik nehlučí. Mimo jiné jsem zjistil jak je na zadu bídné ozvučení, ty výškáče tam chybí!
O té podlaze vážně uvažuju, to by bylo pak svezení 8) ...nejdřív bych chtěl ale vytlumit dveře. Foki slíbil dodat návod, tak uvidime co to bude obnášet.
Ford Mondeo 1.6 Ecoboost 118kW - Enterprise - White Frozen Gallery
Byl: Ford Focus II, Eibach Pro-Spacer & Pro-KIT, Machine silver Gallery

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 20.04.2008 20:29

na ten navod sa uz tesim, tiez si chcem dvere vytlmit ! podlahu az ked bude cas a prasule. bude to chciet vela matrosa :)

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 07.05.2008 10:37

chlapi,
v nejbližší době mám v úmyslu vytlumit podlahu auta a zatím pořád váhám s výběrem materiálů, jelikož to bude několik m2 cena hraje svou roli. Jde o to vybrat kombinaci s nejlepším poměrem cena/ tlumící vlastnost :)
V hledáčku mám tyto možnosti:

1) 4mm Tecsound + Sinus Live DSM pěna
2) TBP + Sinus Live pěna
3) Doromat XS tlumící deska + Sinus Live pěna
4) Vibraflex + Sinus pěna
5) Sikadamp 630
6) Dynamat Dynaliner

mě nejvíc láká možnost č.1 a č.3. Toš poraďte co si o tom myslíte přip. doporučte jiné kombinace, díkec!

HenryS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HenryS » 07.05.2008 11:58

Tohle je opravdu zajimave vlakno a fakt me zaujalo. Taky do neceho takoveho urcite pujdu, ale nevim jestli jsem takovy sikula jak vy a troufl bych si na to sam. Ale cim vic fotek a navodu sem date, tim lepe. To co uz tady je vypada moc dobre.

Milinko, v tomhle ti asi ja neporadim, sorry.
Focus II, 1.6, r.v. 2005, tm.šedá
Obrázek

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 07.05.2008 12:05

Teď ti neporadím, co vybrat, ale spíš ti chci nasadit brouka do hlavy... :)

Nechceš raději nejdřív vytlumit ty dveře :?: Při každé jízdě koumám, odkud ten hluk nejvíc chodí a zrovna teď mám vytipované zadní dveře :)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 07.05.2008 12:15

osobne by som na rezonancie pouzil Sikadamp630, je to s Dynamatom spicka a Sika stoji o dost menej. a staci to nalepit len na volne plochy aby si toho nemusel kupovat vela. podla mna je to zbytocne lepit do rohov a do spojov, tam ten plech vibruje minimalne. toto by som videl ako cenovo dostupnu variantu. staci ti na to len zopar sikadampov.

no a na hluk netusim, nepoznam tie materialy a nemam prehlad ktory je ako ucinny. ale tieto uz niesu az tak drahe, takze tie by som dal komplet na celu podlahu.

Milinko
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Milinko » 07.05.2008 19:07

HenryS píše:...taky do neceho takoveho urcite pujdu, ale nevim jestli jsem takovy sikula jak vy a troufl bych si na to sam. Ale cim vic fotek a navodu sem date, tim lepe. To co uz tady je vypada moc dobre..
Ničeho sa neboj, minimálně kufr je brnkačka, neni tam pořádně nic na demontování - stačí polepit vhodným matrošem :wink:
Merdy píše: Teď ti neporadím, co vybrat, ale spíš ti chci nasadit brouka do hlavy... :)
Nechceš raději nejdřív vytlumit ty dveře :?: Při každé jízdě koumám, odkud ten hluk nejvíc chodí a zrovna teď mám vytipované zadní dveře :)
Ten brouk je tam už dávno :)...pořád čekám, že sem Foki šoupne ten návod. Nedávno mě psal, že dveře už demontoval a teď už jenom popisek, tak snad brzy... Ty dveře nechci nijak zvorat, tak radši počkám na rady zkušenějšího ať to nemusím připadně znovu rozdělávat.
misoo píše: osobne by som na rezonancie pouzil Sikadamp630, je to s Dynamatom spicka a Sika stoji o dost menej. a staci to nalepit len na volne plochy aby si toho nemusel kupovat vela. podla mna je to zbytocne lepit do rohov a do spojov, tam ten plech vibruje minimalne. toto by som videl ako cenovo dostupnu variantu. staci ti na to len zopar sikadampov.
JJ misoo, Sikadamp určitě šoupnu do dveří a na tu podlahu (dozadu) si myslím bude stačit "jen" tecsound plus něco proti hluku....na předek kde to jako řidič slyším nejvíc asi dám něco dražší (a snad lepší).... 8)

