http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=135
jsem přemýšlel jak bych se asi zachoval já,kdybych měl někomu dát první pomoc.
No a dnes v poledne si jedu autem do práce a uprostřed silnice vidím muže,vedle něj kolo.Jeho kamarád se k němu vracel a doběhli jsme k němu společně.Starší muž ležel obličejem zabořeným do asfaltu a byl v bezvědomí.Obličej měl sedřený,ale helma mu určitě pomohla.Byla u nás mladá holka ,která už měla sanitku zavolanou,ale s operátorkou se bavit nechtěla,tak jsem si to vzal.Nejdřív po mě oper.chtěla,abychom se uklidnili a znovu popsali místo nehody.Pak jsem měl zkontrolovat životní funkce.Muž v tu chvíli dýchal,tak jsme mu zaklonili hlavu a snažili se preventivně uvolnit dýchací cesty.V tu chvíli k nám doběhla z domu zdravotní sestra.Díky bohu za ní.Přestalo mu tlouct srdce,tak začla masírovat.Trvalo to ještě cca 2 minuty do příjezdy sanity.V tu chvíli pán neměl ani pulz a ani nedýchal.Po pár minutách ho jakžtakž dokázali stabilizovat,volali vrtulník pro převoz do Phy.Tak jsme ještě pomohl s pánem do sanitky,dal PČR adresu a jel domu.Dopravka došla k závěru,že upadl sám.Nějací chytráci dělali snad přípojku plynu,rozřezali asfalt na kusy a ty pak vrátili do silnice.Výškový rozdíl asfaltu pak byl i několik cm a mezery mezi nimi na galusku jak dělané.Prostě si toho nevšiml....

Byl jste někdo u nehody?