Poruchy funkce DO na dveřích..

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
ZdenekFF
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekFF » 27.02.2006 09:05

Ahoj..mám problém s otvíráním a zavíráním dveří spolujezdce pomocí DO...byl jsem v autorizovaném servisu ...oprava za 2000 kč. a po měsíci stejná závada...teď mi ti " odborníci " doporučili výměnu zámku za 3500 Kč...o reklamaci na původní závadu nechtějí slyšet...Nemáte někdo zkušenosti s tímto problémem...Díky :?: :?: :wink:
Ford Focus 1,6 100 HP , moondust

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.02.2006 09:14

a co to delá ? nezamknou ?
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

ZdenekFF
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekFF » 27.02.2006 10:42

foki píše:a co to delá ? nezamknou ?
Zamykání jde pouze manuálně ruční páčkou na dveřích spolujezdce...Pokud nechám tyto dveře odemknuté , nelze je zamknout ( ani jiné ) pomocí DO...neustále se vrací zámky do polohy odemknuto...Pokud je ručně zamknu tak je pomocí DO zase neodemknu...
V servise nejdřív vyčistili ?? nějaký konektor..teď by chtěli měnit celý zámek...(Mám centrál + globální zamykání + 4 okna v elektrice.)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.02.2006 16:14

hm to blbne ta mechanika zamku a rychlejsi je vymenit cely zamek . me to delalo taky .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

AdsBot [Google]
Junior
Junior

Příspěvek od AdsBot [Google] » 27.02.2006 18:28

foki píše:hm to blbne ta mechanika zamku a rychlejsi je vymenit cely zamek . me to delalo taky .
Nestaèilo by to nìjak vyèistit ?? Myslíš , že je nutná výmìna celého zámku?? A za kolik by šel sehnat...i z vrakovištì!! Moc dík za názor

ZdenekFF
Nováček
Nováček

Příspěvek od ZdenekFF » 27.02.2006 18:30

foki píše:hm to blbne ta mechanika zamku a rychlejsi je vymenit cely zamek . me to delalo taky .
Promiň , nebyl jsem přihlašený....

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 27.02.2006 22:32

kolem 1000k , ja jsem to menil , je to cele zalite v palstu a nic jsem nevymyslel
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Mark J.
Nováček
Nováček

Re: Poruchy funkce DO na dveřích..

Příspěvek od Mark J. » 15.10.2008 12:14

Ahoj, vim ze je to neaktualni, ale mozna to nekomu pomuze
S trochou opatrnosti se ten zamek rozebrat da a zjistil jsem i pricinu "problemu", odchazi jakasi pojistka u toho serva, staci ji "deaktivovat" ;o)
zatim to slape pres pul roku, kdyz bude mit nekdo podobnej problem, tak se ozvete na SZ, kdybych to delal znovu, nafotim a poslu adminum
Fikus 1.6 16V Ghia 99, dle TP seda metaliza ;o)

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Skubi » 15.10.2008 12:25

ZdenekFF píše: Zamykání jde pouze manuálně ruční páčkou na dveřích spolujezdce...Pokud nechám tyto dveře odemknuté , nelze je zamknout ( ani jiné ) pomocí DO...neustále se vrací zámky do polohy odemknuto...Pokud je ručně zamknu tak je pomocí DO zase neodemknu...
......
přesně jako u mě :!: :?
už to tak mám rok a zatím s tím žiju, do servisu to dávat nechci :wink:
myslím, že nás je tady víc s více méně podobnými příznaky, takže pokud by nám Mark J. mohl pomoci :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 15.10.2008 12:46

Chystal jsem se vyměňovat mikrospínač v zámku (občas se auto samo zamkne) takovou tou trochu destruktivní metodou, jaká je tady na fóru popsaná. Moc se mi do toho nechce a tak doufám že Mark J. má nějaký dobrý nápad jak rozebrat zámek a nepoškodit ho. Jen doufám že se s námi o to podělí.

