Zkušenosti z dopravní nehody

Moderátor:phofy
Odpovědět
Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti z dopravní nehody

Příspěvek od Kóťa » 28.09.2009 19:14

Tak vzhledem k mému zážitku ze včerejška
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=135

jsem přemýšlel jak bych se asi zachoval já,kdybych měl někomu dát první pomoc.
No a dnes v poledne si jedu autem do práce a uprostřed silnice vidím muže,vedle něj kolo.Jeho kamarád se k němu vracel a doběhli jsme k němu společně.Starší muž ležel obličejem zabořeným do asfaltu a byl v bezvědomí.Obličej měl sedřený,ale helma mu určitě pomohla.Byla u nás mladá holka ,která už měla sanitku zavolanou,ale s operátorkou se bavit nechtěla,tak jsem si to vzal.Nejdřív po mě oper.chtěla,abychom se uklidnili a znovu popsali místo nehody.Pak jsem měl zkontrolovat životní funkce.Muž v tu chvíli dýchal,tak jsme mu zaklonili hlavu a snažili se preventivně uvolnit dýchací cesty.V tu chvíli k nám doběhla z domu zdravotní sestra.Díky bohu za ní.Přestalo mu tlouct srdce,tak začla masírovat.Trvalo to ještě cca 2 minuty do příjezdy sanity.V tu chvíli pán neměl ani pulz a ani nedýchal.Po pár minutách ho jakžtakž dokázali stabilizovat,volali vrtulník pro převoz do Phy.Tak jsme ještě pomohl s pánem do sanitky,dal PČR adresu a jel domu.Dopravka došla k závěru,že upadl sám.Nějací chytráci dělali snad přípojku plynu,rozřezali asfalt na kusy a ty pak vrátili do silnice.Výškový rozdíl asfaltu pak byl i několik cm a mezery mezi nimi na galusku jak dělané.Prostě si toho nevšiml.... :( Byl to hroznej stres,zažil jsem to poprvý a jsem moc rád,že to bylo blízko nemocnice a že dorazila z domu ta zdravotní sestra.Xkrát mi blesklo hlavou co když nám umře.Zní to blbě,ale je to cenná zkušenost a doufám,že kdybych opět tohle musel zažít,tak budu víc vědět co dělat... :idea:
Byl jste někdo u nehody?
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

Jenda25
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti z dopravní nehody

Příspěvek od Jenda25 » 28.09.2009 20:00

Taky jsem se s podobnou situací setkal, vedle máme domov důchodců. Každopádně klobouk dolů. To svědčí o dobrým charakteru. Aspoň je vidět že ještě všichni nejsme takoví sobci, jak je někdy vidět v TV.
Ford focus 1.8 TDDi 10/99 66kW/90PS
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkušenosti z dopravní nehody

Příspěvek od foki » 28.09.2009 23:15

jj , zazil jsem nehodu , jeli jsme vecer do tabora a na vyjezdu ze sevetina jsem videl svitici auto ale nejak divne na strane kdyz jsem prijel bliz protoze jsem jel pomalu tak jsem videl ze se z neho kouri a pred nim je strom a ridic je vedle auta , couvnul jsem dal varovny a bezel jsem k nemu a mezitim jsem volal sanitku a policajty , zachranka mi rekla ze nemuze vrtulnik ze pojede auto , je to cca 16km ale trvalo to vecnost . , tak jsem se zacal ptat ridice (nastesti komunikoval ) jak se citi , on ze neciti nohy , tak jsem se dival a on mel jednu uplne otocenou pod autem , snazil jsem se ho nejak ulozit tak jsem hledal neco od hlavu v aute , tam jsem na sedackach objevil bombu na LPG , (po prijezdu hasicu byli dost opratrní kdyz jsem jim to rekl ) nasel jsem tam bundu tak jsem mu ji dal pod hlavu , snazil jsem se s nim stale udrzovat kontakt , ale on zacinal panikarit ze nema nohu , mezitim zastavily dalsi auta , tak jsem se ho snazil drzet a uklidnovat ze je OK , nakonec jsem na nej musel lehnout aby se nehnul protoze se nedal uklidnit ale to uz prijela sanitka , neco mu píchli a pak mu vyndaly tu nohu a odnesly ho do auta . kdyz jsem se pak dival ze misto spolujezdce tak kde by sedel byl strom , tak by to asi neprezil , s hasicema jsme se pak divaly na smesovac , ten nejak tam zmizel , tak mel docela stesti ze to nebouchlo protoze i nadrz byla na zadni sedacce zasypana bordelem z kufru .

a jeste jednu zkusenost , jel jsem z nemecka a za teplicema v takove mirne zatacce jsem uvidel potacejici se postavu jak leze ze stoky , tak jsem zastavil a uvidel jsem holku , oblicej od krve . tak jsem ji posadil do auta a sel volat policajty ,kdyz jsem jim vysvetlil kde jsem ( nebyl jsem mistni tak jsem neznal vesnice okolo ani cislo silnice ) tak ta holka zacala upadat do mdlob , tak jsem ji zacal proplaskavat , tak nastesti se probrala ale zacala ze je ji zima , tak jsem ji zabalil do bundy a rekl at se natahne a sel jsem se podivat dolu , tam byly prerazeny 3 stromky , a felicie na strese . za chvili prijely policajti , samozrejme chytrý jak radio , ona mi rekla ze mam zavolat jejiho pritele , ale ze ma mobil v aute tak to rikam policajtovi a on ze to mam nechat na ne a prohledavaly dal auto . ona mi rekla jeji cislo tak jsem ji prozvonil a oni radost ze nasly kabelku s telefonem :lol: , pak jsem se ji ptal jak se citi jestli je ji lip tak nastesti ze jo a pak prijela sanitka a prebrala si ji .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Odpovědět

Zpět na „Pokec“