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 08.05.2008 08:59

Milinko píše:....na předek kde to jako řidič slyším nejvíc asi dám něco dražší (a snad lepší).... 8)
tak potom jedine :
rezonancie - dynamat extreme
zvuk - dynapad
8)

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 08.05.2008 12:25

HenryS píše:Tohle je opravdu zajimave vlakno a fakt me zaujalo. Taky do neceho takoveho urcite pujdu, ale nevim jestli jsem takovy sikula jak vy a troufl bych si na to sam. Ale cim vic fotek a navodu sem date, tim lepe. To co uz tady je vypada moc dobre.

Milinko, v tomhle ti asi ja neporadim, sorry.
henry, ak ti vadi hluk vo FII, zacni dekou pod prednou kapotou. prave benzinove 1.6 ju nemaju, stoji to par korun a ucinok je pocutelny :idea:
az potom treba vytlmit zadny kufor, podlahu a dvere by som robil nakoniec :idea:
tiez sa na vytlmenie chystam tento rok, dufam ze sa podari nieco dosiahnut 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 08.05.2008 12:31

btw, priatelia, minule som mal moznost trochu si pospat na zadnych sedadlach v odstavenom aute :mrgreen: vonku dost fukalo a na moje velke prekvapenie mi fukalo aj vnutri na hlavu :mrgreen: fukalo to cez zavrete a zamknute zadne 5te dvere :!: takze pri znizovani hlucnosti nasich fofov treba zacat prave tam :idea: :mrgreen:

Stehnak
Test driver
Test driver

Příspěvek od Stehnak » 08.05.2008 12:33

Koukam ze ten hluk teda asi bude "problem" kdyz se do nej pousti vic a vic FFII majitelu. Celkem by me zajimala jedna vec: je FFII FL co se hluku tyka lepsi. Na netu se pise ze ano, ale nebylo by marne to slyset od Vas "tlumenaru". Zkuste se svest (sraz, dealer) ve FFII FL a napiste svoje postrehy :wink:

2 KH - mozna ze by jsi mohl pomoci lidem co jim teklo prave do kufru FFII HB, kdyby jsi nasel kudy tam fuci 8)
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 08.05.2008 15:03

misoo sa na zraze rozpraval s Koisom ml. a ten mu sam povedal ze FoFo II FL je o dost lepsie utlmeny :idea: :roll:
My sa aspon mame s cim hrat a kam tlacit prachy 8) :lol:

Merdy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merdy » 09.05.2008 12:06

Misoo, nezjistil jsi, čím to je, že je nový focus líp utlumený??? Kde, co, jak a proč... :wink:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 09.05.2008 12:17

spytajme sa niekoho kto ma nove fofo napr. tompeca, alebo petra5, nech kukne pod koberce v aute, hlavne vzadu v kufri a pod sedackami ako to vyzera :idea: 8)

mozno tam nieco maju alebo maju iba hrubsie koberce :mrgreen:

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 09.05.2008 12:20

netusim, ani Kois nevedel co konkretne zmenili... ako pise killerhammer, chcelo by to pristavit dva focusy (novy a stary) a priamo ich porovnat

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“