Don
Junior
Junior

Příspěvek od Don » 15.10.2008 13:03

Mark J. píše: odchazi jakasi pojistka u toho serva, staci ji "deaktivovat" ;o)
Měl jsem zámek rozebraný několikrát, ale žádnou pojistku "serva", což je úplně obyčejný elektromotorek jsem neviděl. Takže mi to prosím tě vysvětli.
Jestliže se zámek po zamčení znovu odemkne, tak bych to tipoval na špatný mikrospínač v zámku v předních dveřích. Tady už někde někdo psal, že se dá za pár korun koupit a vyměnit. A pořád je lepší, to nejdřív zkusit a při neúspěchu koupit na vrakáči za 500 Kč jinej zámek.
Ford Focus 1.0 EB 92 kW Titanium r.v. 2015, 5dv. HB šedá Magnetic

Mark J.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark J. » 23.11.2008 20:40

Neresil jsem ze se znovu odemkne. Mel sem problem, ze se mi jedny dvere neodemykaly a po case to zacalo vypalovat pojistku centralu. po vyndani zamku a rozhybani mechanizmu jsem zjistil ze servo se hlasi jako zkratovane.
Ta "pojistka" (nevim jak to lip nazvat) je neco v tej plastovym obalu elektromotorku ktery elektricky prepina zamky.
Predpokladam ze idea tvurcu byla ze kdyz se zamek pridre nebo jinak pretezuje, tak se tahle "vec" poskodi a zpusobi na kontaktech zamku zkrat a tim se snadno hleda vadny zamek.
Kdyz se vynda elektromoturek z toho sasi, a prosviti se to proti silnymu svetlu, tak sou tam videt zality draty od konektoru k moturku a taky neco co vypada jako drat ktery zkratuje svorky toho motoru (to je to co sem nazval pojistkou), alespon u me to stacilo poskodit (prerusit) a zamky zatim slapou jeden pul a jeden 3/4 roku vpohode.

Mark J.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark J. » 23.11.2008 20:48

Jemar píše:Chystal jsem se vyměňovat mikrospínač v zámku (občas se auto samo zamkne) takovou tou trochu destruktivní metodou, jaká je tady na fóru popsaná. Moc se mi do toho nechce a tak doufám že Mark J. má nějaký dobrý nápad jak rozebrat zámek a nepoškodit ho. Jen doufám že se s námi o to podělí.
S tim mikrospinacem bohuzel neporadim, resil jsem zadni zamky kde nejsou, ale zamek se rozebrat da, jde oddelit ta kovova a plastova cast, pokud si vzpominam, tak to drzi na par zacvaknutych mistech a v jednom miste je to nalisovany na takovym "spuntu", to je nejhorsi cast (muj postup: sroubovacky okolo, nebat se a zabrat, pri urcite sile se to bez poskozeni rozskoci).
Delal sem to s vedomim ze v nejhorsim dopadnu stejne, budu musek koupit novej zamek ;o)
pak uz je to vpohode, povolit par malinkejch srobku a jde vyndat i elektromotorek.
Jak sem psal, kdyz to budu delat znova, tak to nafotim, ale rozebirat auto jenom kvuli fotkam se mi vazne nechce :mrgreen:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 24.11.2008 00:04

jak dlouho jsi to delal ?
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Jemar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Jemar » 24.11.2008 04:26

Já jsem to dělal asi 3 hodiny (jen rozebrat zámek, ne demonáž a montáž ze dveří). Dělal jsem to poprvé a vyměňoval jsem ten mikrospínač. Nechtěl jsem se dopustit nějakých nevratných kroků a tak jsem nikam nespěchal a ještě jsem dělal nějaký foto do návodu (tady). Když už člověk získá nějakou praxi, tak by se to za ty 2 hodinky dalo zvládnout. Největší piplačka je vyndat ten starý mikrospínač a připravit kontakty pro ten nový. Pokud by se tohle nedělalo a opravoval se servomotorek (ten kryt jsem teda rozdělaný neměl), tak by se to asi dalo zvládnout ještě rychleji.
Doba trvání je jen odhad, na hodinky jsem se teda nekoukal.

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“