FFII - signalizace nízké hladiny vody v nádobce ostřikovače
- Coroner
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: FFII collection - signalizace nizke hladiny ostrikovacu
Beru to se skušenostma u GIV, taky jsem si zapnul v PC spoustu funkcí který tam původně nebyli. Nemyslim si že je u fo PC 4 funkční, vždyť je to pořád SW, tak se s tím pracovat musí nechat, sakra - jíá to chci
Jdu tu zjišťovat.

Konstrukční zákon:
Uřízněte to raději větší, a pak to tam namlaťte.
-
- Test driver
Coroner...na tvojom aute to bohuzial dodatocne aktivovat nejde
a musis sa stym zmierit,ako my,co NEmame signalizaciu nizkej hladiny kvapaliny v ostrekovacoch 

- Coroner
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No tak to mě fakt štve, teda.
Konstrukční zákon:
- CaesarX
- .
No co jsem tak pročetl vlákno je to hnus co jsem se dozvěděl....
Já měl dva FoFo z 2.generace nikde nebyl závažný problém........"ale"
A .FoFo 2005 1.6 Tdci - Neměl aktuální spotřebu (vyjádření Fordu bylo že to tam není z důvodu že si to nepřejí zákazníci jelikož je odrazuji občasná vysoká čísla jenž tam někdy naskočí) - v ST už ji mám i když teprve tady je to občas hrůzostrašný pohled, tak proč nemohla být v té 1.6 v naftě (dle manuálu tam být měla).
B .FoFO 2005 1.6 Tdci - Seč na ilustraci v manuálu měl mít kryt motoru tak ho neměl. Odpověď Fordu - Zákazníci si přejí vidět na motor tak jsme to tam přestali dávat - neřešil jsem to pač jsem patřil k té skupince kteří to opravdu chtějí raději vidět.
C .FoFo 2005 1.6 Tdci (výbava Trend+ nějkéj paket Sport) - Měl jsem jak funkční ukazatel nízké hladiny ostřikovačů tak i regulci podsvícení přístrojové desky.
D .FoFo ST - Není tam poloha Auto na rozsvícení světel dle světelného senzoru který tam mám spolu s xenonama, ale prostě se vždy rozsvítí automaticky "z důvodu poviného denního svícení- odpověď dealera" a ovládání jasu ořístrojové deský mám automatické - bere data právě z onoho světelného čidla pod čelním sklem - funguje to dobře. Zde již nic nechybí - v počítači jde aktuállní spotřeba i hladina nízkého stavu ostřikovačů funguje v pořádku.
Jinak k té odpovědi Fordu že specifikace se můžou změnit bez předchozího upozornění....ano ale to platí pro katalog takže když si tam něco přečteš a půjdeš vůz objednt za půl roku tak to může být jinak. To co ale již u dealera objednáš tak se nijak změnit nemůže, prostě co podepíšeš a on ti ukáže že tam má být případně ti data poskytne i z onoho katalogu a uvede to do smlouvy tak to tak musí být.....nejde se vymlouvat na změnu specifikace, to pro tebe neplatí....je směrodatné co je ve smouvě a za nedodržení musí udělat nějakou kompenzaci...pokud ne doporučuji se obrátit na ČOI-ku.
Já měl dva FoFo z 2.generace nikde nebyl závažný problém........"ale"

