Rozhovor s pirátem silnic
- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Rozhovor s pirátem silnic
Zajímavý článek, úsudek si udělejte každý sám.
http://www.autorevue.cz/Magazin/Rozhovo ... fault.aspx
http://www.autorevue.cz/Magazin/Rozhovo ... fault.aspx
- Fokal
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozhovor s pirátem silnic
Jeden z nejlepších článků, co jsem na autorevue čet. Je fakt, že úsudek si musí udělat každý sám, ale moc se mi líbí, jak si p. Janda poradil s timto tématem. Hlavně ukázal, že pirát opravdu není každý, kdo rozumně překročí rychlostní limity, záleží na situaci...
ST150
- tomason
- Test driver
to sice ,ano on je připraven ,ale ostatní s nim nepočítaj, pokaď jezdí přes 200 je to magor a magorem zůstane 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- alexino
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
podle me je to naprosty idiot...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113
- jarysek
- Junior
Mně osobně se ten jeho přístup k ježdění vůbec nelíbí
Na to,že je mu 40 se chová jako puberťák.Ani se mi nechce domyslet situaci,kdy se v takové rychlosti potká se srnkou a už vůbec ne s chodcem,cyklistou či jiným účastníkem silničního provozu.Nikdo a ani on nemá tak bleskovou reakci,aby takovouto nečekanou dokázal zdárně vyřešit.S takovým PITOMCEM bych se na silnici fakt nerad potkal

- KubaU
- Junior
Včera jsem při přejíždění z pruhu do pruhu na Mladoboleslavské ve 140 km "potkal" nějaké přejeté zvíře - naštěstí už v ležaté poloze. Bylo schované za autem přede mnou, nestihnul jsem vůbec nic, jen to udělalo "buch buch" - naštěstí bez vlivu na stabilitu auta a bez viditelných škod.
Jinými slovy - pokud je to pravda, zatím měl zjevně z prdele kliku, ale nevyhnutelně se ucho utrhne.
Po pravdě, nepřekvapilo by mne, kdyby ten rozhovor byl vymyšlený. Snaží se to vzbudit dojem, že dotyčný jezdí v běžném provozu už 10 let po okreskách 200-300... Jsem ještě ochoten uvěřit, že policajtům prostě ujede a řeší je "osobou blízkou", ale ne, že je ještě stále naživu, to podle mého názoru není prostě možné. Předjíždějící náklaďák, srnka, nečekaná prudká zatáčka, díra v silnici, zvlněný asfalt - to všechno nelze předvídat a v těchhle rychlostech by se to rovnalo rozsudku smrti, bez ohledu na auto a řidiče. Nemluvě o tom, že by musel střídat auto a RZ každý měsíc, protože debila řítícího se po okresce 200 (podle něj průměrnou rychlostí) by si všimnul každý.
Jinými slovy - pokud je to pravda, zatím měl zjevně z prdele kliku, ale nevyhnutelně se ucho utrhne.
Po pravdě, nepřekvapilo by mne, kdyby ten rozhovor byl vymyšlený. Snaží se to vzbudit dojem, že dotyčný jezdí v běžném provozu už 10 let po okreskách 200-300... Jsem ještě ochoten uvěřit, že policajtům prostě ujede a řeší je "osobou blízkou", ale ne, že je ještě stále naživu, to podle mého názoru není prostě možné. Předjíždějící náklaďák, srnka, nečekaná prudká zatáčka, díra v silnici, zvlněný asfalt - to všechno nelze předvídat a v těchhle rychlostech by se to rovnalo rozsudku smrti, bez ohledu na auto a řidiče. Nemluvě o tom, že by musel střídat auto a RZ každý měsíc, protože debila řítícího se po okresce 200 (podle něj průměrnou rychlostí) by si všimnul každý.
- killerhammer
- Test driver
no fakt neviem co si mam o tom cloveku mysliet, zda sa, ze je to trochu pritiahnute za vlasy alebo vymyslene
rychlosti nad 200km/h mimo dialnice naozaj nepatria
ked je uz ten chalan tak vzdelany, rozhladeny a mudry, nech si spocita 2 veci:
- brzdnu drahu z tych svojich beznych rychlosti 200 ci 300km/h na 0
- vzdialenost, ktoru prejde svojou beznou rychlostou za svoj reakcny cas 1s (napr. pri 200km/h je to 55.6m za 1s, alebo pri 300km/h je to 83m za 1s !!!)
a ked je uz taky mudry urcite si sam spocita, ze v takej rychlosti ho iba zavahanie na 1s moze stat hooodne vela desiatok ci stoviek metrov na ktorych by, keby siel povolenou rychlostou, uz davno zabrzdil na 0
ale dovtedy sa s dzbanom po vodu chodi, pokial sa...
len dufam, ze sa zabije sam a nezoberie zo sebou aj nevinnych ako sa to casto na nasich cestach stava
rychlosti nad 200km/h mimo dialnice naozaj nepatria

ked je uz ten chalan tak vzdelany, rozhladeny a mudry, nech si spocita 2 veci:
- brzdnu drahu z tych svojich beznych rychlosti 200 ci 300km/h na 0
- vzdialenost, ktoru prejde svojou beznou rychlostou za svoj reakcny cas 1s (napr. pri 200km/h je to 55.6m za 1s, alebo pri 300km/h je to 83m za 1s !!!)
a ked je uz taky mudry urcite si sam spocita, ze v takej rychlosti ho iba zavahanie na 1s moze stat hooodne vela desiatok ci stoviek metrov na ktorych by, keby siel povolenou rychlostou, uz davno zabrzdil na 0
ale dovtedy sa s dzbanom po vodu chodi, pokial sa...

len dufam, ze sa zabije sam a nezoberie zo sebou aj nevinnych ako sa to casto na nasich cestach stava

- Ahmed
- Test driver
Na dálnici ať si tak klidně jezdí, když na to je místo, ale na okreskách a po městě!? Stačí se podívat na letní statistiky motorkářů, kteří úspěšně tyhle rychlosti dodržují. Je sice pravda, že auto které umí jet 300+ km/h, tak taky slušně brzí, ale jak tady psal killerhammer tak sebelepší brzdy nemají žádný vliv na jeho dobu reakce a ujetou vzdálenost za 1s. Chci vidět, jak se při 250km/h bude na okresce vyhýbat cyklistovi, když v protisměru bude dalšího cyklistu předjíždět nákladák - stačí, když se ten jezdec bude vyhýbat kanálu a jsou oba k.o. Nebo když někdo vyjíždí z vedlejší, výhled má třeba 60 metrů rozjede se a běhěm sekundy ho rozmetá blázen jedoucí přes 200km/h - na které se mu povede úspěšně zpomalit z 250km/h 

- CODY
- Junior
copak asi dělá, když si takhle naplánuje setkání a po cestě chytne párktát červenou, předjíždějící kamion 90kou do kopce atd. Osobně si myslím, že někteří řidiči jsou nebezpeční při 50km/h víc, než jiní při 100km/h, ale tento pán pirát není žádný pirát, nýbrž smrtka na kolech. Jenom doufám, že potká nějaký strom a ne někoho z nás
To co tvrdí, je čistě celé jen alibismus, nic jiného.

- martyG
- Pokročilý
osobne si myslím že pánko je tak trochu narcis a veľmi verí v svoje nadprirodzené schopnosti, týchto "tiež vodičov" sú plné cintoríny...nikdy sa nechcem s takým hovädom stretnúť v protismere...pánboh ma ochraňuj... 

Ford Focus 1,5 ecoboost, 182 PS
- maniak.dj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Je to jen namyšlenej blbec, co si myslí, že jemu se nic nemuže stát a že on všechno zvládá bravůrně .... má přeci auto co jede. Ani bych se nedivil, kdyby za nedlouho vyšel článek, že pan úžasný "pirát silnic" už je někde na cucky nedej bože, že někoho sejmul. Sebe ať zabije, když je pako 

- KubaU
- Junior
Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si myslím, že buďto kecá nebo je to celé vymyšlené. Jezdit na našich silnicích s průměrem 200 km/h je až na opravdu výjimečné trasy/hodiny prostě nereálné.
- Konik
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Průměr přes 200 km/h je dosažitelný leda na dálnici, možná ještě na silnici 1. třídy, ale na okresce určitě ne! Ani soutěžní speciály při rally na uzavřené trati nejsou schopny dosáhnout takového průměru. Ani speciály WRC, které představují vrchol techniky, na rychlých tratích málokdy dosáhly většího průměru než 130 km/h. Teď pominu fakt, že pro tratě rally jsou vybírány techničtější úseky a na těch méně technických jsou pro změnu posádky zpomalovány tzv. retardéry, právě aby nepřekročily těch 130 km/h kvůli které se ruší druhý průjezd stejnou rychlostní zkouškou (teď je ten průměr tuším 120 km/h, ale to už je trochu OT
). Nevím jakou technikou disponuje "pan pirát", ale jeho auto určitě není na takové úrovni jako WRC. A pokud tvrdí, že v obcích jezdí podle jiných pravidel (z čehož usuzuji, že tam nejezdí dvoustovkou), logicky mi vychází, že na okresce prostě takové průměru dosáhnout nemůže. I kdyby měl auto, které má 1000 koní. To mu bude platné na okruhu nebo dálnici, ale na okresce mu to nepomůže. A co z toho plyne? Že pan Martin trošku kecá 

Ford Focus MkIII Combi 1.6 EB (2014)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
Renault Clio IV 1.2 (2014)
ex: Ford Focus MkI 1.6 Combi (2003)
ex: Mazda MX-5 NB 1,8 (1999)
ex: Citroën C3 1.2 VTi (2015)
- Compressor
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Trochu mi to připadá jako přitažené za vlasy. Možná trošku více přitažené. Ono totiž nestačí, že jezdí člověk opatrně, ale hlavně musí předvídat a to v rychlostech nad 200 asi dost dobře nepůjde. A v dnešní době mám pocit,že dávají řidičák kdekomu, takže se mi nechce věřit, že na nějakého zmatkáře ještě nenarazil, protože já na takové narážím každou chvíli a jet třeba o trochu rychleji,tak už mám auto dávno kratší. 

- Happy-Gilmore
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
hodně zajímavý článek. Dost dobře jsem si početl.
Těžko říct něco na toho člověka.
Neumím si představit, rychlost 300km/h, ale pokud tak jezdí, tak to má buď opravdu velké štěstí a nebo hoooooodně dobré řidičské schopnosti, ale ani ty mu nepomůžou vyřešit připadně nečekanou situaci ve 300km/h.
Jak jste psali výše. Brzdná dráha je hoodně velká a radší si ani nechci představovat co by se stalo, kdyby mu pod auto vběhl nějaký chodec
Těžko říct něco na toho člověka.

Jak jste psali výše. Brzdná dráha je hoodně velká a radší si ani nechci představovat co by se stalo, kdyby mu pod auto vběhl nějaký chodec

Ford focus 1.8