A .FoFo 2005 1.6 Tdci - Neměl aktuální spotřebu (vyjádření Fordu bylo že to tam není z důvodu že si to nepřejí zákazníci jelikož je odrazuji občasná vysoká čísla jenž tam někdy naskočí) - v ST už ji mám i když teprve tady je to občas hrůzostrašný pohled, tak proč nemohla být v té 1.6 v naftě (dle manuálu tam být měla).
B .FoFO 2005 1.6 Tdci - Seč na ilustraci v manuálu měl mít kryt motoru tak ho neměl. Odpověď Fordu - Zákazníci si přejí vidět na motor tak jsme to tam přestali dávat - neřešil jsem to pač jsem patřil k té skupince kteří to opravdu chtějí raději vidět.
C .FoFo 2005 1.6 Tdci (výbava Trend+ nějkéj paket Sport) - Měl jsem jak funkční ukazatel nízké hladiny ostřikovačů tak i regulci podsvícení přístrojové desky.
D .FoFo ST - Není tam poloha Auto na rozsvícení světel dle světelného senzoru který tam mám spolu s xenonama, ale prostě se vždy rozsvítí automaticky "z důvodu poviného denního svícení- odpověď dealera" a ovládání jasu ořístrojové deský mám automatické - bere data právě z onoho světelného čidla pod čelním sklem - funguje to dobře. Zde již nic nechybí - v počítači jde aktuállní spotřeba i hladina nízkého stavu ostřikovačů funguje v pořádku.
Jinak k té odpovědi Fordu že specifikace se můžou změnit bez předchozího upozornění....ano ale to platí pro katalog takže když si tam něco přečteš a půjdeš vůz objednt za půl roku tak to může být jinak. To co ale již u dealera objednáš tak se nijak změnit nemůže, prostě co podepíšeš a on ti ukáže že tam má být případně ti data poskytne i z onoho katalogu a uvede to do smlouvy tak to tak musí být.....nejde se vymlouvat na změnu specifikace, to pro tebe neplatí....je směrodatné co je ve smouvě a za nedodržení musí udělat nějakou kompenzaci...pokud ne doporučuji se obrátit na ČOI-ku.
- KubaU
- Junior
Jak, kvůli bezpečnosti?chmelko píše:chlapi..to že neukazuje aktualnus potrebu,nieje žiadna chyba,alebo zamena od fordu, urobili to zamerne, tuším, že hlavne z tlaku z usa kvoli bezpečnosti..

Fakt je, že tam ta funkce docela chybí, hlavně se furt nemůžu spolehnout na to, že to z kopce bez vyřazení nežere. Ach jo.
Pro zajímavost já mám Trend z roku 2005, s vyhřívaným předním sklem, a regulaci podsvícení to má. Stejně jí mám ale vytočenou naplno, protože je na to napojené i podsvícení rádia (Sony), které při zapnutí světel pohasne - a máme denní svícení, takže na to je ve dne fakt blbě vidět... Takže mi to jako funkce je celkem prd platný.
- P2M
- Junior
Mě začíná silně vadit ta absence hladiny ostřiků, to je opravdu myšlenka idiota to tam nedat.
KubaU: Akuálku v 1.6TDCi mám, je to teda 4/07 a jo, bez vyřazení z kopce jedeš za nula, takže můžeš mít klid na srdci už.
KubaU: Akuálku v 1.6TDCi mám, je to teda 4/07 a jo, bez vyřazení z kopce jedeš za nula, takže můžeš mít klid na srdci už.

je: 2010 Mondeo MKIV Hatch Titanium X 2.0 EcoBoost 149kW PowerShift Black Panter bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
bylo: 2007 FFII Combi Style 1.6TDCi 80kW DPF Aquamarine bez podložek
- KubaU
- Junior
Já zas narazil na to, že někomu strašně vadilo když při nízké hladině v ostřikovači se na PC zobrazovalo jen varování a nic jiného - co člověk, to názor
Uvidíme, až mi dojde - jestli to tam mám, a jestli mi to bude vadit.
Jinak ohledně spotřeby z kopce dík, hned jsem klidnější - myslel jsem si, že to tak je, ale jsem děsně nedůvěřivej

Jinak ohledně spotřeby z kopce dík, hned jsem klidnější - myslel jsem si, že to tak je, ale jsem děsně nedůvěřivej

- Ahmed
- Test driver
Tu aktuální spotřebu začali dávat do toho mini faceliftového modelu (s červeným podsvícením), asi od 06/2007? Já už to mám. S tou výbavou moc pravdu nemáte. Je sice pravda, že co si objednám, to by tam mělo být, ale mi tam chybělo snad všechno, už jsem to tu psal. Neměl jsem tam samozatmavovací zpětné zrcátko, ovladač světel s polohou auto a ještě něco. Dostal jsem za to nějakou pseudoslevu, ale to zrcátko jsem fakt chtěl. Pak jsem tam přišel, že nemám tu signalizaci nízké hladiny ostřikovačů a poslal mě do prdele. A už při řešení toho prvního problému se pořád všichni oháněli tím, že Ford tu specifikaci může změnit ze dne na den a že oni sami neví, jaké auto jim z fabriky dorazí a co tam bude...
- Shotas
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Celebration (2008) take nema kontrolku hladiny ostrikovacu, teda aspon jsem si niceho nevsiml kdyz dosla voda, je fakt ze jsem se zapomel podivat jestli esviti vystraha na BC.
Focus Combi 2008 Celebration (Trend), 1,6 Duratec 74kW/100k, Tango Red - Galerie
Dlouhodobá spotřeba se drží na 8,1l/100km (jezdime ted hodne mesto). Najeto 90 000 km

Dlouhodobá spotřeba se drží na 8,1l/100km (jezdime ted hodne mesto). Najeto 90 000 km

- pirrri
- Nováček
No tak já jsem se ještě ani k tomu nedostal že by my došla voda, takže čekám a sleduji jestli se něco objeví. co vím,tak žádná kontrolka na to není jen by to mělo hodit hlášku na palubním počítači,tak uvidím....
- -Ladis-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
To jako, že se měly ostřikovače samy doplnit?KubaU píše:Já zas narazil na to, že někomu strašně vadilo když při nízké hladině v ostřikovači se na PC zobrazovalo jen varování a nic jiného....

Ford Focus II 1.6 74 kW Collection 5HB 2007 modrá aquarius + Sony CD/mp3, dualklima, vyhř. přední sklo, EBA

galerie: zde

galerie: zde
- KubaU
- Junior
No, tak jsem ověřil, že signalizaci hladiny v ostřikovači zcela nepochybně mám - a současně pochopil, co na tom lidem tolik vadí.
Permanentně se mi totiž rozsvítila červená žárovička vedle displeje počítače, a na displeji se zobrazilo "LOW WASHER LEVEL FLUID" bez možnosti změny - čímž se efektivně vyřadily jeho veškeré další funkce, jako teplota, dojezd, spotřeba, ... Tenhle přístup bych pochopil třeba u závady motoru, kde je s tím fakt potřeba něco rychle udělat, ale u kapaliny do ostřikovače?
Osobně teda dávám přednos řešení jiných automobilek (rozsvítí se varovné světýlko, abych až se to bude hodit ostřikovač dolil), před Fordem a jeho "koukej to dolejt nebo nebudeš používat počítač". Fakt mě to hodně iritovalo, a musím říct, že zrovna tuhle funkci bych radši neměl
Permanentně se mi totiž rozsvítila červená žárovička vedle displeje počítače, a na displeji se zobrazilo "LOW WASHER LEVEL FLUID" bez možnosti změny - čímž se efektivně vyřadily jeho veškeré další funkce, jako teplota, dojezd, spotřeba, ... Tenhle přístup bych pochopil třeba u závady motoru, kde je s tím fakt potřeba něco rychle udělat, ale u kapaliny do ostřikovače?
Osobně teda dávám přednos řešení jiných automobilek (rozsvítí se varovné světýlko, abych až se to bude hodit ostřikovač dolil), před Fordem a jeho "koukej to dolejt nebo nebudeš používat počítač". Fakt mě to hodně iritovalo, a musím říct, že zrovna tuhle funkci bych radši neměl

- kadlo
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to není až tak úplně pravda, jakou když ti to tohle napíše, stačí zmáčknout na páčce ovládání PC to potvrzovací tlačítko a hláška se jakoby minimalizuje a palubní PC můžeš nadále využívat komplet jen při listování v jeho možnostech je na poslední "záložce" ta hláška o tý kapalině a mimo to pak celou dobu svítí ta kontrolka, ale PC využíváš dál...
- majk
- Nováček
Mám variantu Style,koupené v Německu,vyhřívané př. okno+zrcátka+trysky,ale sign.hladiny nemám
-dnes jsem dolíval/byl jsem na suchu/a vešlo se tam 2 l pintlich-kolik má obsah vaše nádržka?/r.v. 2007/ 

FF II,05/2007,1.6/74kW,Kombi,Style-bylo do 28.7.2017
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
od 28.7.2017 FF III,07/2017/1,5 EB Kombi,Titanium,Magnetic grey
https://www.spritmonitor.de/en/detail/9 ... ml?share=1
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tusim som tu niekde cital ze 3.5 l